Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

«ΜΠΑΧΑΛΟ» ΜΕ ΤΟ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ» ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Όλοι συμφώνησαν ότι απορρίπτουν τις Πρέσπες, αλλά το εξέφρασαν με…γαλλικά!!
Ήταν αναμενόμενο πως θα υπήρχε ένταση! Τελικά, ωστόσο, η κατάσταση ξέφυγε κατά πολύ στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου συζητήθηκε το ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών, ύστερα από αίτημα ομάδας πολιτών που ζητούσαν ψήφισμα υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας κι εναντίωσης προς τη Συμφωνίας των Πρεσπών, θέμα που εισήγαγε ο δημοτικός σύμβουλος κι υποψήφιος Δήμαρχος Δελφών Γιώργος Δρακάκης. (Διαβάστε σχετικά εδώ: Στο δημοτικό συμβούλιο η συμφωνία των Πρεσπών)
Η κατάσταση ξέφυγε εντελώς όταν αποχώρησε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Παν. Ταγκαλής στρεφόμενος εναντίον του Γ. Δρακάκη, κατηγορώντας τον ότι με την υπέρ το δέον έντονη συμπεριφορά του δεν άφηνε τον ίδιον και τους άλλους συμβούλους να στηρίξουν τις τοποθετήσεις τους. Ανάλογη έκρηξη προκάλεσε η συμπεριφορά Δρακάκη και της Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Ελισ. Κοτσάνου-Ρομβοτσάνου, η οποία μέμφθηκε δηκτικά τον επικεφαλής του «Απολλώνιου Φωτός» ότι επιχειρεί να εκμαιεύσει καταφατική ψήφο του σώματος προς το ψήφισμα που ήταν προς συζήτηση και να δεσμεύσει σε αυτό το δημοτικό συμβούλιο.
Παράλληλα, τα πυρά εναντίον του ο Γ. Δρακάκης συγκέντρωσε και από τον Δήμαρχο Δελφών. Ο Θαν. Παναγιωτόπουλος εξεμάνη κι αυτός από τα λεγόμενα και το ύφος του εισηγητή του θέματος, καθώς θεώρησε ότι θιγόταν και αμφισβητούνταν η φιλοπατρία του, ιδίως όταν ο Γ. Δρακάκης τον κατηγόρησε ότι στην ετήσια γιορτή της απελευθέρωσης του κάστρου των Σαλώνων «φοράτε φουστανέλες, παίρνετε καρυοφίλια και τραβάτε τον ανήφορο για το Κάστρο κοροϊδεύοντας τον κόσμο, ενώ τώρα, σε ένα τόσο κρίσιμο εθνικό θέμα στρίβετε δια του αρραβώνος»(!)και καλώντας, ταυτόχρονα, το συνομιλητή του να μην παραδίδει μαθήματα πατριωτισμού σε κανέναν στο δημοτικό συμβούλιο, γιατί όλοι είναι εξ ίσου πατριώτες με αυτόν.
Παράλληλα, ο Δήμαρχος Δελφών δέχθηκε επιπλέον φραστική επίθεση με χαρακτηρισμούς που θα προτιμήσουμε να αποφύγουμε από το δημοτικό σύμβουλο, καθώς και τη μομφή ότι προσπαθεί να χαϊδέψει τα αυτιά της εκλογικής βάσης του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει δημοτικών εκλογών.
Εν τέλει, απόφαση δε λήφθηκε. Ο Γ. Δρακάκης αρχικά ζήτησε την υπερψήφιση του ψηφίσματος των πολιτών που εκπροσωπούσε. Όλοι οι επικεφαλής, κι αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι που πήραν το λόγο, στράφηκαν εναντίον του ψηφίσματος αλλά…εναντίον και της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο καθένας από τη δική του σκοπιά και με τα δικά του επιχειρήματα. Ο Γ. Δρακάκης, μιας κι όλοι ομονοούσαν έστω στην καταδίκη της Συμφωνίας, πρότεινε την λήψη άλλης απόφασης από το Σώμα, που να απορρίπτει την Συμφωνία και να αναγνωρίζει την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Εν τούτοις, ο σιωπηλός για αρκετή ώρα, μετά την πρώτη του τοποθέτηση, Παν. Ταγκαλής, εξεμάνη από το συνολικότερο ύφος Δρακάκη και την απόπειρα μονοπώλησης εκ μέρους του της συζήτησης κι αποχώρησε, χωρίς το Σώμα εν τέλει να έχει τοποθετηθεί, κάτι που οδήγησε και στο να μη ληφθεί τελικά καμία απόφαση για το θέμα και την τύχη του ψηφίσματος.
Ο Θαν. Παναγιωτόπουλος διάβασε έγγραφη εισήγησή του για το θέμα χωρίς μετά να θελήσει να προσθέσει κάτι περαιτέρω. Παράλληλα, τόνισε ότι η άποψή του δε δεσμεύει τα υπόλοιπα μέλη της παράταξής του, καθώς το θέμα δεν είναι δημοτικού αλλά συνειδησιακού του καθενός ενδιαφέροντος. Στην τοποθέτησή του ανέφερε πως δεν τον εκφράζουν εκφράσεις τύπου «προδότες», «πουλημένοι» κλπ, οι οποίες δίνουν τον τόνο της συζήτησης στη δημόσια σφαίρα το τελευταίο διάστημα. Χαρακτήρισε τη Συμφωνία μεν ως κάποια πρόοδο, ωστόσο δήλωσε πως την απορρίπτει, καθώς τα ζητήματα εθνότητας και γλώσσας δεν πρέπει να ικανοποιούν τα ελληνικά συμφέροντα.
Ο Παν. Ταγκαλής τάχθηκε υπέρ συλλαλητηρίου στην πλατεία Συντάγματος την Κυριακή κι εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κι επίσης υποψήφιος Δήμαρχος Δελφών υπογράμμισε ότι η διομολογηθείσα συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ θέτει θέμα συνόρων και παροξύνει των αλυτρωτισμό του γειτονικού κράτους, επέμεινε στα προβλήματα που θεωρεί ότι δημιουργούνται από τα ζητήματα της ιθαγένειας και της γλώσσας, ενώ άφησε σαφέστατους υπαινιγμούς για ανταλλάγματα προς την Ελλάδα για να υιοθετήσει το περιεχόμενο της συμφωνίας αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Αλήθεια, γνωρίζει κανείς ποιό είναι το αντάλλαγμα της συμφωνίας»;
Διαβάστε αναλυτικά την τοποθέτηση Ταγκαλή εδώ: Θέσεις-απόψεις για τη συμφωνία των Πρεσπών
Ο Παν. Μέγκος τάχθηκε υπέρ της αυτοδιάθεσης και του αυτοπροσδιορισμού του κάθε λαού, αρκεί να σέβονται και την άλλη πλευρά κι απέρριψε τη Συμφωνία, με το σκεπτικό ότι αποτελεί βούληση μεγάλων δυνάμεων κι όχι κυρίαρχη έκφραση των συμφερόντων του ελληνικού λαού. Ο Γ. Ιωσηφίδης υπερασπίστηκε τη θέση του ΚΚΕ στο ζήτημα και τάχθηκε κι εκείνος εναντίον της Συμφωνίας, καθώς από το Κόμμα θεωρείται ως επίνευση των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε. Την αντίθεσή της τέλος με τη Συμφωνία των Πρεσπών εξέφρασε κι η Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, καθώς δεν προάγει τα ελληνικά συμφέροντα, όπως δήλωσε. 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ ΣΩΣΤΑ : ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ Η.Π.Α ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ (Ε.Ε)

ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ ΗΘΕΛΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ ΤΟ 1940 ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΣΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΟΥΣ.

ΠΑΙΔΙΑ...ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ 21Ο ΑΙΩΝΑ--ΤΑ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ.

ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΚΚ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΟΡΕΑΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ...

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ?...

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΉ