Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΠΛΕΥΡΑΣ ΚΥΡΙΕ ΜΟΛΙΩΤΗ;;;; (ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΝΑΓΟΥ ΣΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΩΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ Κ. Ν. ΜΟΛΙΩΤΗ)




ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΡΑΒΙΑΣ & ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΕΛΦΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LEADER
Μια σειρά πολύ σημαντικών προτάσεων για εντάξεις έργων στο πρόγραμμα Leader (με αντίστοιχες εγκρίσεις μελετών) ενέκρινε στη χθεσινή του συνεδρίαση (18ης Ιανουαρίου 2019) το Δημοτικό Συμβούλιο Δελφών για τις Δημοτικές Ενότητες Γραβιάς και Παρνασσού.
Τα έργα αυτά τυγχάνουν πολύ μεγάλης σημασίας για τις τοπικές υποδομές και για το σχέδιο ανάπτυξης της βόρειας πλευράς του Δήμου μας και προέκυψαν μετά από πολύχρονη και απαιτητική προετοιμασία ολοκληρωμένων μελετών.
Συγκεκριμένα ο Δήμος Δελφών προτείνει την ένταξη των κατωτέρω έργων:
1. Έργο αναβάθμισης της ύδρευσης Πολυδρόσου (έργο της Δ.Ε.Υ.Α. Δήμου Δελφών), προϋπολογισμού περίπου 200.000 ευρώ.
2. Κατασκευή νέου ελαστικού δαπέδου προδιαγραφών FIBA για το κλειστό Γυμναστήριο Γραβιάς, προϋπολογισμού περίπου 45.000 ευρώ.
3. Επισκευή αρδευτικών αυλάκων Καστελλίων, προϋπολογισμού περίπου 50.000 ευρώ.
4. Ηλεκτροφωτισμός γηπέδου ποδοσφαίρου Πολυδρόσου, προϋπολογισμού περίπου 200.000 ευρώ.
5. Κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου 5×5 Επταλόφου, προϋπολογισμού περίπου 124.000 ευρώ.
6. Αναβάθμιση Παιδικής Χαράς Μαριολάτας, προϋπολογισμού περίπου 15.000 ευρώ.
7. Πληροφοριακή σήμανση μνημείων και αξιοθέατων και των 11 Κοινοτήτων στις δύο Δημοτικές Ενότητες Γραβιάς και Παρνασσού (Αποστολιάς, Βάριανης, Γραβιάς, Καλοσκοπής, Καστελλίων, Μαριολάτας, Οινοχωρίου, Σκλήθρου & Επταλόφου, Λιλαίας, Πολυδρόσου), προϋπολογισμού περίπου 25.000 ευρώ.
Οι παραπάνω προτάσεις έργων βρίσκονται σε πολύ καλό βαθμό ωριμότητας και συγκεντρώνουν όλες τις προϋποθέσεις ένταξης και χρηματοδότησης από το πρόγραμμα «Leader» του Οργανισμού Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας (Ο.Α.Σ.Ε.).
Συγχαρητήρια Τελικά δεν νομίζω να είμαστε οι φτωχοί συγγενεις της βόρειας πλευράς που έχει κάνει κορόνα στο κεφάλι του ο κύριος Μολιωτης Νικόλαος !!!!!! Που να βάλω και τις προτάσεις έργων της Δ.Ε.ΓΡΑΒΙΑΣ
Βασίλης Πανάγου
Η δήλωση του τέως Αντιδημάρχου σχετικά με τον προϋπολογισμό :
ΜΟΛΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ: τοποθετήσεις μου στο «Τεχνικό Πρόγραμμα» και στον «Προϋπολογισμό» του έτους 2019 του Δήμου Δελφών
Εκπροσωπώντας τη Δ.Ε. Παρνασσού κατά τις συζητήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο των δύο κορυφαίων θεμάτων του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού, διαπίστωσα ότι δεν ανταποκρίνονται στα αιτήματα και τις προσδοκίες των 3 Κοινοτήτων (Πολυδρόσου-Επταλόφου-Λιλαίας) για τους παρακάτω λόγους:
1. Από τις 11 αποφάσεις των 3 Τοπικών Συμβουλίων για το Τεχνικό Πρόγραμμα ούτε 1 προτεινόμενο έργο έχει ενταχθεί σε αυτό. Την ίδια τακτική τήρησε ο Δήμου , παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις μας για αναπτυξιακά έργα και έργα υποδομών και τα προηγούμενα 4 χρόνια, αδικώντας και παραγκωνίζοντας τη Δ.Ε. Παρνασσού, σε αντίθεση με άλλες Κοινότητες ή Ενότητες. Μήπως είμαστε μακριά από το κέντρο;
2. Η Δ.Ε. Παρνασσού αποτελεί το κέντρο του Χειμερινού – Ορεινού Τουρισμού του Δήμου Δελφών, γιατί εκεί βρίσκονται το «Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού» και ο «Εθνικός Δρυμός Παρνασσού». Παρόλα αυτά, τα Τεχνικά Προγράμματα του Δήμου, τα Προγράμματα της Επιτροπής Τουρισμού καθώς και οι Προϋπολογισμοί της τελευταίας 4ετίας δεν έχουν διαθέσει ούτε 1 ευρώ για την προβολή, τη διαφήμιση και την ανάπτυξη της περιοχής, αντίθετα με τις περιοχές Θαλάσσιου και Αρχαιολογικού Τουρισμού, μολονότι είχαμε κάνει πολλάκις αιτήματα και υποβάλει συγκεκριμένες προτάσεις.
3. Ο Δήμος αδιαφορεί και αδυνατεί να κατανείμει τα έσοδα των ΑΠΕ (από το Υδροηλεκτρικό Εργοστάσιο στο ρέμα Αγοριανίτη) στις Κοινότητες Επταλόφου και Λιλαίας. Αποτέλεσμα, εδώ και 10 χρόνια οι Κοινότητες αυτές να μην έχουν εισπράξει ούτε 1 ευρώ. Παραμένει αδιάθετο ποσό 37.350 € για έργα στις Κοινότητες και ποσό 16.583 € για επιμερισμό στους οικιακούς καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος. Δυστυχώς με τον τρόπο που λειτουργεί ο Δήμος δεν βλέπω να δοθεί λύση. Έχω υποδείξει τον τρόπο και υποβάλει προτάσεις προς λύση του θέματος.
4. Την περίοδο που πέρασε τα οικονομικά του Δήμου βελτιώθηκαν, γιατί έγινε ένα συμμάζεμα, το Υπουργείο Εσωτερικών ανέλαβε την πληρωμή των οφειλών προς τρίτους (3,7εκατ, ευρώ) και επιδιώχθηκε η είσπραξη των ανταποδοτικών τελών (από δημότες και τρίτους). Στην προσπάθεια αυτή βάλαμε όλοι πλάτη. Δυστυχώς τον τελευταίο καιρό, αφού έπιασε νερό και το «φτυάρι» μας, μοιράζονται κονδύλια εδώ κι εκεί για μη παραγωγικούς σκοπούς, ίσως για ψηφοθηρικούς λόγους. Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου.
5. Το χειρότερο όμως είναι ότι η πληθώρα των απευθείας αναθέσεων γίνονται χωρίς προγραμματισμό κατά αλλοπρόσαλλο τρόπο, πολλές ανατίθενται σε φιλικά ή συγγενικά πρόσωπα και άλλες καλύπτουν μη επιλέξιμες δαπάνες. Τελευταία εφαρμόζεται και η τακτική οι δαπάνες των μικροέργων να βαφτίζονται προμήθειες, πράγμα που απαγορεύεται. Με τις πρακτικές αυτές γίνεται αλόγιστη σπατάλη δημοτικών εσόδων.
Για τους ανωτέρω λόγους και την τηρούμενη πολιτική του Δήμου, καταψήφισα και το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό του 2019.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ι. ΜΟΛΙΩΤΗΣ
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Δελφών

Δεν υπάρχουν σχόλια: