Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

ΙΤΕΑ... Ανακοίνωση των μαθητών του Λυκείου για τις καταλήψεις.


Σχετική εικόνα


«Η δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία» ήταν μεταξύ άλλων ένα από τα συνθήματα που εξέφραζε την αγανάκτηση των μαθητών για τη συμφωνία των Πρεσπών. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό; Θεωρούν όντως οι μαθητές ότι η Δημοκρατία είναι ανάξια να εκφράσει τις ανάγκες του λαού; Και βέβαια όχι και ειδικά όταν είναι πλέον γνωστό ότι όλη αυτή η «αγανάκτηση» προέρχεται από κινητοποιήσεις ακροδεξιών οπαδών και παρατάξεων. Μέσα στα πλαίσια πάντα του «πατριωτισμού» και με πρόσχημα το «Μακεδονικό» βρίσκουν πάτημα και προσπαθούν να σπείρουν στους μαθητές ακραίες αλυτρωτικές και εθνικιστικές αντιλήψεις. Το αποτέλεσμα; Το ποσοστό των καταλήψεων σε Γυμνάσια-Λύκεια ανήλθε σε 13.9% !

Από πλευράς μας, ως μαθητική κοινότητα του ΓΕ.Λ Ιτέας δηλώνουμε την αντίθεση μας και θεωρούμε απαράδεκτη κάθε – μαθητική ειδικά - κίνηση εθνικιστικού χαρακτήρα. Απέναντι σε αυτά τα συνθήματα, αντιπροτείνουμε την ενότητα όλων των μαθητών με στόχο μια καλύτερη μορφή παιδείας βασισμένη στην πραγματική αξία της δημοκρατίας. Ας μην υποκύψουμε στα συμφέροντα των εθνικιστικών κομμάτων που διχάζουν τους μαθητές «στο όνομα της πατρίδας». Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με τους γειτονικούς μας λαούς.

 Μαθητικό συμβούλιο ΓΕ.Λ. Ιτέας

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ.ΤΟ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΧΑΜΕ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ, ΟΜΩΣ,ΘΑ ΤΟ ΜΑΘΕΤΕ ΣΤΟ ΠΕΤΣΙ ΣΑΣ ΟΤΑΝ ΘΑ ΒΓΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΑΡΕΝΑ.ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ....ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΔΕ(ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ) "ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΙ",ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.ΟΞΩ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΥΣΑΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο παιδιά άλλη φορά να ναι παρασκευουλα να βολεύει και για τριημερακι δικό σας η των εκπ. για να σας στηριξουν κι αυτοι. Και να έχετε και σοβαρούς λόγους όπως δεν ανάβει μια λάμπα η κάτι τετοιο.. κανενα σχολειο δε ειπε τιποτα αρνητικο για τους σκοπιανους.... ειπαν μονο το προφανές η Μακεδονία είναι Ελληνική απλά όμορφα και κατανοητά....

Ανώνυμος είπε...

Αλλάξτε και τα βιβλία χωρίς διαφωνία... αποδεχτείτε ότι οι Μακεδόνες δεν ήταν Έλληνες... Και φυσικά να σέβεστε και να τιμάτε αυτούς που δεν σας σέβονται και δεν σας τιμούν... αν αυτά χρειάζονται ώστε να με χαρακτηρίσουν προοδευτικό αριστερό ή κεντροω Ευχαριστώ δεν θα πάρω βαφτιστε με όπως θέλετε.

Ανώνυμος είπε...

https://www.tilestwra.com/mathites-gel-thasoy-an-theoreitai-fasismos-na-agapas-tin-chora-soy-tote-dechomaste-ton-oro/

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια, παιδιά και καθηγητές του λυκείου Ιτέας! Επιτέλους να διδαχθούμε τι ενώνει τους λαούς και όχι τι τους χωρίζει. Και να θυμάστε ότι η καλύτερη άμυνα είναι η γνώση για έναν λαό και δυστυχώς τα περισσότερα παιδιά/καταληψίες δεν γνωρίζουν ( όχι από δική τους ευθύνη) ούτε τα βασικά περί Μακεδονικου

Ανώνυμος είπε...

Την άλλη φορά που θα απεργήσουν για καλύτερη παιδεία, θέρμανση βιβλία κα. Να μπείτε μέσα και να τα αρχίσετε στις φάπες όπως κάνατε στο παρελθόν

Ανώνυμος είπε...

Η κοινωνία της Ιτέας θυμάται πολύ καλά την Νέα Δημοκρατία που έστελνε στα δικαστήρια τους μαθητές και τους καθηγητές της Ιτέας οπώς και τις καταγγελίες του δεξιού- ακροδεξιού χώρου ενάντια στις καταλήψεις. Πως να αποδεκτούν τους φασιστες και τους δεξιούς καθηγητές της ΔΑΚΕ σαν αξιόπιστους;. Κανένα αγώνα δεν έδωσαν παρά μόνο ήταν πάντα ενάντια σε όλους τους αγώνες που έκαναν και οι μαθητές και οι γονείς τους.

Ανώνυμος είπε...

Επειδή η πολλή δημοκρατία δεν σας "επέτρεψε" να ανεβάσετε το άρθρο που σας στείλαμε πριν καν ξεκινήσουν οι καταλήψεις ...... ελπίζουμε ότι θα το δημοσιεύσετε τώρα και θα μείνει μερικές μέρες στον αέρα(;)

<>