Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

Η συγκινητική ιστορία ενός ηρωικού σκύλου που πέθανε προστατεύοντας το αφεντικό του




Ο Πιτ, ένα 14χρονο αγγλικό σέτερ, πέθανε σαν ήρωας, σώζοντας το αφεντικό του από επίθεση αρκούδας.   

Οι ιδιοκτήτες του Πιτ διατηρούν μία υπηρεσία για σκύλους (να κρατούν σκύλους και να τους βγάζουν βόλτα). Ο Στίβεν Παρίσι είχε βγει βόλτα με τα σκυλιά και τον Πιτ, στην περιοχή της λίμνης Γκρινγουντ, στη Νέα Υόρκη, όταν τυχαία τρόμαξαν μία μαύρη αρκούδα η οποία βρισκόταν εκεί κοντά.   

Ενώ ο Παρίσι κατάφερε να διαφύγει οδηγώντας τα σκυλιά σε ασφαλές σημείο, ο Πιτ έμεινε πίσω για να τους προστατέψει.   

Τη ιστορία του Πιτ μοιράστηκε ο Στίβεν Παρίσι με τη σύζυγό του στο Instagram. 




«Σήμερα χάσαμε το γενναίο μας Πιτ» αναφέρει στην ανάρτηση.   

«Οι σκύλοι τρόμαξαν μία μαύρη αρκούδα που βρισκόταν λίγο πιο πέρα από το μονοπάτι που κάναμε πεζοπορία. Δεν πρέπει να μας είχε ακούσει ή μυρίσει εξαιτίας της βροχής. Ένιωσε ότι απειλήθηκε και γύρισε προς το μέρος μας».   

Και συνεχίζει: «Ο Πιτ βγήκε μπροστά και προσπάθησε να κρατήσει μακριά από εμάς την αρκούδα μέχρι να καταφέρω να πάω τα σκυλιά σε ασφαλές σημείο. Όταν βεβαιώθηκα ότι είναι ασφαλή, γύρισα πίσω για να διώξω μακριά την αρκούδα όμως ο Πιτ είχε ήδη τραυματιστεί σοβαρά». «Κατάφερα να τον γυρίσω πίσω στο κεντρικό μονοπάτι και χάρη στην Κάθι τον βάλαμε στο αυτοκίνητο και τον μεταφέραμε στο κτηνιατρείο αρκετά γρήγορα. Στάθηκε σαν πραγματικός πολεμιστής και δεν τον αφήσαμε στιγμή μόνο του. Οι ακτινογραφίες έδειξαν αρκετά μεγάλη ζημιά στη σπονδυλική στήλη, πράγμα το οποίο σήμαινε ότι δεν θα μπορούσε να ξαναπερπατήσει, ακόμη και εάν επιβίωνε από όλες τις εγχειρήσεις (πράγμα καθόλου βέβαιο λόγω της ηλικίας του)» γράφει στην ανάρτησή του ο Παρίσι.   

«Αποφασίσαμε ότι θα ήταν καλύτερο να τον "αφήσουμε να φύγει"».   «Τρέξε ελεύθερος Πιτ χωρίς τους πόνους της προχωρημένης ηλικίας σου», έγραψαν οι ιδιοκτήτες του τετράποδου ήρωα αποχαιρετώντας τον.   

Το ζευγάρι ζήτησε από τους ακόλουθούς του στο Instagram να ανάψουν ένα κερί για τον Πιτ και να θυμούνται ότι «φροντίζοντας και σώζοντας ένα σκύλο, αυτό μπορεί να σε σώσει. Τα ηλικιωμένα σκυλιά έχουν τόσα πολλά να δώσουν».   

Ο Πιτ ήταν ηλικιωμένος και είχε υιοθετηθεί από το ζευγάρι πριν από 18 μήνες.   

Η ιστορία του Πιτ προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση στον κόσμο, με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να γεμίζουν εκατομμύρια μηνύματα αγάπης και υποστήριξης. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: