Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Η Αθήνα τη νύχτα - Ένα μαγικό βίντεο για την πόλη που αλλάζει


Το φιλμ μικρού μήκους «City of Athens - A Portrait of a Changing Metropolis» είναι μια απεικόνιση της πρωτεύουσας κυρίως απ' τις ταράτσες των ψηλότερων κτηρίων.


Ένα εκπληκτικό βίντεο που παρακολουθεί τις διαφορετικές όψεις της Αθήνας απ' το βράδυ που ανάβουν τα φώτα και γίνεται πιο λαμπερή μέχρι το χάραμα, με το φως του ήλιου να λούζει την πόλη, κυκλοφόρησε πρόσφατα και κάνει τον γύρο του διαδικτύου.


Πρόκειται για το project «City of Athens - A Portrait of a Changing Metropolis», ένα μικρού μήκους φιλμ που δημιούργησε ο φωτογράφος και δημιουργός ταινιών Αλέξανδρος Μαραγκός.

Το φιλμ έχει μια σειρά από hyperlapse, timelapse και drivelapse, δείχνοντας πλάνα τόσο από ψηλά σε κεντρικά σημεία της πόλης που εύκολα αναγνωρίζονται όσο και απ' τους δρόμους αυτής.
Τα γυρίσματα για το συγκεκριμένο βίντεο πραγματοποιήθηκαν σε ένα διάστημα τριών μηνών, κυρίως από ταράτσες σε διάφορα σημεία της Αθήνας. Ήταν μάλιστα η πρώτη φορά που δόθηκε άδεια απ' την αστυνομία για χρήση της ταράτσας των κεντρικών της γραφείων, αναφέρει ο Αλέξανδρος Μαραγκός στην ιστοσελίδα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: