Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Ανακοίνωση της Τ.Κ. Δελφών για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις



Ανακοίνωση 

Η   Τ.Κ . Δελφών σε συνεργασία με τη Δ.Ε   Δελφών και τον Δήμο Δελφών ευχαριστεί θερμά όλους τους συλλόγους των Δελφών  και όλους  όσοι συμμετείχαν  στις αποκριάτικες εκδηλώσεις «οι Αρχοντοχωριάτες και ο Γκαβόγιαννος» και «Κούλουμα στους Δελφούς».  Για μια ακόμη  χρονιά υπήρχε μεγάλη συμμετοχή τόσο από τους κατοίκους των Δελφών όσο και από τους επισκέπτες, οι οποίοι με ενθουσιασμό ανταποκρίθηκαν, έλαβαν μέρος  και έφυγαν με τις πιο ευχάριστες εικόνες .
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους πρωταγωνιστές του αποκριάτικου δρώμενου «οι Αρχοντοχωριάτες και ο Γκαβόγιαννος» Τριαντάφυλλο Αποστόλου (Γκαβόγιαννο) και Νάσια Παπανικολάου (Μαριγώ) που   μας παρέσυραν με τον ενθουσιασμό τους και με τη μοναδική τους ερμηνεία δίνοντας μια ιδιαίτερη ζωντάνια στη βραδιά  και μεταδίδοντας το κέφι τους σε όλους μας.
Ευχαριστούμε την εταιρία «Αναψυκτικά Βλάχος» και το «Οινοποιείο Αργυρίου» για τις χορηγίες τους σε αναψυκτικά και κρασί αντίστοιχα για την εκδήλωση της Κυριακής.
Λίγα λόγια για το δρώμενο: Πριν από τρία χρόνια η Τ.Κ. Δελφών δέχτηκε μια ενδιαφέρουσα πρόταση από το συντοπίτη μας, Γιάννη Χριστόπουλο για την αναβίωση ενός καταγεγραμμένου λαογραφικού μύθου στο βιβλίο «Δελφικά Λαογραφικά» του Ιωάννη Μπακούρου .Ο μύθος του Γκαβόγιαννου είχε συνδυαστεί  με στοιχεία της τοπικής κοινωνικής εξέλιξης (μεταφορά των κατοίκων από το Καστρί στους Δελφούς, μεταβολή του τρόπου ζωής τους, της βιοθεωρίας τους, των συνηθειών τους) και των διονυσιακών εορτών σε μια σύνθεση άκρως ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη για τα μέχρι τώρα δεδομένα των Δελφών. Μια πρόταση γνήσια Δελφική που τιμούσε την αρχαία και νεότερη παράδοση των Δελφών υπογραμμίζοντας τη συνέχεια μας  στο χρόνο.. Η Τ.Κ έθεσε την πρόταση υπόψη  όλων των συλλόγων της κοινότητας των Δελφών και όλοι συμφώνησαν με ιδιαίτερη θέρμη να υποστηρίξουν και εμπράκτως το εγχείρημα αυτό.

Περί οικονομικών ο λόγος: Κατόπιν γνωμοδοτικής απόφασης  του Τοπικού Συμβουλίου Δελφών για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις του 2018  το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε   το ποσό των 3.500 ευρω,  το οποίο μάλιστα δεν χρειάστηκε στην πράξη να απορροφηθεί στο σύνολο του λόγω της καλής προετοιμασίας, που είχε γίνει τα προηγούμενα χρόνια και του αποθέματος, που υπήρχε σε υλικό. Στη μείωση της δαπάνης σημαντικό ρόλο έπαιξαν η χορηγία της κα Κατερίνας Λέφα σε αφίσες και έντυπο ενημερωτικό υλικό καθώς και η φωτογραφική κάλυψη από τον  Θάνο Τσάκαλο, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.
Η Τ.Κ Δελφών για την αποκριάτικη εκδήλωση της Κυριακής χορήγησε :την ηχητική εγκατάσταση και τη μουσική επένδυση, τα ποτά και τα κεράσματα, την ζωντανή μουσική που συνόδευσε το αποκριάτικο δρώμενο σε όλη την πορεία του, όλα τα αναλώσιμα χαρτικά και πλαστικά καθώς και τις μάσκες για όλους τους συμμετέχοντες και τους επισκέπτες. Η Τ.Κ. Δελφών κάλυψε ηχητικά  την εκδήλωση «Κούλουμα στους Δελφούς»  καθώς και προμήθευσε εδέσματα και ποτά..
Σημαντική για την επιτυχία των εκδηλώσεων κρίθηκε  η  δυναμική συμμετοχή των συλλόγων για ακόμα μια φορά. Ο σύλλογος «Δελφικός Κύκλος» και ο αθλητικός σύλλογος «Απόλλων» επιμελήθηκαν τη φωτιά, τις βέργες και τον εξοπλισμό των συμμετεχόντων ενώ ανέλαβαν και την προετοιμασία των ποτών. Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Δελφών «Το αλφαβητάρι» δημιούργησε ένα πρότυπο  εργαστήρι χαρταετού για τα παιδιά. Ο πολιτιστικός σύλλογος γυναικών «Εύα» επιμελήθηκε και πραγματοποίησε την εκδήλωση της Καθαράς Δευτέρας «Κούλουμα στους Δελφούς». Φέτος για πρώτη φορά συμμετείχε και ο Πολιτιστικός Σύλλογος  Χρισσού.  Ένα μεγάλο ευχαριστώ  σε όλους τους συλλόγους καθώς και στους κατοίκους των Δελφών.

Η Τ.Κ. Δελφών ήδη ξεκίνησε τις προετοιμασίες της για τις επόμενες απόκριες.

Εκ της  Δ.Ε. Δελφών                                        Εκ της Τ.Κ. Δελφών
Λουκάς Αναγνωστόπουλος                             Λεωνίδας Π. Σακελλαρίου
Αντιδήμαρχος Δελφών                                    Πρόεδρος Τ.Κ. Δελφών

Δεν υπάρχουν σχόλια: