Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

Οδηγίες του ΑΣΕΠ προς τους υποψηφίους για τις 8.166 προσλήψεις στους δήμους



Οδηγίες προς υποψηφίους για τη σωστή συμπλήρωση της αίτησης και την έγκυρη συμμετοχή στη διαδικασία της προκήρυξης 3Κ/2018 για 8.166 προλήψεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, Συνδέσμους και ΝΠΔΔ αυτών, καθώς και σε ΝΠΙΔ των ΟΤΑ, εξέδωσε το ΑΣΕΠ.

Οι οδηγίες είναι οι εξής:

Η αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία πλήρωσης θέσεων της προκήρυξης 3Κ/2018 υποβάλλεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο, μέσω του διαδικτυακού τόπου του ΑΣΕΠ πληκτρολογώντας www.asep.gr. (Συμβατότητα με browsers: Mozilla Firefox 31+ ή Safari 8+).

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η εγγραφή στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του ΑΣΕΠ.

Εάν είστε ήδη εγγεγραμμένος χρήστης προχωρήστε απευθείας στο βήμα Β. 1. Εγγραφή στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες. Για να εγγραφούν οι υποψήφιοι στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του ΑΣΕΠ, ακολουθούν τη διαδρομή: Πολίτες -> Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες και στη συνέχεια επιλέγουν μεταξύ των δύο παρακάτω τρόπων εγγραφής: · Εγγραφή Νέου Χρήστη μέσω ΓΓΠΣ (τα προσωπικά στοιχεία τού χρήστη συμπληρώνονται αυτόματα) ή · Εγγραφή Νέου Χρήστη (με πλήρη συμπλήρωση των προσωπικών στοιχείων από τον ίδιο τον χρήστη). 2. Διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής. Οι υποψήφιοι, προκειμένου να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής, πρέπει να εισέλθουν στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες επιλέγοντας τη διαδρομή: Πολίτες -> Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες -> Είσοδος Μέλους, και στη συνέχεια να επιλέξουν μεταξύ των δύο κάτωθι συνδέσεων: · Μέσω ΓΓΠΣ πατώντας στον σύνδεσμο «Συνδεθείτε μέσω ΓΓΠΣ» και καταχωρίζοντας τα στοιχεία σύνδεσης του taxisnet. · Μέσω απλής σύνδεσης καταχωρίζοντας το «Όνομα Χρήστη» και το «Συνθηματικό».



Σε περίπτωση απώλειας των στοιχείων σύνδεσης, οι υποψήφιοι επιλέγουν τη διαδρομή: Πολίτες -> Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες -> Ξέχασα τον κωδικό μου.



Οι υποψήφιοι προτείνεται προηγουμένως να επικαιροποιήσουν τα προσωπικά στοιχεία τους (τηλ. επικοινωνίας, email) στη σχετική καρτέλα τού «Μητρώου», από τη διαδρομή: Πολίτες-> Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες, για την άμεση ενημέρωσή τους από τις υπηρεσίες του ΑΣΕΠ. Για τη συγκεκριμένη προκήρυξη δεν συμπληρώνονται οι υπόλοιπες καρτέλες του Μητρώου.



Ακολούθως, οι υποψήφιοι, επιλέγοντας «Λίστα ηλεκτρονικών αιτήσεων», προβαίνουν στη δημιουργία νέας αίτησης επιλέγοντας «Νέα Αίτηση». Σε κάθε περίπτωση κρίνεται σκόπιμο οι υποψήφιοι να συμβουλεύονται τον «Οδηγό Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών για πολίτες» στην αρχική σελίδα του διαδικτυακού τόπου του ΑΣΕΠ (www.asep.gr), όπου παρέχονται ηλεκτρονικά αναλυτικές οδηγίες, ειδικά κείμενα βοήθειας, βίντεο και παραδείγματα συμπλήρωσης ανά πεδίο.



Χρήσιμες πληροφορίες για τη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης

– Στην ηλεκτρονική αίτηση μπορούν οι υποψήφιοι όλων των κατηγοριών (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, ΥΕ) να δηλώσουν έως 120 προτιμήσεις.



– Σε περίπτωση που υποψήφιος των κατηγοριών ΔΕ, ΥΕ, επιθυμεί να δηλώσει πάνω από 120 προτιμήσεις (κωδικοί θέσεων), επιλέγει το αρχείο Preferences.pdf, το οποίο είναι διαθέσιμο και στην ηλεκτρονική αίτηση. (Δείτε σχετικές οδηγίες).



– Σε κάθε επιδιωκόμενη θέση είναι υποχρεωτική η συμπλήρωση των μοριοδοτούμενων κριτηρίων (ανάλογα με την κατηγορία ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, ΥΕ ο αριθμός μηνών εμπειρίας ειδικής και συνολικής, εντοπιότητα, μεταπτυχιακοί και διδακτορικού τίτλοι, δεύτερος τίτλος σπουδών), προκειμένου οι υποψήφιοι να μοριοδοτηθούν για αυτά τα κριτήρια.



– Στην ηλεκτρονική αίτηση (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, ΥΕ) τα αναλυτικά στοιχεία της εργασιακής εμπειρίας (εργοδότης, αντικείμενο απασχόλησης, ασφαλιστικός φορέας) δεν μεταφέρονται από την καρτέλα του Μητρώου, αλλά συμπληρώνονται στην Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση Εργασιακής Εμπειρίας που είναι διαθέσιμη και στο πεδίο «Εργασιακή Εμπειρία» της ηλεκτρονικής αίτησης.

– Οι υποψήφιοι της κατηγορίας Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης μπορούν να συμμετέχουν ταυτόχρονα και για τις θέσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με κωδικό τίτλου 705 και 714 (β’ Επικουρικός Πίνακας), με την προϋπόθεση ότι διαθέτουν τα απαραίτητα προσόντα. Σε αυτήν την περίπτωση θα υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση της κατηγορίας Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, στην οποία έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν και τις θέσεις της κατηγορίας ΔΕ. Οι εν λόγω υποψήφιοι δεν συμπληρώνουν αίτηση της κατηγορίας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: