Ψηφίστε τώρα για την σωτηρία του Δελφικού Τοπίου

Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2018

300 κιλά κοκαΐνης σε ελληνόκτητο πλοίο στη Γένοβα (video)Για άλλη μια φορά το πλοίο του εφοπλιστή Γιάννη Κούστα βρέθηκε εν αγνοία της εταιρείας, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση, να μεταφέρει 300 κιλά κοκαΐνης.
Την ποσότητα των ναρκωτικών ανακάλυψαν μέλη του πληρώματος και αμέσως ειδοποίησαν τις αρχές στο λιμάνι της Γένοβας. Το πλοίο που μεταφέρει κοντέϊνερ, πριν φτάσει στην Γένοβα είχε περάσει από πολλά λιμάνια.
Το koutipandoras.gr επικοινώνησε με την εταιρεία η οποία ανέφερε  ότι «συνεργαζόμαστε με τις Ιταλικές Αρχές και θα κάνουμε οτι προβλέπει η νομοθεσία της χώρας».
Σύμφωνα με ιταλικά Μέσα, η ποσότητα κοκαΐνης που εντοπίστηκε φτάνει τα 300 κιλά, με την αξία της να ξεπερνά τα 15 εκατομμύρια ευρώ.
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, το εμπορικό πλοίο, πριν φτάσει στην Γένοβα, είχε περάσει από λιμάνια της Κολομβίας και της Ισπανίας.
Να υπενθυμίσουμε ότι στις 14 Σεπτέμβριου στο ίδιο πλοίο είχε εντοπιστεί πάλι από τα μέλη του πληρώματος μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης και είχαν ενημερωθεί οι περουβιανές αρχές.Η ανακοίνωση της εταιρείας

Την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου το πρωί, στο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων DIMITRIS C της εταιρείας DANAOS SHIPPING Co Ltd ανακαλύφθηκε από το πλήρωμα ποσότητα ύποπτης ουσίας σε πλαστικές σακούλες.
Το πλοίο, χωρητικότητας 3.430 TEU και με σημαία Μάλτας, βρισκόταν στις προσβάσεις του λιμένος της Γένοβας στα διεθνή ύδατα αναμένοντας τις οδηγίες των Ιταλικών Αρχών. 
Το ύποπτο εμπόρευμα, το οποίο βρέθηκε κρυμμένο σε δυσπρόσιτο σημείο του καταστρώματος, ανακαλύφθηκε μετά από διεξοδικό έλεγχο που γίνεται από το πλήρωμα, σύμφωνα με την πάγια πολιτική της εταιρίας, πριν τον κατάπλου και μετά τον απόπλου σε λιμάνια που έχουν αυξημένες πιθανότητες διακίνησης ουσιών.
Το γεγονός αναφέρθηκε αμέσως από τον Πλοίαρχο στην εταιρεία και στις Αρχές, σύμφωνα και πάλι με την πάγια πολιτική της εταιρείας.
Επισημαίνεται ότι στα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, το περιεχόμενο των εμπορευματοκιβωτίων δεν είναι γνωστό ούτε στο πλοίο, ούτε στην εταιρεία διαχείρισης αυτού (εκτός από τις περιπτώσεις «επικίνδυνων αγαθών», δηλαδή εύφλεκτων, χημικών, εκρηκτικών και του περιεχομένου των container – ψυγείων). Επίσης η φορτοεκφόρτωση δεν διενεργείται από το πλήρωμα, αλλά από τρίτους, φορτοεκφορτωτές (stevedores), οι οποίοι δεν αποτελούν αρμοδιότητα του πλοίου.
Το πλοίο ευρίσκεται ήδη στον λιμένα της Γένοβας υπο τον έλεγχο των Ιταλικών Αρχών.
Σημείωση :
Ο Ιωάννης Κούστας είναι στο Δ.Σ. της Endeavor, όπου αντιπρόεδρος είναι η Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: