Ψηφίστε τώρα για την σωτηρία του Δελφικού Τοπίου

Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018

Αναπτυξιακά έργα 1,5 δις στην δυτική Ελλάδα

Ο κ. Χαρίτσης, κατά τη διήμερη παραμονή του στην αχαϊκή πρωτεύουσα, επισκέφθηκε τη λίμνη Καϊάφα, για την οποία πρόσφατα ο αναπληρωτής υπουργός ενέκρινε χρηματοδότηση 5 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και των δικτύων υποδομών, με στόχο να δημιουργηθεί ένα πρότυπο οικοτουριστικό μοντέλο.

«Δεν θέλουμε να γίνουν φαραωνικές κατασκευές που θα ξεφεύγουν από το χαρακτήρα της περιοχής, αλλά ανάπτυξη και παρεμβάσεις που θα σέβονται αυτό τον τόπο και το περιβάλλον και θα πρέπει να υλοποιηθούν με μεγάλη προσοχή» 


,δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός και εξήγησε τα βήματα που πρόκειται να γίνουν ώστε να προχωρήσει ο αναπτυξιακός σχεδιασμός:
- Η πρώτη φάση περιλαμβάνει την ανάσχεση της υποβάθμισης και καταστροφής της περιοχής. Μιας καταστροφής που έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια και ολοκληρώθηκε με τις πυρκαγιές του 2007. Τα 5 εκατ. ευρώ που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα ΕΠΑΝΕΚ του ΕΣΠΑ αφορούν κυρίως αυτό το κομμάτι, της διάσωσης, της ανάσχεσης και της χρηματοδότησης των μελετών που απαιτούνται για την περιβαλλοντική προστασία της περιοχής.
- Η δεύτερη φάση θα προχωρήσει από το πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος. Η χρηματοδότηση θα αφορά πλέον σε μεγαλύτερες παρεμβάσεις περιβαλλοντικής προστασίας.
- Η τρίτη φάση που περιλαμβάνει την ανάπτυξη, πάλι θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ και έχει να κάνει με την αποκατάσταση των κτιρίων και των οικημάτων των παλιών ξενοδοχείων. Αυτή η ανάπτυξη θα αποτελέσει πόλο έλξης και για άλλες επενδύσεις, με ήπιο οικοτουριστικό χαρακτήρα.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Χαρίτσης επισήμανε τις δύο διαστάσεις που μπορεί να έχει η ανάπτυξη του Καϊάφα, του ιαματικού τουρισμού και του ναυταθλητισμού.
Αποθήκες ΑΣΟ
Επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός ανακοίνωσε τη δέσμευση 8 εκατομμυρίων ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την μετατροπή των αποθηκών του ΑΣΟ στον Πύργο σε Κέντρο Πολιτισμού, προκειμένου ο χώρος να αποτελέσει «έδρα» για το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: