Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017

Αποκάλυψη : Έφεραν χύμα βωξίτη για να κατασκευάσουν την φάτνη της γεννήσεως ! Φέτος Χριστουγεννιάτικα και για πρώτη φορά στην ιστορία του λιμανιού των Δελφών , ξεφορτώνεται χύμα βωξίτης !!


ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ - ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ - ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΧΥΜΑ ΒΩΞΙΤΗ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ
επιστολή αναγνώστη μας








          Ερχόμενος Σαββάτο προπαραμονή Χριστουγέννων  στην γενέτειρά μου για τις γιορτές, αντίκρισα ένα θέαμα που μου προκάλεσε μία αλυσίδα σκέψεων και έντονων συναισθημάτων τα οποία δεν μπορώ παρά να μοιραστώ με τους υπεύθυνους για αυτό.

          Κάποτε εγκατέλειψα και εγώ τον τόπο όπου γεννήθηκα γιατί έπρεπε να βρω δουλειά , παρότι από τότε, χωρίς να έχω  ταξιδέψει, ένοιωθα  ότι είναι από τους πιο όμορφους και ευλογημένους τόπους του κόσμου για να ζήσει κάποιος. Ταξιδεύοντας  , απλά επιβεβαίωσα ότι αυτό που αισθανόμουν , ήταν και με τα κοινά κριτήρια σωστό και πάντα κουβαλούσα την απορία : 


  • Γιατί να πρέπει να μεταναστεύσω; 
  • Γιατί ένα τέτοιος τόπος δεν μπορούσε να προσφέρει δουλειά σε εμένα και χιλιάδες άλλα παιδιά πριν και μετά από εμένα που γενιά με την γενιά εγκαταλείψαμε αρχικά για λίγο αλλά τελικά για πάντα την γη των Δελφών;  

            Τα τελευταία χρόνια παρακολουθώ  στενά την υπόθεση σχετικά με τον ρόλο που παίζει στην περιοχή η εξόρυξη βωξίτη. Παρακολούθησα τελευταία και τον αγώνα της κοινωνίας των Μεγάρων για να μην γίνουν εκεί εξορύξεις βωξίτη κόντρα στο αίτημα της εξορυκτικής εταιρίας Δελφοί-Δίστομο να μεταφέρει και εκεί την "μοναδική στην Ελλάδα οικονομική ανάπτυξη" που έχει επιτύχει η δραστηριότητα  στους Δελφούς ,  σε όλη την  Φωκίδα και στην  Δυτική Βοιωτία... Εκεί στα Μέγαρα, με πρωτεργάτες συλλόγους , Δημοτική αρχή και στην συνέχεια μαζί με την Αντιπεριφέρεια και τους  βουλευτές είπαν
απλά «όχι». 

Ο Πρωθυπουργός  Κος Τσίπρας πριν λίγες μέρες μίλησε όπως και σε πολλές άλλες εκδηλώσεις πολιτικών μεγαλοστομιών για αδικημένες κοινωνίες, για καταδίκη της διαπλοκής, για εκδίωξη όσων νομίζουν ότι η Ελλάδα είναι ένας τόπος που οι επιχειρήσεις μπορούν να αγνοούν τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και την φτώχια που προκαλούν και αποφάνθηκε τελικά ότι θα είναι καταστρεπτικό να γίνει εξόρυξη βωξίτη. «Καταδίκασε»  τα Μέγαρα  να μην έχουν αυτή την «ευλογία» της εξόρυξης. 
Το έκανε επειδή είναι ο σωστός και τίμιος πρωθυπουργός που θα σώσει την Ελλάδα από τον κακό εαυτό της; Επειδή αφού δεν έσκισε τα μνημόνια θα σκίσει τα δίχτυα με τα οποία τύλιξαν τους κατά τόπους «Δελφούς» η διαπλοκή και η διαφθορά του παρελθόντος; Ή τον νοιάζει όπως και τους προηγούμενους η διαπλοκή και η ψηφοθηρία; Εκτός θέματος η απορία οπότε την αφήνω, δεν μπορούσα όμως να μην την εκφράσω. Θα τον ρωτήσει κάποιος γιατί εκεί όχι ενώ στους Δελφούς είναι το καλύτερο;

              Με αυτά στο μυαλό μου, περνώντας πρώτα απ’ όλα από το λιμάνι της Ιτιάς για να απολαύσω τον ηλιόλουστο καφέ μου- «καλώς ήρθα» - στην αγκαλιά του Θεού, είδα ένα φορτηγό πλοίο στο κέντρο της θέας μου, στον μώλο, και πολλά τροχοφόρα οχήματα να δίνουν μία εντελώς αρνητική εικόνα. Ρώτησα και έμαθα ότι για πρώτη φορά στην ιστορία, προπαραμονή Χριστουγέννων του 2017, Σαββάτο εορταστικού τριημέρου, στο λιμάνι των Δελφών  ξεφόρτωναν χύμα βωξίτη!!! 
Από τις ελάχιστες  ημέρες σύντομων διακοπών του χρόνου που δεν έχουν τον πρώτο λόγο οι καλοκαιρινοί προορισμοί (στους οποίους δεν ανήκουν οι Δελφοί), η μέρα που πολλοί Έλληνες θα πάνε  εξερευνητικά και πέρα από τα γνωστά, που λόγω Αράχωβας και χιονιού θα περάσουν πολλοί «κατά λάθος» και από την παραλία, ημέρα που επαγγελματίες και τουριστικοί πράκτορες του καλοκαιρινού τουρισμού  θα κάνουν αναγνωριστικές επισκέψεις για ανακάλυψη νέων προορισμών,  το λιμάνι των Δελφών "στολίσθηκε" με τα πιο άσχημά του για μία ακόμη φορά...

           Θα ήθελα λοιπόν να μοιραστώ τα συναισθήματά μου συγχαίροντας όλους αυτούς που με τις πράξεις τους ή με την σιωπηρή αποδοχή τους, συνέβαλαν καθοριστικά για να έχω και αυτή την εμπειρία που προσωπικά, δεν μου άφησε πλέον καμία  αμφιβολία:

⇒          Συγχαρητήρια πρώτα απ’ όλα στον Βουλευτή Κο Κωστοπαναγιώτου που θεώρησε από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα ότι το μόνο  πρόβλημα της βωξιτικής δραστηριότητας στην Φωκίδα ήταν το "εργασιακό" , επί διευθυντή κου Πολυχρονόπουλου. Εφόσον ο κος Πολυχρονόπουλος έφυγε και για τις «λεπτομέρειες»  μπήκαν κάποια πρόστιμα, όλα τα άλλα μάλλον έχουν καλώς. Ούτε διαπλοκή στο παρελθόν, ούτε δέσμιο  του έργου της διαπλοκής το παγκόσμιο μνημείο των Δελφών, ούτε αξίζει ο τόπος κάτι καλύτερο από την διαχρονική φτώχια.

⇒         Ταυτόχρονα και για τον ίδιο λόγο συγχαίρω τα μέλη και τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ στην Φωκίδα και όσων εμπιστεύεται ο κος Κωστοπαναγιώτου ως συμβούλους του στα της Φωκίδας και που σε λιγότερο από δύο χρόνια (το πολύ) που θα έχουμε εκλογές, θα εισπράξουν. Θα εισπράξουν για τις θέσεις εργασίας που θα έχει προσφέρει  στους απελπισμένους ψηφοφόρους   η  παραγωγική ανασυγκρότηση  της κυβέρνησής τους. Εάν βέβαια οι ντόπιοι δεν έχουν ξαναβουλιάξει  στην απελπισία και την εξαθλίωση που επί πολλές τετραετίες τους  έκανε να ψηφίζουν όποιον τους έταζε και ας μην τους έδινε τελικά. Και τότε ποιον θα στηρίξουν αυτοί που ξέρουν την τέχνη; Τότε που όλοι θα έχουν   να συγκρίνουν το αποτέλεσμα με όλες τις άλλες παραλιακές περιοχές της Ελλάδας και αυτό δεν θα αφήνει περιθώρια για τα συνήθη ψέματα των πολιτικών; Εκτός θέματος αλλά σημαντική για αυτούς απορία.       

⇒       Τα θερμά μου συγχαρητήρια συνολικά στην κυβέρνηση των κων Τσίπρα και  Καμμένου των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ – ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ, και των υπουργών Περιβάλλοντος, , Οικονομίας, Ναυτιλίας, Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης και Περιβάλλοντος και σε όσους  έχουν λάβει απ’ ευθεία γνώση και έχουν απορρίψει τις αντιδράσεις και καταγγελίες για όργιο παρανομιών  στις παραλιακές εγκαταστάσεις βωξίτη στο Λαρνάκι δυτικά της Ιτέας και στα πεδία εξόρυξης στα βουνά. Που τις έχουν απορρίψει μάλιστα  σε σημείο να απαξιούν να απαντήσουν με τα επίσημα  στοιχεία του κράτους που αποδεικνύουν το αντίθετο.  Συγχαρητήρια στην κυβέρνηση που θεωρεί ότι δεν υπάρχει περίπτωση μία περιοχή να έχει βουλιάξει στην διαπλοκή, στην τρομοκρατία της σιωπής  του λαθρεμπορίου ναρκωτικών και όπλων , μιας παλιότερης εποχής.(*)

⇒      Την Κυβέρνηση και τον κο Τσίπρα που ως οι μόνοι  υπεύθυνοι και ικανοί  να σπάσουν  τα  αποστήματα του παρελθόντος  που καταστρέφουν και φτωχοποιούν, στους Δελφούς τα βρίσκουν όλα καλά...  
Στην Κυβέρνηση και τον Κο Τσίπρα  που σε αντίθεση με τα Μέγαρα, θεωρεί ότι η παραγωγική ανασυγκρότηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ– ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ στην Φωκίδα και στους Δελφούς σημαίνει εξόρυξη βωξίτη παντού και ξεφόρτωμα βωξίτη όχι μόνο στις   ιδιωτικές εγκαταστάσεις αλλά και στον κεντρικό μώλο του λιμανιού των Δελφών και Σάββατο προπαραμονή Χριστουγέννων.

⇒       Ιδιαίτερα συγχαρητήρια στην υπουργό Πολιτισμού κα Κονιόρδου  που και αυτή σε συνέχεια των προκατόχων της (των κακών κυβερνήσεων), βρήκε τις εγκαταστάσεις βωξίτη στην καρδιά του Δελφικού τοπίου καθόλα νόμιμες και αποδεκτές για την προοπτική που δίνουν στην προστασία του μνημείου. Την Υπουργό θεματοφύλακα των πολιτιστικών αξιών της Ελλάδας, που με την ανάληψη των  καθηκόντων της  έσπευσε να υπογράψει αυτό που δεν τόλμησε να υπογράψει κανείς προκάτοχος : Την έγκριση να χαρακτηριστούν και επίσημα και με το νόμο «μεταλλευτικές» οι εγκαταστάσεις βωξίτη  δυτικά της Ιτέας, ανοίγοντας τον δρόμο για την συγκλονιστική μου εμπειρία.

⇒    Συγχαρητήρια οφείλω και στους προηγούμενους βουλευτές, τουλάχιστον στην κα Παπαθανάση και κα Μανδρέκα που φρόντισαν να φτάσουμε στο σήμερα αφότου ήρθαν στην δημοσιότητα θέσεις και ντοκουμέντα για τον αρνητικό ρόλο της βωξιτικής δραστηριότητας στην  Φωκίδα και τους Δελφούς. 

Ιδιαίτερα την κα Μανδρέκα, που όταν σύλλογοι και κάτοικοι της Ιτέας ξεσηκώθηκαν το 2013 με την  κυβερνητική μελέτη που απέδιδε στο λιμάνι της Ιτέας χαρακτήρα «χύμα φορτίου» και όχι  «τουριστικό» ή «κρουαζιέρας», παρενέβη (σύμφωνα με την ίδια) και έδωσαν με διόρθωση και τον χαρακτήρα   «κρουαζιέρας» αλλά δεν απαίτησε  να σβήσουν  το «χύμα φορτίο» όπως θα έπρεπε , εάν οι τότε κυβερνόντες ήταν έντιμοι. 
Και επειδή το «δεν ήταν έντιμοι» οι τότε κυβερνόντες ξέρω ότι είναι βαρύ, χρονιάρες μέρες,  να δώσω εξηγήσεις μην παρεξηγηθούμε. Σύμφωνα με έγγραφο της Βουλής των Ελλήνων του τότε, που δημοσιεύτηκε και δεν διαψεύστηκε, ο χαρακτήρας στα Ελληνικά λιμάνια είχε δοθεί βάση της πραγματικής κίνησης των τελευταίων χρόνων. Και σύμφωνα με δημοσιευμένα στοιχεία από το λιμεναρχείο Ιτέας  τα τελευταία πολλά χρόνια (πριν το 2013) δεν υπήρξε καμία κίνηση χύμα φορτίου στο λιμάνι

Το «χύμα φορτίο» ήταν ή βάση ψεύτικων στοιχείων ή γιατί κάποιοι έκαναν στον πολύπαθο τόπο μας μάγια. Και επειδή δεν πιστεύω στα μάγια ενώ είμαι πεπεισμένος ότι η διαπλοκή οργίαζε τότε στην Ελλάδα (το λέει άλλωστε και ο Πρωθυπουργός μας),  με αυτή την αντίληψή μου περί τιμιότητας  κάνω και την παραπάνω αναφορά.  

        Εδώ πρέπει να κάνω ιδιαίτερη αναφορά συγχαρητηρίων στο υπουργείο Ναυτιλίας και τον Κο Κουρουμπλή που  έχει πλήρη γνώση για την μεγάλη αδικία εις βάρος του λιμανιού των Δελφών αλλά την διόρθωση του έργου των «κακών»   δεν την έκανε. Ένας ακόμα υπουργός που τελικά βρίσκει το έργο των προηγούμενων Κυβερνήσεων στους Δελφούς απόλυτα σωστό και το συνεχίζει. Δεν θα αναφερθώ στην απορία μου από τι ήρθαν τελικά να μας σώσουν αυτοί γιατί είναι εκτός θέματος, αξίζει όμως η αναφορά. 

⇒        Συνεχίζω δίνοντας τα θερμότερα   όλων μου συγχαρητήρια στον Περιφερειάρχη κο Μπακογιάννη,  που με θάρρος και αυταπάρνηση  αρχές του 2016, ήρθε σε Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών και είπε ότι στηρίζει την επιχειρηματικότητα στους Δελφούς στηρίζοντας το να επεκταθούν οι εκτάσεις που καταλαμβάνει η δραστηριότητα βωξίτη στο λιμάνι των Δελφών. Πώς θα φτάναμε άλλωστε στο σήμερα....  
Ήταν όταν κάποιοι  τέλη του 2015 κατήγγειλαν το παράνομο άνοιγμα στα στηθαία   ασφαλείας στον όρμο Καμιότισα ,και αυτές στην παραλία στην καρδιά του Δελφικού Τοπίου, για να αναπτύξει και εκεί επιπλέον ανεξάρτητες εγκαταστάσεις βωξίτη η εταιρία εξόρυξης Δελφοί - Δίστομο. Και αυτές βουτηγμένες στην παρανομία σύμφωνα με αναπάντητες καταγγελίες αλλά για το καλό μας σύμφωνα με τον Κο Μπακογιάννη.  Ήταν όταν άσχετος υπάλληλος της Περιφέρειας υπέγραψε ένα χαρτί χωρίς καμία αρμοδιότητα και χωρίς να τηρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις και όλοι, αστυνομία και  Εισαγγελία σήκωσαν τα χέρια ψηλά. Και ήταν ένα ατύχημα που τους έκανε τελικά να τις κλείσουν αλλά τι σημασία έχει. 

Ο Κος Μπακογιάννης  σήμερα θα είναι ικανοποιημένος για το ότι η επιχειρηματικότητα που στηρίζει στους Δελφούς παράγει έργο και πλούτο και Σάββατο προπαραμονή Χριστουγέννων ακόμη και στον κεντρικό μώλο του λιμανιού των Δελφών. Και πάλι συγχαρητήρια κε Μπακογιάννη και ας νοιώθω εγώ αηδία.   

⇒              Τον κο Κατσαγούνο αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας  δεν θα τον αναφέρω διότι δεν είμαι σίγουρος εάν υπάρχει ή όχι  ή εάν έχοντας το αίσθημα της ντροπής (σε αντίθεση με τους περισσότερους πολιτικούς του σήμερα)  δεν νοιώθει βολικά να τάζει έργα τουριστικής ανάπτυξης στους Δελφούς  όταν ο Περιφερειάρχης του δίνει την παραλία των Δελφών στην μεταλλευτική δραστηριότητα. Ας με συγχωρέσει εάν έπρεπε να τον συγχαρώ και αυτόν με τον ίδιο τρόπο που το κάνω για τους άλλους και ποτέ δεν είναι αργά να απαιτήσει ότι πρέπει για τον τόπο του ή να παραιτηθεί.

             Σε Περιφερειακό επίπεδο δεν πρέπει να ξεχάσω τον προηγούμενο Περιφερειάρχη Κο Περγαντά. Εγώ πρέπει να πω τουλάχιστον συγχαρητήρια αλλά η εταιρία βωξίτη των Δελφών του Κου Κυριακόπουλου θα πρέπει να τον ευγνωμονεί. Ήταν αυτός επι κεφαλής το 2012, όταν  η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας έλεγξε και συμπέρανε ότι στις εγκαταστάσεις βωξίτη στο Λαρνάκι είναι όλα νόμιμα και έδωσε έγκριση ανανέωσης της άδειας λειτουργίας. Ξέπλυνε έτσι το όποιο παράνομο παρελθόν επιτρέποντας σήμερα να βαδίζουμε βήμα βήμα στο να χαρακτηριστεί και επίσημα η περιοχή των Δελφών ως «μεταλλευτική». Ήταν όταν στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας  την συζήτηση συντόνισε και κατεύθυνε, σύμφωνα  με τα βίντεο που όλοι απολαύσαμε,  το μέλος της επιτροπής και  μεγαλοεργολάβος της εταιρίας βωξίτη κος Πανουργιάς Παπαϊωάννου. Τι και αν αυτό σκαλώνει σε κάθε αντίληψη περί ηθικής, τι και εάν η ίδια η Ελληνική Νομοθεσία απαγορεύει να ελέγχει την νομιμότητα και την σκοπιμότητα μιας τέτοιας  απόφαση  κάποιος που έχει προσωπικό συμφέρον.   Τ

            Το αποτέλεσμα μετράει και εδώ  πρέπει να πω  συγχαρητήριά και στην   κα Γερακούδη που παρότι επικεφαλής  της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Στ. Ελλάδας  συγκάλυψε και αυτή το γεγονός καθώς και σε όλους τους επικεφαλής των τότε ελεγκτικών και δικαστικών αρχών, της κεντρικής κυβέρνησης και την Φωκίδας,  που παρά τις πολλές καταγγελίες (μέχρι και για την μήνυση στην κα Γερακούδη διαβάσαμε)  σήμερα η εταιρία των εγκαταστάσεων βωξίτη έχει και κουνάει με την κάθε ευκαιρία το χαρτί "περί νομιμότητας " που της έδωσαν με αυτό τον τρόπο. Κλείνοντας σε αυτό το καθοριστικό γεγονός, θα πρέπει να επανέλθω για ιδιαίτερα συγχαρητήρια στον Κο Κωστοπαναγιώτου και την σημερινή κυβέρνηση Τσίπρα που  έχοντας λάβει αναλυτικά γνώση όλων αυτών, δεν έκαναν τίποτα ώστε  εγώ ερχόμενος προπαραμονή Χριστουγέννων στο λιμάνι των Δελφών για ένα καφέ, να οδηγηθώ και κάνω κάτι άλλο αντί  να γράφω για να μοιραστώ αυτό που ένοιωσα.  

            Στον σημερινό Δήμαρχο Δελφών Κο Παναγιωτόπουλο και τον επικεφαλή της μείζονος αντιπολίτευσης Κο Ταγκαλή (που και οι δύο ήταν στην παράταξη του Δημάρχου Κου Φουσέκη το 2012 και προσέφεραν γη και ύδωρ στην εταιρία βωξίτη), καθώς και στους επικεφαλής των μικρότερων παρατάξεων Κο Ιωσηφίδη , Κο Μέγγο, και Κο Δρακάκη, όπως και στο τοπικό  Συμβούλιο Ιτέας( το διαφανές και..αόρατο) , στους πρώην και νυν επικεφαλείς του  Επιμελητηρίου Φωκίδας Κο Γαζή και Κο Αυγερινό, καθώς και στον Κο Γιογάκη πρώην Πρόεδρο Λιμενικού Ταμείου Φωκίδας και σημερινό πρόεδρο Κο Παναγιωτόπουλο, και όσους ξέχασα, αξίζετε επίσης πάρα πολλά   συγχαρητήρια για όσα κάνατε  ή παραλείψατε να κάνετε μέχρι σήμερα ,  μόνον που για σας συγκεκριμένα έχουν ελάχιστη σημασίαΤουλάχιστον σε σύγκριση με όσα θα εισπράξετε , σύντομα , απ’ ευθείας από τους συμπολίτες σας  για το πώς διαχειριστήκατε τις ευθύνες που είχατε απέναντί τους. 
Σχεδόν όλοι οι άλλοι που προανέφερα ζουν μακριά. Εσείς που ζείτε εδώ  και όσοι δεν   έχετε  "μεταναστεύσει"  στο άμεσο μέλλον , θα ζείτε εδώ και την «επόμενη μέρα».

Όταν  η κάθε παραλιακή περιοχή της Ελλάδας ακόμη και τα Μέγαρα χωρίς ιδιαίτερο παραλιακό μέτωπο , θα ανακάμπτει , με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ο καθένας θα μπορεί να συγκρίνει το  εκεί αποτέλεσμα με το αποτέλεσμα όσων διαπράξατε εσείς για τους Δελφούς και την Φωκίδα. Για όσα  δεν κάνατε μπορείτε να ανατρέξτε στο τι  έκαναν πρόσφατα οι ομόλογοί σας. συμπολιτευόμενοι και αντιπολιτευόμενοι στην δυτική Αττική και το για ποιους λόγους εκεί διαφώνησαν απόλυτα με την εξόρυξη βωξίτη  και γιατί ο ίδιος ο Πρωθυπουργός το δέχτηκε.     
              Συγχαρητήρια σε όλους λοιπόν, καλές γιορτές και μακάρι να κάνω λάθος που ένοιωσα άσχημα για αυτό που είδα.  Πέραν των συναισθημάτων άλλωστε, το αν είχα δίκιο ή άδικο δεν είναι   θέμα επιβίωσης για εμένα ...αλλά όλων όσων μένουν μόνιμα στην περιοχή.  


-------------------------------------------------------------------------------
(*)

http://delphikomellon.blogspot.gr/2010/11/blog-post_10.html

http://delphikomellon.blogspot.gr/2010/10/3.html

http://filosofia-erevna.blogspot.gr/2013/06/blog-post_442.html


http://iteanet.blogspot.gr/2010/11/blog-post_5131.html







27 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

--Πως δεν έκαναν οι τοπικοί άρχοντες..Πήραν ντουντούκες και κατέβηκαν στο πεζοδρόμιο , επειδή η κακή κυβέρνηση θα έκλεινε το ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ για μια μέρα τη βδομάδα...., εκθέτοντας και την καθ ύλην αρμόδιο και υπεύθυνη ..

Ανώνυμος είπε...

ΚΡΙΜΑ ΡΕ ΒΩΞΙΤΕΣ - ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΧΑΡΑ ΟΤΙ ΠΑΡΑΔΩΣΑΤΕ ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟ---ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΣΘΕ ΕΣΕΙΣ..

ΝΑ ΕΔΩ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ : http://karteria1.blogspot.gr/2017/12/blog-post_341.html

ΚΑΙ ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΘΑ "ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ" ΕΠΕΙΔΗ ΘΥΜΙΖΕΙ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΔΥΟ ΑΝΤΡΕΣ ..ΝΤΡΟΠΗ ..ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ..

ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΛΙΜΑΝΙ ΝΑ ΞΕΦΟΡΤΩΣΕΤΕ ;

ΑΠΛΗΣΤΟΙ ...Ε ΑΠΛΗΣΤΟΙ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΨΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΑΠΟΨΕ!

Ανώνυμος είπε...

Έχετε απόλυτο δίκαιο κύριε... Θα έπρεπε, ένα υπέρβαρο πλοίο από βωξίτη,για τους δικού σας λόγους να αποπλέυση από το σημείο φώρτοσης για τον προορισμό του, και σήμερα να μιλούσαμα για ένα ναυάγειο με πολλούς ίσως νεκρούς. Μόνο κ μόνο να μη γίνει το ξεφώρτομα του πλοίου στο λιμάνι της Ιτέας. Εσείς μόνιμος κάτοικος Ιτέας η όχι,έχετε συγκενής η φίλους ναυτικούς? ΑΜΦΙΒΑΛΩ...

Ανώνυμος είπε...

Βρώμα φίλε μου, βρώμα. Τι κρίμα αλήθεια να μη μπορεί κανείς να αντισταθεί στην διαπλοκή. Η διαπλοκή στην Ελλάδα ξεκινά απ΄την τελευταία τρύπα στο σουραύλι ..
Ένας λαός αργυρώνητος , έτοιμος να δεχθεί κάτω απ τα πόδια του να ταφούν πυρηνικά απόβλητα , αρκεί ο καλός επιχειρηματίας να του δίνει παράδες να αγοράζει καταναλωτικά αγαθά προβολής ..

Ανώνυμος είπε...

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ -ΑΠΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΙΣΩΣ -ΔΙΑΒΑΣΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ :

1)ΑΠΟ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΥΠΕΡΒΑΡΟ TO ΠΛΟΙΟ;
2)ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΜΕΤΡΗΣΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΗΚΕ ΥΠΕΡΒΑΡΟ (ΕΝ ΠΛΩ;) ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΣΘΕΙ ΝΑ ΞΕΦΟΡΤΩΣΕΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΛΙΜΑΝΙ ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΟΡΙΖΟΤΑΝΕ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ;
3)ΟΤΑΝ ΑΠΕΠΛΕΥΣΕ ΑΠ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΑΡΟ;
4)ΔΕΝ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΠΟΥ ΦΟΡΤΩΣΑΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΙΛΟΤΑΡΗΣΑΝ ΥΠΕΡΒΑΡΟ ΠΛΟΙΟ;

ΑΡΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ , ΡΙΣΚΑΡΕΙ Ο ΝΑΥΛΩΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ ..."ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ.."



Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΗΤΑΝΕ ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ "ΚΑΤΣΕΙ" ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΜΩΛΟ..ΣΑΙΝΙΑ ΟΙ ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ ΤΟ ΔΕΧΤΗΚΑΝ. ΦΥΣΙΚΑ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ.

Ανώνυμος είπε...

ΦΩΤΙΆ ΣΤΑ ΚΥΡΙΑΚΟΒΡΑΔΑ. ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΌΠΟΥ ΒΡΟΥΝ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ. ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΤΑ 2000 ΚΟΡΟΙΔΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΒΩΞΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 2010 ΠΟΥ ΦΗΦΙΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΒΑΛΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΑΚΟΜΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΟΙΔΑ. ΑΝ ΟΧΙ, ΤΟΤΕ ΤΡΕΞΤΕ ΓΙΑΤΙ ΞΑΝΑΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ Η ΦΗΜΗ ΟΤΙ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ. ΤΡΕΞΤΕ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΕΤΕ ΓΙΑ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΣΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΥΒΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΑΥΤΆ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΡΟΥΦΙΑΝΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΜΟΛΙΣ ΔΙΑΤΑΧΤΟΎΝ. Ή ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΚΕ ΚΩΣΤΟΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΡΑ ΣΟΥ;

Ανώνυμος είπε...

Ο 5:55 τα λέει όλα. Και στην γωνία ο Ξανθόπουλος με την κιθάρα να κλαίει για την χαμένη αγάπη του. Οι ναυτικοί πνίγονται μεγάλε όταν τα αφεντικά βγάζουν λεφτά από αυτό. Όπως οι στοές πλακώνουν μεταλλωρύχους για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Εσύ έχεις ακούσει για θανάτους στις στοές των αφεντικών σου πριν κάποιοι να αρχίσουν να τους διασύρουν για αυτό; Ο Ξανθόπουλος παίζει κιθάρα εκεί; Δεν μας λες ρε μεγάλε από ποιο λιμάνι ξεκίνησε υπέρβαρο το πλοίο αυτό και που ανακάλυψαν ότι είναι υπέρβαρο προκειμένου να καταλήξει Χριστουγεννιάτικα να ξεφορτώνει χύμα βωξίτη στην Ιτέα; Και αντί να πουν στους υπεύθυνους κόψτε τον σβέρκο σας και δέστε τουλάχιστον μέχρι την Τρίτη, τους είπανε καλώς ήρθατε; Το άλλο παραμύθι για βλάκες είναι ότι ο βωξίτης αυτός είναι ειδικός !!!!!!! και ανήμερα την πρωτοχρονιά λέω εγώ θα φέρουν και ένα ακόμα πιο ειδικό ακόμα βωξίτη που πρέπει να έρθει να τον ξεφορτώσει η Κονιόρδου φτυαριά φτυαριά και να τον πηγαίνει με τα πόδια μέχρι την Κασταλία που θα την περιμένει το φορτηγό. . Έχω και άλλες δεκαπέντε χιλιάδες εφτακόσιες σαράντα δύο δικαιολογίες σκεφτεί, για την ώρα, , αν ενδιαφέρεται η ΙΜΕΡΥΣ να τροφοδοτήσει με αυτές τα παπαγαλάκια της, ας το δημοσιεύσει με σχόλιο εδώ και θα επικοινωνήσω εγώ μαζί τους. Βάλε και άλλους τέτοιους μάστορα. Αφου δεν αντέχουμε άλλο κλάμα για τα χάλια μας, τουλάχιστον να γελάσουμε τσάμπα φέτος στις γιορτές.

Ανώνυμος είπε...

Τι βρωμα ποιος αθλιος τα λεει αυτα;τα λιμανια γιαυτο ειναι να εξυπηρετουν καταστασεις αντε την βρωμα σε. Ολη την ιτεα δεν την βλεπετε βρωμαει παντου και λετε για το καραβι ποσο πληρωσε σε ολους σε γετανω σε λιμενικο ταμειο παντου ποσα

Ανώνυμος είπε...

Το Λιμενικό Ταμειό τους έχει παραδώσει τα κλειδιά. Αυτοί κάνουν μελέτες για το λιμάνι του Κυριακοπουλιστάν αντί να κάνει το ΛΤ τις ενέργειες που όφειλε για το Master Plan, για την κρουαζιέρα, για την εικόνα της παραλίας, για τη μαρίνα και πρέπει να τους χρωστάμε και χάρη.

Ανώνυμος είπε...

Όταν έχεις Αλβανούς και άσχετους επιστάτες να φορτώνουν καράβια με βωξίτη δε θα βγει στο ζύγι θα βάλουν παραπάνω...

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο στο Λιμεναρχειο εαν ηταν υπερβαρο..να τα λεμε κ αυτα..

Ανώνυμος είπε...

Όταν θες λιμάνι αυτά έχεις..όχι μόνο ότι μας συμφέρει....Κρουαζιερόπλοια..και τι νομίζετε πως είστε στην Ιτέα....ένα τίποτα..εγώ πάντως χαίρομαι που λειτουργεί έτσι τι λιμάνι

Ανώνυμος είπε...

To Αλβανός ´η Έλληνας τι σημασία έχει; Μην πετάμε την μπάλα στην εξέδρα με χαζό μάλιστα τροπο. Να το πάνε εκεί που το παραφορτωσανε να το ξεφορτώσουν. Δικαιολογίες για βλάκες στους βλάκες και οποίος νιώθει βλάκας ας τις πιστέψει. Οποίος θέλει ας ξεχάσει το σαπιοκάραβο που φέρανε οι βωξιτικοι αιρετοί μας πάλι με δικαιολογίες για ηλίθιους το 2011 και έκατσε δυο χρόνια και δεν τους έκραζαν επίμονα κάποιοι θα ήταν ακόμα εκεί. Ας ξεχάσει το 2012 και 2013 που κάθε Σαββατοκύριακο γιορτών δένανε τα βωξιτικαραβα στο μώλο. Οποίος θέλει ας ξεχάσει τον Σεπτέμβριο του 2013 που από την μια κατέβαζε τουρίστες το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο που πιάνει στην Ιτέα και από την άλλη βάραγε ματσακονι και ηλεκτροκολληση το φορτηγό πλοίο Παρνασσό. Ξανάρθε το πλοίο αυτό; Τι λέτε να έγραψαν στην αξιολόγηση του λιμανιού οι επιβάτες; Θέλουν την ιτιά τσιφλίκι τους και ρημαγμένη. Αν πάρει κεφάλι η παραλία θα πάρει μπροστά όλος ο τόπος και τότε θα δουν πολλά και ξένα μάτια τα έργα τους στο παγκόσμιο Δελφικό τοπίο. Θα πρέπει να εφαρμόσουν την νομοθεσία και θα πληρώσουν πολλά λεφτά που μέχρι σήμερα βάζουν στην τσέπη. Ξυπνάτε γιατί σε λίγο θα είναι αργά. Τσάμπα τα τελευταία χρόνια καίνε το ένα μετά το άλλο τα παλιά διαχρονικά τσιράκια τους αρκεί να πάρουν σε κάθε βήμα τις υπογραφές για να πάρει με το νόμο τον μεταλλευτικό χαρακτήρα η περιοχή; Τώρα για πρώτη φορά στην ιστορία στην Ελλάδα θα δοθούν επίσημα αυτοί οι χαρακτηρισμοί και εάν τα καταφέρουν, μετά τρέξτε ηλίθιες κότες να κακαριζετε ενώ καθοςαςτε όταν γράφονταν οι νόμοι. Αυτοί ξέρουν τι κάνουν. ΕΣΥ καρμίρη κατοικε ξέρεις;

Ανώνυμος είπε...

Ποσό πρόστιμο έβαλε το λιμεναρχείο για την δυσφήμιση της ιτιας; Το 2013 στο παρνασσος έβαλαν συνολικά 1500 με 2000 ευρώ ενώ εάν είχαν πάει σε περιοχή που προβλέπεται να κανείς τέτοιες εργασίες θα πλήρωναν δεκαπλάσια. Με λίγα λόγια και την Ιτέα υποβάθμισαν και λεφτά γλύτωσαν και τα πρόστιμα ήταν ψίχουλα. Αν φοβόντουσαν έστω θεωρητικά την ανάπτυξη της Ιτέας, ποσό θα πλήρωναν για την δυσφημιση της χριςτουγεννιατικα; Όλοι οι ξερόλες ημιμαθείς απορρίπτουν κάθε σκέψη σε δεύτερο επίπεδο χωρίς να μπορούν να δώσουν άλλη εξήγηση ενώ οι αληταράδες της επιχειρηματικότητας σε όλο το κοςμο σκέφτονται και σχεδιάζουν σε τρίτο και τέταρτο επίπεδο. Αστέ απ´εξω τους ημιμαθείς ξερόλες βλάχους και βλαχες ντενεκεδες που λένε χωρίς να μπορούν να δικαιολογήσουν και θα γίνουν όλα ξεκάθαρα.

Ανώνυμος είπε...

Την κύρια ευθύνη για τον επαναχαρακτηρισμό του λιμανιού ως "κρουαζιέρας " έχει ο βουλευτής Φωκίδας κος Κωστοπαναγιώτου . Τον καλούμε να επανορθώσει τα κακώς κείμενα.
Οι προκλήσεις πολλές κε βουλευτά και οι δημότες των Δελφών θέλουν να ξέρουν αν επιζητείτε τον τουρισμό σε υγιείς σοβαρές βάσεις ή "ότι κάτσει"?




Ανώνυμος είπε...

Αστα οπως ειναι και μην πειραζεις και ταραζεις τα νερα και την ηρεμια των κατοικων του κοκκινου δημου.επαναλαμβανετε συνεχεια την αναγκαιοτητα αλλαγης πλευσης αλλα το πολιτικο κοστος των αποφασεων δεν το αντεχει κανενας βουλευτης η αλλος εκλεγμενος τα αποτελεσματα τα βλεπουμε εδω και χρόνια το καραβι εκανε την εκφορτωση και παμε παρακατω..ποσο ακομα παρακατω στον ξεπεσμο του τοπου μας..

Ανώνυμος είπε...

-Ο βουλευτής δεν ξέρει απολύτως τίποτε για την Ιτέα κύριοι.
-αυτοί που τον ενημερώνουν είναι απλά "ξερόλες" που αερολογούν , έτοιμοι να συμβιβασθούν με το κατεστημένο προκειμένου να αποκομίσουν ίδιον όφελος (πάσης φύσεως ..)
-Νομός Φωκίδας : ο τελευταίος νομός σε όλα τα οικονομικά μεγέθη
ΑΝ ΟΙ ΔΕΛΦΟΙ (ΑΜΦΙΣΣΑ-ΓΑΛΑΞΙΔΙ-ΑΡΑΧΩΒΑ κλπ ).., ΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ , ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ , ΘΑ ΖΟΥΣΕ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ...
καμία ένσταση επ αυτού ;

Ανώνυμος είπε...

Όταν είδα τον γερανό στο λιμάνι σκέφτηκα ότι ο δήμαρχος θα τον στόλιζε Χριστουγεννιάτικα ..έχοντας ζηλέψει την δόξα του Θεσσαλονικιού ομόλογού του !!

Ανώνυμος είπε...

ρε μεγαλε παντογνωστη σε σεβομαστε την κριτική σου αλλα γιατι κρυβεσαι, ισως εισαι ο επόμενος Μεσσίας, αλλα προσεχε γιατι κι εσυ κρινεσαι

Ανώνυμος είπε...

αυτό που αποδείχθηκε φίλε μου είναι ότι οι "φίλοι" σου οι "κόκκινοι επιχειρηματίες" ΑΠΕΤΥΧΑΝ να θρέψουν και καθήλωσαν ένα νομό 40 χιλ ψυχών (με όλους μέσα,,,)

Ανώνυμος είπε...

Γκρίνια, γκρίνια, γκρίνια! μαγκιά και εξυπνακισμοί! Αυτοί είστε, αυτή τη Φωκίδα αξίζετε! πάρτε το χαμπάρι: ούτε κανένας βουλευτής, ούτε κανένας Πρωθυπουργός θα σας σώσει. Άμα δε θέλετε εσείς να κάνετε προκοπή, δεν σας τη χρωστά κανένας! Είδαμε και με τα εκχιονιστικά τι κάνατε. Μου θέλετε και ...κρουαζιέρα!

Ανώνυμος είπε...

Ο Δήμος Δελφών και η Ιτέα φυσικά επιβάλλεται να είναι τουριστικός προορισμός!Πρεπει ολοι να καταλάβουν οτι οι βωξίτες μας ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ !Είμαστε ο φτωχότερος νομός στην Ελλάδα !!!Έλεος πια....Ξυπνήστε γιατί χανόμαστε!!!!

Ανώνυμος είπε...

@ το άρθρο λέει καυτά πράγματα , στα οποία δεν βλέπω κανείς από τους αναφερόμενους να παίρνει θέση....
@Μήπως αυτό σημαίνει κατά την ταπεινή μου άποψη πως όλοι καταλαβαίνουν ότι μάλλον είναι λίγο πολύ η πραγματικότητα πλην όμως κανείς δεν θέλει να τα βάλει με το 'καθεστώς" .
@Αυτό το "καθεστώς" που έχει την δυνατότητα να παίρνει διάφορες μορφές όπως ο Πρωτέας της μυθολογίας , να αλλάζει δηλαδή νομική υπόσταση, διαχειριστή , ονοματολόγια ...αλλά να παραμένει πάντα το ίδιο...δείχνοντας τα δόντια του όταν νοιώθει πως απειλείται , ενίοτε δε εξοπλιζόμενο με αναμμένο πυρσό .....


Ανώνυμος είπε...

Ρωτάω σαν αδαείς ένα σοβαρό άρθρο έχει ονοματεπώνυμο.Διαβάζοντας το δεν βλέπω να το υπογράφει κάποιος/α άρα ένας σοβαρός και λογικός άνθρωπος το αγνοεί εντελώς.

Ανώνυμος είπε...

7:57 μ.μ. ΤΟ ποιος το γράφει έχει περισσότερη σημασία ή το τί γράφει; Μάλλον το πρώτο έχει σημασία για σένα γιατί πρέπει να έχεις καταγραμμένους όσους ενοχλούν την αγία εταιρία που τόσα καλά έχει φέρει στον τόπο και είναι από τους πιο ευημερούντες σε όλη τη χώρα.

Ανώνυμος είπε...

Από Βικιλεξικό:
αδαής, -ής, -ές

που δε γνωρίζει το αντικείμενο, που έχει άγνοια πάνω σε αυτό, ο άπειρος, ο ανίδεος

7:57 σου απαντάω με καλή θέληση διότι ως αδαής έχεις κάθε δικαίωμα να έχεις όποια απορία και όποια αρχική άποψη και λαμβάνοντας και ελέγχοντας την εγκυρότητα των όποιων απαντήσεων θα καταλήξεις να είσαι γνώστης και να έχεις αξιόλογη άποψη.

Τα τελευταία χρόνια, από όσους αντέδρασαν επώνυμα στην ασυδοσία της δραστηριότητας του βωξίτη στην περιοχής μας, ενός του έκαψαν «άγνωστοι» το σπίτι και μάλιστα δυο φορές μετά από μία αποτυχημένη απόπειρα κάθε φορά και κάποιοι άλλοι προσέφυγαν στον εισαγγελέα για προστασία μετά από δημόσιες απειλές κατά της ζωής τους. Κανείς δεν την πλήρωσε για τις δημόσιες απειλές και το βίντεο από το κλειστό κύκλωμα του θύματος εμπρησμού από την δεύτερη φορά, το έχουν πάνω από τρία χρόνια οι αρχές και το εξετάζουν!!!! Και τι να πουν μετά από τρία χρόνια, ότι έληξε η ζωή του σκληρού και δεν διαβάζεται;;;; Αυτά έγιναν και θέμα στις τοπικές εφημερίδες και ψηφιακά ΜΜΕ. Επειδή η αφετηρία σου πιθανότατα θα σε κάνει πολύ δύσπιστο στο να δεχτείς συνοπτικά δεδομένα από εμένα, ρώτα ειδικούς να σου πουν κατ’ εκτίμηση σε μία μικρή και κλειστή κοινωνία σαν την δική μας πόσες απειλές και μέχρι ποιάς βαρύτητας δέχονται αυτοί που ενοχλούν τα «αφεντικά» εάν αυτές οι δύο αυτής της βαρύτητας έχουν δει την δημοσιότητα. Η δική μου άποψη με όσα ξέρω εγώ: Όσο οι τοπικοί και κυβερνητικοί άρχοντες θα σκύβουν το κεφάλι και θα υπηρετούν άμεσα ή έμμεσα αυτούς που θίγονται από τις βαριές αλήθειες για το κακό που κάνουν στο τόπο οι εξορύξεις με τον τρόπο που γίνονται, όσο η δικαιοσύνη δεν έχει μπορέσει να τους τιμωρήσει και να τους συνετίσει και αυτοί κάνουν ότι θέλουν και την βγάζουν καθαρή το πολύ με μικροπροστιμάκια γελοία σε σχέση με όσα βγάζουν από τις παρανομίες, πολύ καλά θα κάνει όποιος μπορεί και όποιος έχει να συμβάλει στην δημόσια συζήτηση να λέει και ας είναι ανώνυμα. Και τεράστια συγχαρητήρια σε όσους επώνυμα δίνουν την δυνατότητα να ακούγονται απόψεις αλήθειες και πληροφορίες που ο πολύς κόσμος φοβάται να πει επώνυμα. Η ντροπή ο ξεπεσμός, η ξεφτίλα, το για φτύσιμο και ότι άλλο τραβάει η ψυχή των βασανισμένων, αφορά αυτούς που επιτρέπουν μία κοινωνία να είναι τρομοκρατημένη. Αν θες να πάς παραπέρα, ξεκίνα από να απαντήσεις με επιχειρήματα και ας τα γράφουν ανώνυμοι και θα ανακαλύψεις πολλά.