Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Αποκεντρωμένη Στερεάς: Ακύρωσε την απόφαση του δήμου Λαμιέων για ιδιώτες στην καθαριότητα




Στην απόφαση της, Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, να ακυρώσει την τροποποίηση της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ δήμου Λαμιέων και του ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας, με την οποία ουσιαστικά εκχωρούνταν το σύνολο των αρμοδιοτήτων υπηρεσίας καθαριότητας, αναφέρεται με ανακοίνωση του, το ΜΕΤΑ – ΟΤΑ και επισημαίνει:
«Η νέα απόφαση έρχεται μετά τις αντιδράσεις της ΠΟΕ – ΟΤΑ και των Δημοτικών Παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Δήμου Λαμίας για τις «σιωπηρώς» απορριπτικές αποφάσεις του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας στις ενστάσεις που είχαν κατατεθεί κατά της ιδιωτικοποίησης ουσιαστικά της υπηρεσίας Καθαριότητας, που επιχειρεί μανιωδώς η Δημοτική αρχή του κ. Νίκου Σταυρογιάννη.
Να θυμίσουμε ότι η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να ακυρώσει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν είναι η πρώτη. Έχουν προηγηθεί και άλλες σχετικές ακυρωτικές αποφάσεις όταν ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Σταυρογιάννης και η δημοτική του παράταξη εν μέσω παρεμβάσεων και κινητοποιήσεων της ΠΟΕ –ΟΤΑ και των εργαζομένων αποφάσιζαν με σύσσωμη την αντιπολίτευση απέναντι του, αλλά με την βοήθεια της αστυνομίας και των ΜΑΤ,  να εκχωρήσουν την καθαριότητα απευθείας σε εργολάβο.
Η αναλγησία της Δημοτικής Αρχής του κ. Σταυρογιάννη να πετάξει 74 συμβασιούχους εργαζόμενους στην ανεργία ενώ δινόταν νομοθετικά η δυνατότητα να τους κρατήσουν στην εργασία τους εξασφαλίζοντας έτσι το αναγκαίο εισόδημα για τις οικογένειες τους, αλλά και η εμμονή του Δημάρχου να εξυπηρετήσει τα εργολαβικά συμφέροντα σε βάρος των δημοτών, έφεραν τον Δήμο Λαμίας και τα δημοτικά διαμερίσματα να μην έχουν καθαριότητα. Οι παράνομες χωματερές, η εκμετάλλευση των εργαζομένων με προγράμματα του ΟΑΕΔ, η χρήση των απορριμματοφόρων από τους αντιδημάρχους και όποια άλλα κόλπα παράτυπα ή παράνομα επινόησε η Δημοτική Αρχή του κ. Σταυρογιάννη για να λύσουν το πρόβλημα κανένα αποτέλεσμα δεν έφερε.
Ακόμα και το νέο τους «τρικάκι» να δώσουν την καθαριότητα στον εργολάβο μέσω του ΦΟΔΣΑ Α.Ε. που η διοίκηση του είχε με έγγραφο ενημερώσει ότι αδυνατεί να υποστηρίξει την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Λαμιέων αλλά μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα άλλαξε ξαφνικά την απόφασή της, έπεσε στο κενό.
Η Δημοτική Αρχή Λαμιέων όπως και κάθε Δημοτική Αρχή που επιχειρεί να ιδιωτικοποιήσει την καθαριότητα ή άλλη υπηρεσία του Δήμου θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους. Όπως μπροστά της θα μας βρίσκει και η κυβέρνηση που συντηρεί το νομικό πλαίσιο των ιδιωτικοποιήσεων και δίνει τη δυνατότητα στους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να εκχωρούν αρμοδιότητες σε εργολάβους».
Η ακυρωτική απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας  ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: