Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Ο κος Παναγιώτης Ταγκαλής για τον "Βιολογικό Ιτέας"

Image result for Παναγιώτης Ταγκαλής

ΑΜΦΙΣΣΑ 19.4.2016

« ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΙΤΕΑΣ» 


     ‘Ολοκληρώθηκε’ σήμερα ο κύκλος των ενεργειών της Δημοτικής Αρχής που αφορούν την προμήθεια με τίτλο «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΛΥΜΑΤΩΝ ΚΙΡΡΑΣ – ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΙΤΕΑΣ» - ΥΠΟΕΡΓΟ « ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΙΤΕΑΣ»  με την πρωτόγνωρη στα χρονικά, απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής-κατά πλειοψηφία- για ακύρωση του διαγωνισμού και την άμεση επαναπροκήρυξη αυτού (πότε άραγε αφού είναι έργο ΕΣΠΑ της προηγούμενης περιόδου) με τροποποίηση των όρων της διακήρυξης της δημοπρασίας ‘επειδή  έχουν εμφιλοχωρήσει αντιφάσεις, σφάλματα και παρεκκλίσεις εκ της κείμενης νομοθεσίας’ !
Πρόκειται για την προμήθεια εξοπλισμού συνολικής αξίας 1.230.000 €, που η Δημοτική αρχή βρήκε ενταγμένο και το δημοπράτησε τον Ιούλιο του 2015. Τα αποτελέσματα της επιτροπής του διαγωνισμού εισήχθησαν προς λήψη απόφασης στην Οικονομική Επιτροπή στις 25 Φεβρουαρίου του 2016 (!).
Εκτός ημερήσιας διάταξης, στην παραπάνω Ο.Ε. εισήχθηκε από τον Πρόεδρο προς συζήτηση  η παράταση των προθεσμιών των τριών εταιρειών που προχώρησαν στο διαγωνισμό, κατόπιν παράνομης εισήγησης, αφού δεν είχε συνεδριάσει η επιτροπή του διαγωνισμού (!). Η εισήγηση του Προέδρου ζητούσε να γίνουν δεκτές οι παρατάσεις και των τριών εταιρειών, τη στιγμή που ήταν εμφανώς εκπρόθεσμες (!), γεγονός που αποδείχθηκε στη σημερινή Ο.Ε., εκθέτοντας τόσο τον ίδιο και θέτοντας σε κίνδυνο τα μέλη της Ο.Ε. που την ψήφισαν.
Σήμερα,  χωρίς να υπάρχει  αμφισβήτηση των όρων της δημοπρασίας, καθ’ όλη τη διαδικασία, από τις συμμετέχουσες εταιρείες και χωρίς να υπάρχει έννομο συμφέρον από καμιά εταιρεία, η Δημοτική Αρχή προβαίνει στην παραπάνω ακύρωση (!).
Η πρωτόγνωρη σημερινή απόφαση, σε συνέχεια μια σειράς  των χειρισμών του Δημάρχου κ. Παναγιωτόπουλου και του αντιδημάρχου και Πρόεδρου της Οικονομικής Επιτροπής κ. Αναγνωστόπουλου, αποτελεί προφανή ομολογία αποτυχίας διαχείρισής του.
Ένα ακόμη έργο, μέγιστης περιβαλλοντικής αξίας για της πόλη της Ιτέας, οδεύει προς απένταξη, με αποκλειστική ευθύνη της Δημοτικής Αρχής, αποδεικνύοντας ότι όχι μόνο είναι ανίκανη να εντάξει νέα έργα, αλλά και να διαχειριστεί τα μεγάλα έργα που παρέλαβε ως ‘προίκα’.
Παναγιώτης Ταγκαλής


 ------------------------------------------------------------------------------------

28.12.2017

Δ.ΔΕΛΦΩΝ «ΕΝΩΤΙΚΗ  ΠΟΡΕΙΑ ΕΛΠΙΔΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ»

' Βιολογικός Ιτέας'

    Είναι ιδιαιτέρως σημαντική η σημερινή ημέρα για τους κατοίκους της Δ.Ε.Ιτέας, και κατ' επέκταση του Δήμου μας, αφού υπογράφτηκε η σύμβαση για την αναβάθμιση του Βιολογικού καθαρισμού της Ιτέας.
    Το έργο είχε ενταχθεί, μαζί με την αποχέτευση της Κίρρας, από την προηγούμενη Δημοτική αρχή και παραλήφθηκε -μεταξύ πολλών άλλων- ως 'προίκα' από την παρούσα. Δημοπρατήθηκε στις 31.7.2015 και επί 2,5 χρόνια αδυνατούσε να συμβασιοποιηθεί από τα μέλη αυτού του αποτυχημένου Πολιτιστικού συλλόγου που διοικεί το Δήμο Δελφών, διαμέσου μιας σειράς απαράδεκτων χειρισμών τις οποίες είχαμε δημοσιοποιήσει με το από 19.4.2016 δελτίο τύπου της παράταξής μας (επισυνάπτεται).
    Ευτυχώς το έργο σώθηκε, αποκλειστικά με προσωπική παρέμβαση του περιφερειάρχη κ. Μπακογιάννη.
Εύχομαι η νέα χρονιά να δώσει φώτιση στους διαχειριστές του έργου, ώστε να περατωθεί παρέα με την ολοκλήρωση της αποχέτευσης της Κίρρας, έντεχνα και έγκαιρα.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κάνετε λάθος κύριε Ταγκαλή.
Δεν είναι Πολιτιστικός Σύλλογος η σημερινή Δημοτική Αρχή(οι τοπικοί Πολιτιστικοί Σύλλογοι καλά λειτουργούν) .
Κακοστημένο "μπουλούκι-θίασος" είναι!!