«Νέα από το δήμο Δελφών». Αυτός θα είναι ο τίτλος του ενημερωτικού εντύπου περιοδικής βάσης που θα εκδίδει ο δήμος Δελφών και θα διανέμει στους δημότες του, σύμφωνα με την απόφαση που πήρε κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Δευτέρας. Ο δήμαρχος Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος σημείωσε πως ο ίδιος έχει διαπιστώσει έλλειμα ενημέρωσης των πολιτών σε αρκετά θέματα, τονίζοντας μάλιστα πως τα μέσα της περιοχής, πολλές φορές, αφήνουν εκτός επικαιρότητας σημαντικά ζητήματα. Απεύθυνε κάλεσμα να συμμετέχουν μάλιστα στο έντυπο και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης.
Αναλύοντας το σκεπτικό της απόφασης η εισήγηση ανέφερε: «Η ενημέρωση των δημοτών σε κάθε δήμο για την εξέλιξη των σημαντικών ζητημάτων σε αυτόν αποτελεί μια σημαντική πτυχή της δράσης της εκάστοτε δημοτικής Αρχής. Η επικοινωνία με τους δημότες με όλους τους δυνατούς διαθέσιμους και θεμιτούς τρόπους και η πληροφόρηση της τοπικής κοινωνίας για το έργο που επιτελεί ο Δήμος μας σε όλες του τις εκφάνσεις συνιστά υποχρέωση και αξίωση που οφείλουμε με υπευθυνότητα να επιτελούμε.
Με μια τέτοια λογική κι ανταποκρινόμενος στην ανάγκη αυτή, επομένως, ο Δήμος Δελφών προχωράει στην έκδοση ενημερωτικού τετρασέλιδου εντύπου σε 10.000 αντίτυπα και με τίτλο «Νέα από το Δήμο Δελφών» σε εξαμηνιαία χρονολογικά βάση που ξεκινάει από το μήνα Δεκέμβριο του 2017.
Στο εκάστοτε τεύχος της περιοδικής αυτής έκδοσης θα παρατίθενται και θα επικοινωνούνται με τρόπο σύντομο, εύληπτο προς τον καθένα και περιεκτικό οι δράσεις, οι πρωτοβουλίες και το υλοποιούμενο κάθε φορά έργο που θα φέρνει εις πέρας η δημοτική Αρχή και που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας είτε αυτό αφορά στη βελτίωση της καθημερινότητας των συνδημοτών μας είτε στις αναπτυξιακές προοπτικές που στοχεύουμε για τον τόπο μας είτε στη διεκδίκηση γενικότερα καλύτερων όρων ζωής και διαβίωσης σε κάθε γωνιά του Δήμου Δελφών.
Ταυτόχρονα, και κινούμενοι στα αυτονόητα δημοκρατικά πλαίσια που επιτάσσει ο υγιής και παραγωγικός δημόσιος διάλογος, θα παρέχεται το αναγκαίο βήμα στις παρατάξεις που εκπροσωπούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου αυτές να καταθέτουν τεκμηριωμένα τις προτάσεις τους πάνω στα καίρια ζητήματα που απασχολούν το δήμο μας και να διατυπώνουν την εποικοδομητική κριτική τους, με τελικό στόχο οι συμπολίτες μας να είναι σε θέση να διαμορφώνουν πλήρη και σφαιρική εικόνα για την εξέλιξη των σημαντικών θεμάτων του τόπου μας».
Έναρξη προεκλογικής περιόδου βλέπει η αντιπολίτευση
Το ποσό για την έκδοση των 10.000 εντύπων κάθε φορά θα είναι τις τάξεως των 1.800 ευρώ, και θα αφορά το κόστος εκτύπωσης και διανομής. Στην πρόταση όμως αυτή του δήμου δεν συμφώνησαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, καθώς όλες εξέφρασαν την αντίρρησή τους για το σκοπό της έκδοσης. Ο Θανάσης Μανανάς σημείωσε πως με τις σύγχρονες συνθήκες ενημέρωσης, και τα μέσα της περιοχής, δήμος δεν είναι δυνατόν να προσφέρει κάτι περισσότερο, σε μία έκδοση μάλιστα η οποία θα γίνεται κάθε έξι μήνες. «Θέλετε να διαφημιστείτε», είπε η Παναγιώτα Κασούτσα, απορρίπτοντας την πρόταση συμμετοχής της δικής της παράταξης, όπως έκανε και ο Στάθης Λεονίου, συμφωνώντας με τους ισχυρισμούς των δύο άλλων στελεχών της μειοψηφίας. Μάλιστα ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης πήγε τη συζήτηση λίγο πιο πέρα, κάνοντας λόγο για σηματοδότηση της προεκλογικής περιόδου μέσω αυτής της κίνησης του δήμου.
http://www.fokidanews.gr/