Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

Λέκκας: Η περιοχή στον Κορινθιακό Κόλπο δεν είναι αθώα, έχει δώσει μεγάλους σεισμούς


Ισχυρός σεισμός με επίκεντρο τον Κορινθιακό Κόλπο αναστάτωσε τους κατοίκους σε Αττική, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο τα ξημερώματα.
Ο σεισμός ο οποίος σημειώθηκε στον Κορινθιακό είχε μέγεθος 4,6 ρίχτερ και έγινε αισθητός στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών σημειώθηκε στις 06:02 στον Κορινθιακό κόλπο και ήταν μεγέθους 4,6 Ρίχτερ.

Η δόνηση έγινε σε απόσταση 86 χιλιομέτρων δυτικά-βορειοδυτικά της Αθήνας, διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Σεισμική δραστηριότητα τελευταίων 48 ωρών στον Κορινθιακό Κόλπο


Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε στον θαλάσσιο χώρο 33 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοδυτικά της Κορίνθου, προστίθεται στην ανακοίνωση.
Σύμφωνα με τον σεισμολόγο κ. Ευθύμιο Λέκκα, ο σεισμός ήταν σχεδόν επιφανειακός και αυτός είναι ο λόγος που έγινε αισθητός στην Αττική.
Όπως ανέφερε ο κ. Λέκκας μιλώντας στον ΣΚΑΪ «η περιοχή δεν είναι αθώα και έδωσε στο παρελθόν μεγάλους σεισμούς», ενώ ο ίδιος επιφυλάχθηκε να απαντήσει αν ο συγκεκριμένος σεισμός ήταν ο κύριος.

«Ο σεισμός εκδηλώθηκε στον ανατολικό Κορινθιακό σε μία πολύ ευαίσθητη περιοχή από πλευράς σεισμικότητας. Από εκεί προέρχονται μεγάλοι σεισμοί. Η περιοχή δεν είναι αθώα. Κοντά είναι και οι Αλκυονίδες και όλα τα μεγάλα τεκτονικά γεγονότα στην περιοχή. Αυτό δε σημαίνει ότι ακολουθεί ένας μεγαλύτερος σεισμός, αλλά πρέπει να δούμε την εξέλιξη του φαινομένου για να είμαστε πιο σίγουροι» είπε.

«Είμαστε επιφυλακτικοί ακόμη για το εάν πρόκειται για τον κύριο σεισμό ή όχι. Θα περιμένουμε την εξέλιξη του φαινομένου», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ  ερωτηθείς για τον σεισμό των 4,6 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 06.02 το πρωί με επίκεντρο την παραλία της Δομβραίνας, στον Κορινθιακό Κόλπο.

Ο κ. Λέκκας είπε ότι η περιοχή αυτή, που είναι κοντά στις Αλκυονίδες έχει βεβαρημένο ιστορικό, έχει δώσει αρκετούς σεισμούς στο παρελθόν και πρέπει να περιμένουμε. Θέλω να πιστεύω -πρόσθεσε- ότι θα είναι ο κύριος σεισμός.
Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην Αθήνα, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, ως και την Καλαμάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: