Σε ένα ιδιαίτερο παιχνίδι τακτικής εξελίσσεται η ιστορία της νέας διοίκησης του Λιμενικού Ταμείου Φωκίδας. Η παρούσα θητεία λήγει στο τέλος του έτους, και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η επόμενη ημέρα αποτελεί διακαή πόθο δύο πλευρών.
Ήδη, στην ευρύτερη περιοχή, είναι γνωστό σχεδόν σε όλους το έντονο ενδιαφέρον του δήμου Δελφών, ώστε δικός του άνθρωπος να αναλάβει τη διοίκηση του φορέα, ενδιαφέρον μάλιστα που περιέχει και ονοματεπώνυμο. Έχοντας παρελθόν στο Ταμείο, το επικρατέστερο σενάριο, στην περίπτωση που ο δήμος παίξει έως τέλος το χαρτί του, είναι να προταθεί η σημερινή αντιδήμαρχος Ιτέας κ. Λιάνα Πιλάλα- Τσακίρη.
Επειδή όμως μιλήσαμε για ενδιαφέρον δύο πλευρών, δεν θα πρέπει να αγνοήσουμε και το ότι η ίδια η κυβέρνηση, μέσω δικών της προσώπων, θέλει να αποκτήσει τον έλεγχο ενός νευραλγικού φορέα της περιοχής. Αυτό είναι άλλωστε και το πιο λογικό, καθώς μιλάμε για μια κρατική δομή, που τι πιο λογικό, ασχέτως εάν συμφωνούμε ή όχι με την πολιτική της, θα πρέπει να αποτελεί στοιχείο της κυβερνητικής γραμμής.
Όλο αυτό, βέβαια, θα μπορούσε να έχει αποχρώσεις συναίνεσης μεταξύ των δύο πλευρών, όμως δύσκολα στην παρούσα φάση φαίνεται τούτο να συμβαίνει.
Οι επόμενες ημέρες, και το πόκερ που θα παιχτεί, αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς εκκρεμεί ο ορισμός των τριών προσώπων από την πλευρά της Αποκεντρωμένης, αλλά και αυτό του δήμου. Β. Καρ.
πηγή: έντυπη έκδοση Εν Δελφοίς