Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Το αντάλλαγμα του Μητσοτάκη στον Θεοδωράκη για την επίθεση στον Καραμανλή

Κυριάκος Μητσοτάκης και Σταύρος Θεοδωράκης
Ο Σταύρος Θεοδωράκης θα κάνει τα πάντα για να είναι στην επόμενη Βουλή

Με το εγχείρημα της ανασύνταξης της Κεντροαριστεράς να καρκινοβατεί και την απήχηση του Ποταμιού σταθερά να συρρικνώνεται, η συμπόρευση με τη Νέα Δημοκρατία δείχνει να είναι μονόδρομος για τον Στ. Θεοδωράκη. Είναι άλλωστε ο μόνος τρόπος για να διασφαλίσει την παρουσία του στη Βουλή μετά τις επόμενες εκλογές. Και ταυτόχρονα την πολιτική του επιβίωση.
Οι κατά καιρούς… διακηρύξεις ανεξαρτησίας και οι ηρωικού τύπου δηλώσεις, π.χ., «δεν θα δώσουμε λευκή επιταγή σε κανέναν» ή «δεν θα γίνουμε δεκανίκι κανενός κόμματος», είναι για την τιμή των όπλων, κοινώς για λόγους εντυπώσεων και μόνο. Εξ ου και σε κάθε ευκαιρία ο κ. Θεοδωράκης φροντίζει να στείλει τα διαπιστευτήρια και την καλή του πρόθεση προς τον Κυρ. Μητσοτάκη. 
Συμπορεύθηκε μαζί του στο ζήτημα του εκλογικού νόμου με έωλα επιχειρήματα και παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι η απλή αναλογική ευνοεί πρωτίστως τα μικρότερα κόμματα, άρα και το Ποτάμι. Αλλά και στη συνέχεια και στο μείζον ζήτημα με τη δίωξη του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρ. Γεωργίου, όπου ο μεν πρόεδρος της ΝΔ έχει επιλέξει τη σιωπή, δίνοντας την εντύπωση ότι δεν έχει πεισθεί για τη βασιμότητα των κατηγοριών που αποδίδονται στον κ. Γεωργίου, ενώ ο κ. Θεοδωράκης δεν περιορίσθηκε στη υπεράσπιση του τελευταίου, αλλά, επιπλέον, επιτέθηκε με σφοδρότητα στις κυβερνήσεις του Κ. Καραμανλή ότι είναι αυτές που ευθύνονται για τη διόγκωση του ελλείμματος. 
Σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα επιτέθηκε και εναντίον όσων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας υπερασπίζονται τα πεπραγμένα της πενταετίας 2004-2009, υπό την έννοια ότι αρνούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα. Δεν δίστασε μάλιστα να τους παραλληλίσει με τους… μεθύστακες των χωριών (!) που «όλη μέρα αραδιάζουν παραμύθια για μεγάλες ζωές που κάποιοι τις ψαλίδισαν γιατί ζήλεψαν την ομορφιά τους». Οι αναφορές του αυτές έχουν εξοργίσει πολλούς στη Νέα Δημοκρατία πρωτίστως όμως τα καραμανλικά στελέχη και η οργή τους γίνεται ακόμη μεγαλύτερη στη σκέψη ότι ο κ. Θεοδωράκης μπορεί, ακόμη και πριν από τις εκλογές, να βρει καταφύγιο στις τάξεις της παράταξης. Οι αντιδράσεις τους τη συγκεκριμένη στιγμή θα είναι οξύτατες, θα προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να του κλείσουν τον δρόμο, ακόμη κι αν χρειαστεί να έρθουν σε αντιπαράθεση με τον Κυρ. Μητσοτάκη. 
Δεν είναι ωστόσο ο Στ. Θεοδωράκης ο μόνος από τους… επίδοξους εταίρους της Νέας Δημοκρατίας που έχει εξοργίσει πολύ κόσμο εντός της παράταξης. Σ’ αυτούς περιλαμβάνεται και ο γυρολόγος της πολιτικής και αυτήν τη στιγμή επικεφαλής της Δράσης Θ. Σκυλακάκης, ο οποίος σε πρόσφατο άρθρο του υπερασπίσθηκε τον Ανδρέα Γεωργίου και επιτέθηκε με οξύτητα εναντίον του Κ. Καραμανλή. Ως αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, ο τελευταίος είχε… διορίσει τον κ. Σκυλακάκη ευρωβουλευτή, θέση την οποία κράτησε ακόμη κι όταν αποχώρησε από την παράταξη. Παρέμβαση είχαμε και από τον… ατυχήσαντα της πολιτικής (τον έστειλε στα αζήτητα ο ελληνικός λαός) και σταθερό εχθρό του Κ. Καραμανλή, τον Στ. Μάνο, ο οποίος απαίτησε να ακυρωθεί η δίωξη σε βάρος του Ανδρέα Γεωργίου κι επιπλέον να του ζητήσουμε συγγνώμη.
Παρόν

Δεν υπάρχουν σχόλια: