Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

Ο Πάγκαλος στη ΝΔ του Μητσοτάκη; Ποιος κάνει το προξενιό - Όλο το παρασκήνιο


Ο Θεόδωρος ΠάγκαλοςΟ Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει τον Θεόδωρο Πάγκαλο στη Νέα Δημοκρατία και ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ είναι θετικός - Ποιος κάνει το προξενιό





Με το χρεοκοπημένο πολιτικό και δημοσιογραφικό προσωπικό του "χθες" είναι αποφασισμένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης να πολεμήσει την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Τις προάλλες αποκαλύψαμε ποιους πολιτικούς από το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι και ποιους δημοσιογράφους σκέφτεται να εντάξει ο νέος πρόεδρος της ΝΔ στο δυναμικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης (Διαβάστε ΕΔΩ κι ΕΔΩ).
Η πληροφορία, όμως, που έχει περιέλθει στη γνώση μας, μας έχει αφήσει κυριολεκτικά άφωνους.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κάνει πρόταση στον Θεόδωρο Πάγκαλο, ώστε να βοηθήσει στην προσπάθεια για την Δεξιά παλινόρθωση και την επαναφορά της Νέας Δημοκρατίας στην κυβέρνηση και της διαπλοκής στην εξουσία. 
Ο πρόεδρος της ΝΔ, λέγεται, τρέφει πολύ θετικά αισθήματα για τον πρώην υπουργό των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και έχει εκτιμήσει τη μάχη που δίνει τα τελευταία χρόνια, με κάθε τρόπο και από κάθε πόστο, κατά της κυβέρνησης Τσίπρα, έστω και αν πολλές φορές λόγω ιδιοσυγκρασίας, ο Θεόδωρος Πάγκαλος... ξεφεύγει. 
Προξενήτρα λέγεται ότι είναι η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τον Θεόδωρο Πάγκαλο, ενώ δύσκολα μπορεί να ξεχάσει κανείς ότι το 2009 ταυτόχρονα τα δύο αυτά πολιτικά πρόσωπα, πριν χτυπήσει τη χώρα ο μνημονιακός Αρμαγεδδών, είχαν διατυπώσει ευθέως τις προτάσεις τους για κυβερνήσεις συνεργασίας και κατακερματισμό του πολιτικού συστήματος κατά το γερμανικό και γαλλικό μοντέλο.
Πέραν αυτόν και ο Θεόδωρος Πάγκαλος έχει την καλύτερη άποψη για τον νέο πρόεδρο της ΝΔ και οι γνωρίζοντες ισχυρίζονται ότι γρήγορα το προξενιό μπορεί να οδηγήσει σε γάμο.
Εξάλλου τον Κυριάκο Μητσοτάκη απασχολεί ιδιαίτερα η διαδικασία εύρεσης ηγετικής φυσιογνωμίας στην Κεντροαριστερά. Το δείπνο των οκτώ και η πρόταση προς τον Γιάννη Στουρνάρα να ηγηθεί απασχολεί ιδιαίτερα τον ίδιο και τους συνεργάτες του. 
Οι επιτελείς του επιχειρούν να βρουν αν πίσω από τον Σημίτη, τον Πάγκαλο και τους υπόλοιπους έξι κρύβονται οικονομικά, επιχειρηματικά ή πολιτικά συμφέροντα.
Στο παρασκήνιο λέγεται ότι η έμπειρη Ντόρα Μπακογιάννη έχει κινητοποιηθεί προκειμένου να ανακαλύψει από πού προέρχεται αυτή η υπονόμευση, με δεδομένο ότι τόσο ο Θόδωρος Πάγκαλος όσο και οι Διαμαντοπούλου-Χρυσοχοΐδης φέρονται να διάκεινται θετικά απέναντι στον νέο πρόεδρο της Ν.Δ. 
Μείνετε συντονισμένοι για το μεγάλο μεταγραφικό ΜΠΑΜ του καλοκαιριού...




Δεν υπάρχουν σχόλια: