Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Από την Ιτέα στον Αστακό! 27η Διεθνής Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Ιονίου... 2016 Το αποτέλεσμα




Η φετινή διαδρομή του Ράλι Ιονίου, σημειολογικά, από το λιμάνι των Δελφών, την αρχαία Κίρρα προς το Ιόνιο, δηλαδή από την Ιτέα στον Αστακό, με ενδιάμεσους σταθμούς την Πάτρα και την Ιθάκη, ήταν ένα ιστιοπλοϊκό σιγόντο στην πολυετή πορεία του αγώνα, μετά από μία περσινή άπνοια. Αλλά έτσι είναι η ιστιοπλοΐα... με τις άπνοιες, τα μποφόρ και τα σιγόντα αλλά πάντα ταξιδεύοντας.  
Η 27η Διεθνής Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Ιονίου 2016 έπλευσε σε γνώριμα νερά, με διαδρομές που ικανοποίησαν τους συμμετέχοντες, με καλές συμμετοχές, με (40) σκάφη από όλη τη Δυτική Ελλάδα, το Ιόνιο και το κέντρο και με φορείς οι οποίοι αγκάλιασαν τη διοργάνωση ως μια ευκαιρία να επενδύσουν στο γιότινγκ και τον ναυταθλητισμό.  
Αγωνιστικά, ο συναγωνισμός ήταν μεγάλος και όπως φαίνεται και από τα αποτελέσματα και στις 2 κλάσεις οι νικητές κρίθηκαν μόλις στην τελευταία διαδρομή. Οι ισοβαθμίες, στο τέλος, αποκαλύπτουν με τον καλύτερο τρόπο τον συναγωνισμό, αφού είχαμε τόσο στην κλάση ORC CLUB τρία σκάφη στην 1η θέση, με απόλυτη ισοβαθμία, το «Αφρόεσσα» του ΝΑΟΒ, το «Αγ. Ραφαήλ» και το «Ηώς» του Ι.Ο.Πατρών) όσο και στην κλάση ORC INTERNATIONAL δύο σκάφη στη 2η θέση, το «Άναξ» του ΝΟΤΚ με το «Bidourik» του Ι.Ο.Πατρών. 
Το πόσο σημαντικό είναι το Ράλι Ιονίου για τη Δυτική Ελλάδα, έδειξαν με την παρουσία τους η Υφυπουργός Πολιτισμού κα Έλενα Κουντουρά στην Ιτέα, όπως και η συμμετοχή του Ο.Λ.ΠΑ. στους χορηγούς και φυσικά η παρουσία του Πολεμικού Ναυτικού με την πυραυλάκατο «Σημαιοφόρος Καβαλούδης», η οποία συνόδευε τον στόλο. 
Χορηγοί της διοργάνωσης ήταν ο Ο.Λ.ΠΑ., η εταιρεία PELCO Λιπαντικά Αχαΐας, οι σχολές χορού Σταυροπούλου, η εταιρεία «ΕΥ sailing» και οι σχολές ΙΙΕΚ ΩΜΕΓΑ.  
Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών  θέλει να ευχαριστήσει τους περίπου 200 ιστιοπλόους που έλαβαν μέρος καθώς και τους περίπου 30 ανθρώπους που στελέχωσαν τις επιτροπές αγώνα και τα 4 σκάφη συνοδείας και υποστήριξης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: