Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ... «Η ΜΑΦΙΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ» - ΤΕΤΑΡΤΗ 17/8 και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/8/2016 στις 9.30μμ στη Μαρίνα Ιτέας


ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 17/8 και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/8/2016 στις 9.30μμ
«Η ΜΑΦΙΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ»
του Πιερφραντσέσκο Ντιλιμπέρτο (ή όπως είναι γνωστός Πιφ)
ΒΡΑΒΕΙΑ: καλύτερη κωμωδία του 2014  από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου
Ο Πιφ, ο πιο διάσημος σατιρικός κωμικός της ιταλικής τηλεόρασης, επιστρέφει στην πόλη που γεννήθηκε, το Παλέρμο της Σικελίας. Ακολουθεί τις βιωματικές εμπειρίες του ως παιδί και κάνει το κινηματογραφικό σκηνοθετικό του ντεμπούτο με μια ιστορία καθαρά… ιταλική.
ΥΠΟΘΕΣΗ: Στο Παλέρμο της δεκαετίας του ’70, ο μικρός Αρτούρο προσπαθεί να κερδίσει την καρδιά της όμορφης συμμαθήτριάς του Φλόρα. Δίπλα τους, η πολιτική διαφθορά βασιλεύει και η μαφία σκοτώνει χειμώνα-καλοκαίρι.
Πολιτικοκοινωνική σάτιρα και τρυφερή ιστορία παιδικού έρωτα, με οδηγό το χιούμορ και την αθώα παιδική ματιά συνδυάζονται σε μια λαϊκή κωμωδία στα βήματα της μακρόχρονης ιταλικής παράδοσης του είδους.
Τα γυρίσματα στο Παλέρμο έγιναν χωρίς να πληρωθούν οι τοπικοί μαφιόζοι για να προσφέρουν προστασία στο συνεργείο και την παραγωγή. Στους τίτλους της ταινίας υπάρχει αναφορά συμπαράστασης στο «Addiopizzo», κίνημα των επιχειρηματιών που αρνούνται να συνεργαστούν με τη Μαφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: