Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Ο Aρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος στο CNN Greece: Παγκόσμιος ασύμμετρος πόλεμος σε εξέλιξη

anastasios cnn greece




Ο Αναστάσιος Γιαννουλάτος, ο τότε επίσκοπος Ανδρούσης, ανέλαβε στις αρχές της δεκαετίας του ‘90 να αναστηλώσει την Εκκλησία της Αλβανίας, μετά τα «πέτρινα» χρόνια του Χότζα, που άφησαν τις εκκλησίες συντρίμμια και την Ορθοδοξία κουρνιασμένη βαθιά στην καρδιά, που δίσταζε να ανασάνει ελεύθερη.

Ο νέος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας Αναστάσιος έχει κάνει «αγροτικό» στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, στα βάθη της ζούγκλας, στη Αφρικανική Ήπειρο και στη δικτατορία, το 1973, φορτωμένος με τρόφιμα φορώντας το ράσο του και το σταυρό του, μετέφερε τρόφιμα στους φοιτητές της Νομικής.
Ο λόγος του ανθρώπινος, αιρετικός, καυστικός  δεν προσεγγίζει τα κοινωνικά θέματα μόνο υπό το πρίσμα του Λόγου του Θεού αλλά με τη ρομφαία του λόγου του δεν διστάζει να καυτηριάσει τα κακώς κείμενα εκκλησιαστικών και πολιτικών ηγετών. Το συγγραφικό του έργο ευρύ. Έχει γράψει δεκάδες βιβλία θρησκευτικού περιεχομένου που δεν αφορούν μόνο την Ορθοδοξία και το Χριστιανισμό αλλά και για άλλες θρησκείες οπως το Ισλάμ, το Βουδισμό, τον Ινδουισμό, τις Αφρικανικές θρησκείες.
Πηγή: CNN Greece
Ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας, Αναστάσιος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN Greece, μιλά για τους πρόσφυγες –μετανάστες. Λυγίζει όταν αναφέρεται στις μανάδες που θηλάζουν τα παιδιά των μεταναστών, όταν φτάνουν στη χώρα μας. Μιλά όμως και έξω από τα δόντια για την τρομοκρατία, τους τζιχαντιστές και διερωτάται ποιος τους προμηθεύει με όπλα και ποιος αγοράζει το πετρέλαιότους. Αναφέρεται, επίσης, στην οικονομική κρίση και στο ρόλο που διαδραμματίζει η Ευρωπαϊκής Ένωση.
«Η Ευρώπη έχει μία παράδοση που πρέπει να σεβαστεί. Θεμελιώθηκε στον Αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό, στο Ρωμαϊκό Δίκαιο και στη Χριστιανική Πίστη», λέει χαρακτηριστικά.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο μόνος σοβαρός αρχιεπίσκοπος. Γι' αυτό τον ξαπόστειλε η Ιερά Σύνοδος από Ελλάδα. Να μην είναι στα πόδια τους.

Ανώνυμος είπε...

βρε μπουφο εκει τον εστειλε το οικουμενικο Πατριαρχειο...

Ανώνυμος είπε...

Ωραία ας πούμε ότι το δεύτερο σκέλος του σχολίου μου ήταν άστοχο. Είναι γνωστό όμως ότι στην Ελλάδαδεν ήταν επιθυμητός για μεγάλο πόστο. Και πάλι πάντως ο μόνος σοβαρός είναι. Όποια σύνοδος ή πατριαρχείο και να τον έστειλε... γκιώνη μου.

ΥΓ Θα ήθελα κάποια στιγμή να γινόταν αυτή η συζήτηση πρόσωπο με πρόσωπο (όχι εγώ ο μπούφος με τον γκιώνη, γενικά μιλάω) να έβλεπα αν εκεί θα είχαμε τέτοιους χαρακτηρισμούς ή θα μας έπιαναν οι ντροπές σαν να λέγαμε "ε, συγνώμη, δεν σας είπα μπούφο, ούτε ούφο, να, δηλαδή ήθελα να πω πως διαφωνώ αλλά δεν ήθελα να σας προσβάλλω, να μόνο λίγο για να φανώ εγώ καλύτερος, αλλά ξέρετε με συγχωρείτε που το έκανα και αυτό δηλαδή..."
Κόφτε τις διαδικτιακές μαγκιές φίλοι μου γιατί είναι υποκριτικό. Στην ζωή όλοι ένα μάτσο κλασομπανιέρες είμαστε. Αποδεδειγμένα.