Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Ξεκαθαρίζει ο Α. Τσίπρας το τοπίο γύρω από τις ημερομηνίες των πρόωρων εκλογών

Ξεκαθαρίζει ο Α. Τσίπρας το τοπίο γύρω από τις ημερομηνίες των πρόωρων εκλογών

Σχεδόν αδύνατη η πραγματοποίηση εκλογών στα μέσα Σεπτέμβρη - Πότε είναι πιθανό να πάμε στις κάλπες


Το στίγμα των προθέσεών του αναμένεται να δώσει σήμερα (18/08/2015) ο πρωθυπουργός, ο οποίος επιστρέφει από τις ολιγοήμερες διακοπές του και θα προεδρεύσει σύσκεψης με το οικονομικό επιτελείο.
Η κυβέρνηση φέρεται διχασμένη για το ενδεχόμενο πρόωρης κάλπης εντός του Σεπτεμβρίου, καθώς φαίνεται να προτιμά κάλπες μετά την 5η αξιολόγηση και αφού ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, η εκλογολογία και τα σενάρια για τις ημερομηνίες των πρόωρων εκλογων αναμένεται να ξεκαθαρίσει από σήμερα, με την επιστροφή του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα, ο οποίος εκτιμά πως αυτό που τώρα προέχει είναι η υπογραφή της δανειακής σύμβασης με τον ESM, η εκταμίευση της πρώτης δόσης των 26 δισ. ευρώ, καθώς και η κατ’ αρχήν σταθεροποίηση της οικονομικής πορείας της χώρας, ενώ πρωτεύουσα θέση κατέχει στους σχεδιασμούς του και η εκταμίευση των 10 δισ. για τις τράπεζες, ώστε να οριστικοποιηθεί ότι δεν θα κουρευτούν οι καταθέσεις.
Μέσα στο πλαίσιο αυτό καθίσταται σαφές, ότι είναι σχεδόν αδύνατη η πραγματοποίηση εκλογών γύρω στις 20 Σεπτέμβρη.
Οι πληροφορίες μας επιμένουν, ότι ναι μεν ο Αλ. Τσίπρας θεωρεί αναπόφευκτες τις πρόωρες εκλογές, ωστόσο τις βλέπει μετά τα μέσα Οκτωβρίου.
Πληροφορίες του Newbsbomb.gr αναφέρουν ακόμα ότι σχετικές διαβεβαιώσεις έχει δώσει και στα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ φυσικά κοινωνός των προθέσεών του είναι και ο κυβερνητικός εταίρος Π. Καμμένος. Σχετική δέσμευση φέρεται να έχει αναλάβει και έναντι των δανειστών.
Ως εκ τούτων, θα μετατεθεί και το αίτημα για ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Διότι αν η συζήτηση και ψηφοφορία πραγματοποιηθούν περί τις 25 Αυγούστου και η κυβέρνηση δεν λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, τότε θα οδηγηθεί η χώρα αναγκαστικά σε εκλογές περί τα μέσα Σεπτέμβρη και αυτό -επαναλαμβάνουμε- δεν είναι στις προθέσεις του πρωθυπουργού.
Μάλλον, όπως μας έλεγε συνεργάτης του Αλ. Τσίπρα, εν θερμώ έγινε η διαρροή περί κατάθεσης αιτήματος για ψήφο εμπιστοσύνης αμέσως μετά την ψηφοφορία για το τρίτο μνημόνιο και υπό το βάρος των 43 διαρροών.
Άλλωστε κατά τον ίδιο, δεν είναι τυχαίο ότι πρότεινε συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ για τα τέλη Σεπτέμβρη...
Είναι μάλιστα σαφές, ότι εκεί θα γίνει το τελικό ξεκαθάρισμα με τους διαφωνούντες της Αριστερής Πλατφόρμας, ώστε απερίσπαστος ο πρωθυπουργός να προχωρήσει σε εκλογές, ενώ θα έχει αρχίσει και η συζήτηση (περίπου τότε) και για την ελάφρυνση του χρέους, κάτι που θα εμφανίσει ως επιτυχία, αξιοποιώντας το στην προεκλογική εκστρατεία...
newsbomb.gr/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΝΕΙ ΜΑΥΡΡΟ ΘΑ ΦΑΕΙ.