Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Εκπληκτικό: Το Λ.Σ. σπεύδει να απολογηθεί για βίντεο που το εμφανίζει να αποτρέπει την είσοδο λαθρομεταναστών



Και όμως: Το Λ.Σ. κατόπιν άνωθεν πολιτικής εντολής, έσπευσε να απολογηθεί αναφορικά με βίντεο που δείχνει σκάφος να απωθεί λαθρομετανάστες οι οποίοι επιβαίνουν σε λέμβο πετώντας νερό.
Όπως αναφέρει το Αρχηγείο του Σώματος  «δεν είναι δικό μας το σκάφος που φαίνεται σε βίντεο να αναχαιτίζει λέμβο “προσφύγων”», που επίσης διευκρινίζει πως το συγκεκριμένο σκάφος δεν ανήκει ούτε στο δυναμικό της Frontex.
Με άλλα λόγια είναι σαν να λέει πως εμείς ουδέποτε κάναμε κάτι τέτοιο και φυσικά ουδέποτε πρόκειται να κάνουμε δηλαδή τι; Το αυτονόητο, το χρέος του Σώματος για την διαφύλαξη της Εθνικής Κυριαρχίας και της φύλαξης των θαλάσσιων συνόρων της χώρας.
Το βίντεο, που κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο, δείχνει ένα σκάφος λιμενικού να ρίχνει νερό από ειδικό μηχανισμό (κανονάκι) προς μια λέμβο με λαθρομετανάστες. Σε σημερινή ανακοίνωσή του, το Αρχηγείο του Λιμενικού αναφέρει ότι το σκάφος αυτό που εμφανίζεται στο βίντεο δεν ανήκει στο στόλο του, ούτε πρόκειται για σκάφος της δύναμης Frontex, από αυτά που συμμετέχουν σε μια  Ευρωπαϊκή Επιχείρηση για την υποτιθεμένη αναχαίτιση λαθρομεταναστών.
Επισημαίνει επίσης ότι τα σκάφη του Λιμενικού δεν φέρουν στο μπροστινό τους μέρος ειδικό μηχανισμό ρίψης νερού (κανονάκι), όπως διαφαίνεται στο βίντεο, πλην των ναυαγοσωστικών σκαφών που όμως είναι χρώματος πορτοκαλί.
Αυτό που δεν αναφέρεται στην ανακοίνωση, αλλά είναι ευκόλως εννοούμενο και από την εικόνα και από τα δεδομένα, είναι πως το σκάφος προφανώς ανήκει στην τουρκική ακτοφυλακή.
Αλλά το πρόβλημα  δεν είναι εκεί. Το πρόβλημα είναι ότι και επίσημα το Λ.Σ. σπεύδει να απολογηθεί για κάτι το οποίο θα έπρεπε το ίδιο να έκανε δηλαδή την  αποτροπή εισόδου ξένων υπηκόων στη χώρα αυτοβούλως παραβιάζοντας την εθνική κυριαρχία.
Δυστυχώς και παρά την γνωστή κατάσταση στα νησιά του Αιγαίου η κυβέρνηση ή κάνει πως δεν ακούει ή κάνει πως δεν καταλαβαίνει ή τέλος πάντων προσποιείται πως δεν κατοικεί εδώ και συνεχίζει την απαράδεκτη πολιτική των ανοικτών συνόρων και της κατάλυσης κάθε έννοιας Εθνικής Κυριαρχίας στα θαλάσσια και χερσαία σύνορα της χώρας.

 pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: