Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Προς ολοκληρωτικό πόλεμο στην Ουκρανία: Οι ΗΠΑ στέλνουν την 4η μεραρχία πεζικού στην Ευρώπη και η Ρωσία έστειλε το υπεράρμα T-90A στη Νέα Ρωσία.

What America Can Learn From Russia's Cheap But Deadly T90 Tank

Φαίνεται ότι η δήλωση του προέδρου της Ρωσίας, Β.Πούτιν, ότι Ουκρανοί και Ρώσοι είναι «ένας λαός», θα αποδειχτεί..προφητική αν αληθεύουν οι φωτογραφίες που δείχνουν την αποστολή του υπεράρματος Τ-90Α στο Λουχάνσκ!
 
Πανικός έχει κυριεύσει τις δυνάμεις των ναζιστών του Κιέβου από τις πληροφορίες που έρχονται στο φως και δείνουν Τ-90Α με τις δυνάμεις των ρωσόφωνων πράγμα που σημαίνει ότι θα αλλάξει εντελώς και η ισορροπία ισχύος στην περιοχή με δραματικές συνέπειες και οι σχέσεις Ρωσίας-Δύσης αφού προμηνύεται ολοκληρωτικός πόλεμος...
 
Η κίνηση αυτή αποτελεί απάντηση και στις ΗΠΑ η οποία επεξεργάζεται σχέδια για την μεταστάθμευση μίας τεθωρακισμένης ταξιαρχίας και άλλου βαρύ εξοπλισμού στην Γερμανία ενώ σχεδιάζει να προσθέσει περισσότερες «περιφερειακά προσανατολισμένες» δυνάμεις στην Ευρώπη, πράγμα που σημαίνει πως σύντομα ακόμη περισσότεροι στρατιώτες θα περιστρέφονται σε όλη την ήπειρο καθώς οι ΗΠΑ στοχεύουν στην ενίσχυση της παρουσίας τους σε μέρη όπως η Βαλτική και Πολωνία, σύμφωνα με τον αρχηγό του γενικού επιτελείου στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών, στρατηγό Ρέι Οντιέρνο.
 
Ο Οντιέρνο, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Wall Street Journal (WSJ), είπε ότι επιπλέον άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα μάχης Bradley και άλλος εξοπλισμός, θα δώσουν στο Στρατό την δυνατότητα να επιταχύνει τις αναπτύξεις του στην Ευρώπη σε περίοδο κρίσης. «Θα μας επιτρέψει να ενισχύσουμε γρήγορα, αν χρειαστεί να ενισχύσουμε το NATO,» είπε ο Οντιέρνο στην WSJ.
 
Τα σχόλια του Οντιέρνο έρχονται μερικές εβδομάδες μετά την ανακοίνωση του Πενταγώνου ότι ο Στρατός θα μετασταθμεύσει περίπου 250 άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα σε περιοχές της Βαλτικής, Πολωνία, Ρουμανία και Βουλγαρία.
 
Ο Οντιέρνο θέλει επίσης να χαρακτηριστεί ολόκληρη η 4η Μεραρχία Πεζικού που έχει έδρα το Κολοράντο ως μία περιφερειακή δύναμη της Ευρώπης.
 
Ένας τέτοιος χαρακτηρισμός θα σήμαινε ότι οι ταξιαρχίες της μεραρχίας, τα ελικόπτερα και διάφορα ειδικά τμήματα θα έχουν τακτική παρουσία στις ασκήσεις ασφαλείας στην Ευρώπη.
 
Από την άλλη πλευρά, ο Β.Πούτιν, επισκεπτόμενος τη χερσόνησο της Κριμαίας, δήλωσε πεπεισμένος ότι η Ουκρανία θα αντιμετωπίσει τα προβλήματά της και θα ξεφύγει από την «εξωτερική διοίκηση»....
 
Μάλιστα σύμφωνα με το Ρώσο πρόεδρο οι Ουκρανοί είναι η τρίτη σε μέγεθος πληθυσμιακή ομάδα του πληθυσμού της Ρωσίας, μετά τους Ρώσους και τους Τατάρους. «Ζουν 5 εκατ. Τάταροι στη Ρωσία, οι Ουκρανοί είναι 3 εκατ., χωρίς να υπολογίσουμε εκείνους, που βρίσκονται προσωρινά στη Ρωσία και θεωρούνται πολίτες της Ουκρανίας.
 
Αυτοί είναι ήδη περίπου άλλα 3 εκατ., μάλιστα η συντριπτική τους πλειονότητα είναι άνδρες σε στρατεύσιμη ηλικία», είπε ο Ρώσος ηγέτης, αναφερόμενος στους ενήλικες Ουκρανούς πολίτες που καταφεύγουν σε ρωσικό έδαφος για να αποφύγουν την επιστράτευσή τους και τις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ανατολική Ουκρανία.
 
«Είμαι πεπεισμένος ότι παρ’ όλες τις δυσκολίες της σημερινής περιόδου, η κατάσταση στην Ουκρανία θα διορθωθεί και η Ουκρανία θα αναπτυχθεί θετικά, θα ξεφύγει από την ντροπιαστική πρακτική που παρατηρούμε σήμερα και ειδικά το να έχει τεθεί μια τεράστια ευρωπαϊκή χώρα υπό ξένη διοίκηση, με την τοποθέτηση σε κομβικές θέσεις της κυβέρνησης και των περιφερειών, ξένους πολίτες», σημείωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας, υπονοώντας προφανώς και το γεγονός του πρόσφατου διορισμού του πρώην προέδρου της Γεωργίας Μιχαήλ Σαακασβίλι, ως κυβερνήτη της Οδησσού.
 
Κατά τη γνώμη του κ. Πούτιν, η υπάρχουσα κατάσταση είναι «μειωτική» για τον ουκρανικό λαό και θα διορθωθεί «όταν η Ουκρανία σταθεί στα πόδια της και αναπτυχθεί θετικά, χτίζοντας μαζί με τη Ρωσία το μέλλον της».
 
Όλα αυτά δείχνουν ότι ο ολοκληρωτικός πόλεμος στην Α. Ουκρανία κρέμεται από μια κλωστή μεταξύ των δυνάμεων του ουκρανικού Στρατού και των δυνάμεων των ρωσοφώνων.
 
Η συμφωνία ειρήνευσης του Μινσκ βρίσκεται στον πρακτικά στον αέρα από την Τετάρτη όταν οι συγκρούσεις άρχισαν ξανά με επίκεντρο τον αυτοκινητόδρομο που συνδέει το Ντόνετσκ με την Μαριούπολη.  
 
Οι ουκρανικές δυνάμεις κατά παραβίαση των όρων της συμφωνίας του Μινσκ έχουν συγκεντρώσει κοντά στο Λουγκάνσκ όλο το προηγούμενο διάστημα 5.000 άντρες σε 10 μηχανοκίνητα τάγματα, και μονάδες βαρέως πυροβολικού.
 
Οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν  μπαράζ πυρών πυροβολικού εναντίον του Ντόνετσκ, παραβιάζοντας την συνθήκη ειρήνευσης ενώ νότια της πόλης έχουν ξεσπάσει σφοδρές συγκρούσεις με απανωτές εκρήξεις.
 
Σφοδρά πυρά πυροβολικού (από συστήματα ΠΕΠ Grad) από τις ουκρανικές δυνάμεις σημειώνονται ακόμη στις πόλεις Putilovka , Spartak, Sahanka και Oktyabr ανατολικά της Μαριούπολης. Οι μάχες κράτησαν όλη τη νύχτα και συνεχίζονται μέχρι σήμερα.
 
Σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας φάλαγγες αρμάτων μάχης των ρωσοφώνων κινούνται προς το Λουγκάνσκ για να εκδιώξουν τις ουκρανικές δυνάμεις που επίσης έχουν συγκεντρωθεί στην ίδια περιοχή και όλοι εκφράζουν φόβους ότι το νέο αυτό πεδίο σύγκρουσης θα βάλει φωτιά σε όλη την Ουκρανία.
 
Πληροφορίες του δυτικού Τύπου αναφέρουν πως ο αριθμός των ρωσικών στρατευμάτων κοντά στα σύνορα με τις αυτοανακηρυχθέντες Δημοκρατίες της Νέας Ρωσίας έχει φτάσει στις 50.000, ενώ κατηγορούν τη Ρωσία ότι διατηρεί περί τους 9.000 άνδρες εντός της Α. Ουκρανίας.
 
Τα ίδια δημοσιεύματα ανεβάζουν  τον αριθμό των δυνάμεων αυτοάμυνας της Νέας Ρωσίας στους 33.400 στρατιώτες με 400 άρματα μάχης και 2000 ΤΟΜΑ και ΤΟΜΠ όλα σε κατάσταση ετοιμότητας.
 
Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι στην Α. Ουκρανία βρίσκονται 300 σύστημα ΠΕΠ Grad εκ των οποίων τα 200 στα χέρια των ρωσοφώνων ενώ τα 100 τα χειρίζονται δυνάμεις της «ρωσικής ομοσπονδίας» όπως αναφέρουν συμπεριλαμβανομένου ενός ικανού αριθμού συστημάτων τα οποία βρίσκονται μέσα στο στάδιο ποδοσφαίρου στο Ντόνετσκ.
 
Ταυτόχρονα, στην Σαρτάνα, στα παράλια της Αζοφικής, όπου η πλειοψηφία των κατοίκων είναι ελληνικής καταγωγής σημειώθηκαν σφοδροί βομβαρδισμοί στο χωριό. "Οι άμαχοι υπέφεραν από τους βομβαρδισμούς. Δυο σκοτώθηκαν και έξι τραυματίστηκαν, Από τους ελέγχους προκύπτει ότι 54 σπίτια έχουν ζημιές", δήλωσε ο επικεφαλής του δημοτικού συμβουλίου Στεπάν Μαχσμά.
 
Σφοδροί βομβαρδισμοί σημειώθηκαν και στην πόλη Χόρλιφκα, προπύργιο των ρωσόφωνων, κοντά στο Ντόνετσκ. Πηγές προσκείμενες στους ρωσόφωνους υποστηρίζουν ότι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίστηκαν.
 
Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, η Μόσχα υποψιάζεται ότι ο ουκρανικός στρατός ετοιμάζει ευρείας κλίμακας επίθεση. Ίσως για το λόγο αυτό, η τελευταία λέξη της τεχνολογίας στα άρματα παγκοσμίως, το ρωσικό Т-90А,  κυκλοφορεί στους δρόμους του Λουχάνσκ "βλέποντας" Κίεβο....
What America Can Learn From Russia's Cheap But Deadly T90 Tank

Δεν υπάρχουν σχόλια: