Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Αναβάλλεται η δίκη για την υπόθεση "Τουμπανάρια" Δελφών ;;;;


 
Αιτία η τριήμερη αποχή των δικηγόρων από 19 έως 21 Νοεμβρίου. Δεν υφίσταται κίνδυνος παραγραφής της.
 
Προς βέβαιη αναβολή οδεύει η δίκη στο Κακουργιοδικείο Λαμίας για τη γνωστή υπόθεση στο Αλαφόκαστρο (Τουμπανάρια).
 
Η υπόθεση, στην οποία μεταξύ άλλων, κατηγορούμενοι είναι ο Παν. Καλτσής και ο Νίκ. Φουσέκης, πρώην δήμαρχοι Δελφών, στην καποδιστριακή του φάση ο πρώτος και στην καλλικρατική ο δεύτερος, είχε, ως γνωστόν, οριστεί να γίνει στη Λαμία την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου.
 
Ωστόσο, η δίκη θα πάρει αναβολή και δε θα διεξαχθεί στην προκαθορισμένη ημερομηνία. Αιτία της εξέλιξης αυτής η τριήμερη αποχή που κήρυξε η Συντονιστική Επιτροπή των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας σε έκτακτη συνεδρίασή της, το Σάββατο 15 Νοεμβρίου για το διάστημα από Τετάρη 19 έως και την Παρασκευή 21 του μήνα.
 
Αιτία της αποχής αυτής των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους είναι η κατάθεση του σχεδίου νόμου για την τροποποίηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας από τον Υπουργό Δικαιοσύνης την Παρασκευή στη Βουλή. Διαμαρτύρονται για την αιφνιδιαστική όπως την χαρακτηρίζουν κατάθεση του νομοσχεδίου του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και αναλύουν τις ενστάσεις τους σε ένα προς ένα τα άρθρα.
 
Μετά και το γεγονός αυτό η πολύκροτη δίκη των δύο πρώην δημάρχων για την υπόθεση στον Αρχαιολογικό χώρο των Δελφών θα αναβληθεί. Ωστόσο, δεν οδεύει σε παραγραφή, καθώς μετά την άσκηση ποινικής δίωξης, προβλέπεται παράταση του χρόνου παραγραφής.
 
 
 
Amfissaface

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟΙ στο Εφετείο Λαμίας γιατί οι Δικηγόροι Λαμίας δεν έχουν πάρει απόφαση όπως ο Δικηγορικός Σύλλογος Άμφισσας , ενώ η έδρα έχει δικαίωμα να ζητήσει να χορηγηθεί άδεια στους συνηγόρους για να παραστούν.
Μην δημοσιεύετε εύκολα ειδήσεις που μπορεί να υποκρύπτουν τερτίπια.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ''ΠΟΝΗΡΗ'' ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ?ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΜΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ.ΜΟΝΟ Η ΟΣΜΗ ΤΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΕ ΕΝΤΟΝΑ?Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΛΑΦΟΚΑΣΤΡΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΕ ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ?ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΗΛΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΩΝ?