Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

BARBAROS


Η φράση «Verba volant, scripta manent» όπου στην ελληνική γλώσσα αποδίδεται ως "τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν", είναι λατινική παροιμία που συμβουλεύει την αξία που έχει ένα γραπτό κείμενο που δεν μπορεί ν΄ αμφισβητηθεί έναντι του προφορικού λόγου που μπορεί αντίθετα ακόμα και να ανακληθεί ή να διαψευστεί ως μηδέποτε γενόμενος.

Στην φιλοσοφία του παραπάνω γνωμικού θέλω να εντάξω τους σκοπούς της Τουρκικής εξωτερικής πολιτικής και πιο συγκεκριμένα στο βιβλίο του σημερινού πρωθυπουργού Νταβούτογλου με τίτλο : «Στρατηγικό Βάθος» τουρκιστί «Stratejik Derinlik» , απ το οποίο διαβάζω τις γραμμές αυτές : «Έστω κι αν ένας Τούρκος πολίτης δεν κατοικούσε στην Κύπρο , η Κύπρος είναι Τουρκική».

Ακολουθούν τα λόγια του τότε πρωθυπουργού και νυν προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας Ερντογάν κατά την επίσκεψή του στα κατεχόμενα απευθυνόμενος σε διαμαρτυρόμενους Τουρκοκύπριους για τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει και δημιουργούν στον ντόπιο πληθυσμό τα στίφη των εποίκων απ τα βάθη της Τουρκίας : «Εδώ δεν ήλθαμε για να σας βοηθήσουμε αλλά για τις γεωστρατηγικές ανάγκες της Τουρκίας».

Η ομολογία αυτή του σημερινού ισχυρότατου Τούρκου οραματιστή είχε συναντήσει χλιαρή αντίδραση στην αντιπολίτευση της χώρας του και στην Ελλάδα ίσως πέρασε στα ψιλά γράμματα κάποιας εφημερίδας . Αλήθεια τα έλαβε υπ όψη τους κάποιος Έλληνας αξιωματούχος ;

Τα γεωστρατηγικά σχέδια της Τουρκίας συμπίπτουν με τα Αμερικανικά και εκτενώς περιγράφονται στο προαναφερθέν βιβλίο του Νταβούτογλου , με μεγαλόσχημους τίτλους , όπως π.χ η Ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας με έκταση από Βοσνία μέχρι Κινεζικά σύνορα (!) και από κει μέχρι την διώρυγα του Σουέζ(!).Μεθοδικά αυτές οι μεγαλεπήβολες βλέψεις αποτελούν τον μπούσουλα στην άσκηση της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας τόσον από τους Κεμαλιστές όσον και από τους Ισλαμιστές ,  καμιά φορά δε , χρησιμοποιούνται σαν «στάχτη στα μάτια» ενός Τουρκικού λαού που στενάζει κάτω απ το μόνιμο φάσμα τριτοκοσμικών συνθηκών διαβίωσης. Η διπλωματία των Τούρκων εκμεταλλεύεται τόσον την φυσική της θέση , στην περιοχή της Ανατολικής λεκάνης της Μεσογείου όσον και κάθε παρουσιαζόμενη ευκαιρία αποτέλεσμα αλλαγής διεθνών ανταγωνισμών και ανακατατάξεων στην παγκόσμια σφαίρα εξουσίας.

Στον αντίποδα η «μίζερη» και εξαρτημένη διπλωματία της πατρίδας μας που άριστα θα μπορούσε να εκφράσει ένα παλιό σκίτσο κουταβιού μπροστά στο χωνί του γραμμοφώνου με τον τίτλο “His masters voice”.

Έτσι και με γνώμονα την επεκτατική πολιτική τους οι Τούρκοι , φαίνεται πως προσπαθούν να γίνουν αυτάρκεις στην παραγωγή οπλικών συστημάτων , απεξαρτοποιούμενοι από ξένους προμηθευτές , δημιουργώντας τεράστια πολεμική βιομηχανία προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες και των τριών όπλων (στρατού ξηράς – αεροπορίας-ναυτικού). Για τον σκοπό αυτό συνεργάζονται με κέντρα ερευνών πανεπιστημιακού επιπέδου σε συνεργασία με ξένους κατασκευαστικούς οίκους.

K2 Black Panther
Αναφέρω χαρακτηριστικά πως για τις ανάγκες του στρατού ξηράς παράγουν τα Α/Κ πυροβόλα Firtina των 155 χιλιοστών και τα Τ155 Panter με βεληνεκές 40 χιλιομέτρων . Κατασκευάζουν το Νοτιοκορεατικό Άρμα K2 black Panther μετονομασμένο σε Altay με δικαίωμα πώλησής του και σε άλλες χώρες. Αναβαθμίζουν τα Γερμανικά άρματα Leopard 2A4 σε δικές τους εγκαταστάσεις φέρνοντάς τα σε επίπεδο Leopard 2A6 με την εμπορική ονομασία Leopard 2NG.

AS532UL Cougar
Για τις ανάγκες της αεροπορίας τους , κατασκευάζουν τα ελικόπτερα της Τουρκοιταλικής TAI/Agusta Westland T129 και Τ129 atak II με κινητήρες της Αμερικανικής LHTEC. Ενισχύουν τον στρατό τους με σύγχρονα ελικόπτερα μέσης μεταφορικής ικανότητας 570A black hawk και AS532UL Cougar καθώς και με δύο συστήματα Shorads ( αντιαεροπορικοί βαλλιστικοί πύραυλοι μικρού βεληνεκούς) .Επίσης με μέσου βεληνεκούς πυραύλους Atilcan kms οκταπλού εκτοξευτή cts 800hn και Zarkin kms τετραπλού εκτοξευτή.

πλωτές γέφυρες samur
Παράλληλα έχουν εφοδιάσει τις συνοριακές τους δυνάμεις με κάμερες θερμικής απεικόνισης και με Τουρκικής κατασκευής μη επανδρωμένα αναγνωριστικά αεροσκάφη UAV. Από την Γερμανία προμηθεύτηκαν 36 αμφίβιες γέφυρες Legun επί άρματος 2A4 και επιπροσθέτως κατασκεύασαν στην δική τους βιομηχανία 52 πλωτές γέφυρες samur.

Στην αεροπορία , ανέκαθεν , υπερτερούσαν αριθμητικά σε αεροσκάφη παλαιότερης τεχνολογίας  τα οποία όμως αναβάθμισαν και έφεραν σε επίπεδο CCIP .
737 AEW&C Peace Eagle
Παρήγγειλαν στην εταιρία LM των ΗΠΑ 100 αεροσκάφη 5ης γενιάς stealth (αόρατα στα ραντάρ) με προστιθέμενη αξία  δικής τους συμμετοχής στην παραγωγή 6 δις Δολλαρίων. Εγκαινίασαν έτσι το εργοστάσιο που θα κατασκευάζει τμήματα του κινητήρα (f135 Pratt & Whitney) για το προαναφερθέν αεροσκάφος. Παρέλαβαν από την Boeing 4 αεροσκάφη 737 AEW&C Peace Eagle , εφοδιασμένα με ραντάρ AESA έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου , τεχνολογίας αιχμής. Παρέλαβαν επίσης από την Airbus 10 μεταφορικά αεροσκάφη Α400 και από τις ΗΠΑ 7 αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού Boeing KC-135R.

SAMP/T Aster 30 Mamba
Αφού ακύρωσαν παραγγελία Κινεζικού αντιαεροπορικού αντιβαλλιστικού συστήματος HQ9 διαπραγματεύονται την αγορά Γαλλο-Ιταλικού συστήματος μεγάλου ύψους τύπου SAMP/T Aster 30 Mamba . Την ίδια ώρα η δική τους βιομηχανία επέτυχε την αύξηση του βεληνεκούς του πυραύλου cruise som , δικής τους κατασκευής , από τα 300 στα 800 χιλιόμετρα.
Το ναυτικό τους διαθέτει 8 Αμερικανικές φρεγάτες Hazard-Perry , 4 Barbaros , 4 Varuz , 6 Γαλλικές κορβέτες Burak , 2 κορβέτες ADA , 9 πυραυλακάτους Κ14 , 2Vildiz , 4 Ruzetar,4 Dogan,8 Katral , 6 υποβρύχια Atilay , 4 Preveze , 4 Gur , 91 αποβατικά σκάφη διαφόρων τύπων , 34 ναρκαλιευτικά , 23 περιπολικά ακτοφυλακής , 6 αεροσκάφη AFNS CN235, ανθυποβρυχιακού αγώνα και θαλάσσιας περιπολίας , εξοπλισμένα  με το τακτικό σύστημα μάχης Amascos. Τον Δεκέμβριο του 2013 μεταξύ  του Υφυπουργού Αμυντικής βιομηχανίας και της Ισπανικής Navartia συμφωνήθηκε η ναυπήγηση ενός σκάφους αμφιβίων επιχειρήσεων LPD στα Τουρκικά Ναυπηγεία Sedek.

Στην Γερμανική Ferrostal που συναλλάχθηκε μαζί μας στο πρόσφατο παρελθόν και πλούτισαν οι «μάγκες» των Ελληνικών Υπουργείων μερικοί απ τους οποίους είναι ακόμη εκτός φυλακής , παρήγγειλαν 6 υποβρύχια ιδίου τύπου με τον κουτσό «Παπανικολή».

Συνολικές πολεμικές δαπάνες 2014 , 18 δις Δολλάρια περίπου!

Οι Τούρκοι κατάφεραν να αποδεχθούμε τον ρόλο τους ως μεγάλης περιφερειακής δυνάμεως στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο. Το δίδυμο Ερντογάν-Νταβούτογλου , εδραιώνει το Τουρκικό status quo με επιδείξεις ισχύος . Η Ελληνική πλευρά , παραπαίοντας ανάμεσα σε διαφθορά , σκάνδαλα μεγάλου βεληνεκούς και οικονομική κρίση πρωτόγνωρη απλά παρακολουθεί την κατάσταση και αποδέχεται τους νέους συσχετισμούς δυνάμεων στην περιοχή μας.

Το 2011 εγκαταλείφθηκε επίσημα το δόγμα του ενιαίου Αμυντικού χώρου Ελλάδος-Κύπρου , που παρέμενε ανενεργό και απαξιωμένο επιχειρησιακά και πολιτικά. Η διακυβέρνηση της Ελληνικής Κύπρου παραδόθηκε στα χέρια ενός «Ανανιστή» προέδρου που διαδέχθηκε τον προηγούμενο «KUTVE».   (για τον ορισμό κάνε κλίκ εδώ)

TOMA BMP 3HEL
Πληροφορήστε μας ποιος ανάγκασε την χώρα να χρεωκοπήσει , να απαξιωθούν οι ένοπλες δυνάμεις της , εγγυήτριες της ανεξαρτησίας της πατρίδας μας. Από ποιους πιέστηκε η χώρα να ακυρώσει την προμήθεια 415 Ρωσικών TOMA BMP 3HEL με δωρεάν παραχώρηση 35 TOMA BMP 3F Αμφιβίων εφόδου που θα έφερνε τον Ελληνικό στρατό γενιές μπροστά στην μηχανοκίνητη πολεμική δύναμη δίνοντάς του την δυνατότητα για  εκτέλεση επιχειρήσεων με τις ελάχιστες απώλειες έμψυχου και άψυχου υλικού. Η έλλειψη τέτοιου εξοπλισμού θέτει σε κίνδυνο τους τεθωρακισμένους σχηματισμούς και τις μηχανοκίνητες ταξιαρχίες του στρατού μας.

S-300PMU2 Favorit
Με τις εντολές της Τρόϊκας διαλύθηκε η μικρή πολεμική βιομηχανία της Ελλάδος . Ποιος φρόντισε να συμβεί αυτό ; Ήταν άραγε θέμα προτεραιότητος για την εξυγίανση των Δημοσιονομικών της χώρας μας; Ποιος μας υποχρεώνει να κρατάμε καταχωνιασμένο στα κιβώτια επί σειρά ετών το υπερόπλο των  αντιαεροπορικών και βαλλιστικών πυραύλων S300 pmu 1 και να μη έχουμε προβεί στην αναβάθμισή τους σε pmu 2 favorit με το καινούργιο ραντάρ που αποκαλύπτει το στίγμα των υπό παραγγελία Τουρκικών αεροσκαφών τύπου 35f.  Γιατί καθυστερεί η αναβάθμιση των TORM1 σε TORM2 που η κατασκευάστρια εταιρία εγγυάται 98% επιτυχία βολής; καθώς και τα kornet e  των 5 χιλ σε Kornet em των 10 χιλ ;
αεροσκάφος SU 35 BM S 4ης γενιάς ++

Ποιος καθυστερεί την αναβάθμιση των μαχητικών μας F16 50 και F16 52+ αλλά και των F16 52 advance με τον εφοδιασμό τους με ραντάρ AESA.; Γιατί δεν δόθηκε η πρέπουσα σοβαρότητα στην πρόταση του Ρώσου υπουργού Εθνικής Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα για την προμήθεια της χώρας μας  με 40 αεροσκάφη SU35 BMS 4Ης  γενιάς ++ για το ποσό των 60 εκατομμ Ευρώ το καθένα συμπεριλαμβανομένης εκπαίδευσης και πυρομαχικών τους και με δωρεάν παραχώρηση 36 εκτοξευτών smetch 300 των 90 χιλιομέτρων. Η εξόφληση του τιμήματος με συμφέροντες όρους (ήτοι πρώτη δόση μετά από 5 χρόνια με πολύ χαμηλό επιτόκιο) το δε 30% του συνολικού ποσού με αγορά από την Ελλάδα αγροτικών προϊόντων.Το αεροσκάφος SU35BM 4ης γενιάς ++ που μπορεί να καταστρέψει το stealth JSF F35  των Τούρκων.
 sukhoi T-50
Παράλληλα θάπρεπε να ζητήσουμε 60 Sukhoi PAK FA ή Τ50 προκειμένου να θωρακίσουμε για αρκετά χρόνια την άμυνα του Αιγαίου και να ματαιώσουμε τα επεκτατικά σχέδια των Τούρκων. Η σημερινή τιμή του Sukhoi PAK FA είναι 96 εκ Ευρώ. Γιατί αδιαφορείτε και απαξιώνετε την δύναμη των ηρώων του ουρανού του Αιγαίου που καθημερινά ματώνουν για να τον κρατήσουν Ελληνικό ;
ΠΕΠ RM70(ΒΜ21)
Δεν διαθέσατε ούτε το ελάχιστο απαιτούμενο ποσό για την αναβάθμιση των ΠΕΠ RM70(ΒΜ21) των 22 χιλιομ σε 40 χιλιόμετρα. Προ οκταετίας παραλάβατε με μεγάλη καθυστέρηση από τους Γερμανούς –λόγω άρνησης των Αμερικανών να μας εκχωρηθούν τα αυτοκινούμενα πυροβόλα Μ109ΑΕ σε Α1/Α2 τα οποία δεν επιδιώξατε να αναβαθμίσετε σε ΡΖΗ 2000 155 χιλ cal 52 που μικρό αριθμό διαθέτουμε στο πυροβολικό μας προκειμένου να φτάσουμε το βεληνεκές των Τουρκικών Firtina και Panter των 40 χιλ.
Leopard 2HEL

Τα ίδια και για τα 183 μεταχειρισμένα Γερμανικά άρματα Leopard 2A4 σε Leopard 2HEL, την τεχνογνωσία των οποίων κατέχει η ΕΛ.ΒΟ , εν αντιθέσει με τους Τούρκους που το έπραξαν και τα έφεραν πλέον απέναντί μας στα σύνορα του Έβρου.



Fremm
Οι Αμερικανοί μας διέθεσαν 400 μεταχειρισμένα άρματα A1 Mi Abrams σε πολύ καλή τιμή δυστυχώς δαπανηρότατα στην συντήρησή τους λόγω κινητήρων , αλλά στην οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μόνο τα 90 παραλαμβάνουμε. Που είναι οι 6 Γαλλικές φρεγάτες Fremm με τους πυραύλους cruise scalp naval των 1000 χιλιομέτρων . Που είναι η αναβάθμιση όλων των τύπων φρεγατών στα Ελληνικά Ναυπηγεία ;

Για την εγκληματική αδιαφορία σας επικαλείσθε την Οικονομική συγκυρία και την αδυναμία πληρωμής της χώρας μας για εξοπλισμούς . Ποιος ευθύνεται άραγε για την κατάντια της πατρίδας μας; Υπηρετείτε μάλλον τα γεωστρατηγικά σχέδια των ΗΠΑ που θέλουν την Ελλάδα υποτελή της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και τις δύο χώρες ως μέλη του ΝΑΤΟ συνοριοφύλακες για την Ρωσία.
A1 Mi Abrams
Δεν νομίζω να είσθε υπερήφανοι για τον ευτραφή υπουργό  μας των εξωτερικών που κούνησε το δάκτυλό του στον Πούτιν για την ανάμιξη της Ρωσίας στο Ουκρανικό πρόβλημα. Το πρόγραμμα των ΗΠΑ είναι να βάλουν τους Τούρκους συνεταίρους στην μοιρασιά του ενεργειακού πλούτου της Ελληνικής και Κυπριακής ΑΟΖ. Πρώτα μας έστειλαν τον υπουργό ενέργειας να μας το υποδείξει,  τώρα το Barbaros με την Τουρκική αδιαλλαξία στις Διεθνείς επιταγές για σεβασμό του Διεθνούς δικαίου και του δικαίου της θάλασσας. Ένα ακόμη σκηνοθετημένο σχέδιο των ΗΠΑ σαν εκείνο της Κύπρου (σχέδιο Κίσινγκερ) και των Ιμίων.

Που είναι η επέμβαση του ισχυρού συμμάχου Ελλάδος και Κύπρου , του πανίσχυρου Ισραήλ;  Έχετε την εντύπωση ότι για δεύτερη φορά ο Νετανιάχου θα ζητήσει συγνώμη απ τον Ερντογάν ;

Μετά απ αυτά μπορεί κανείς να βγάλει το συμπέρασμά του . Το ερώτημα που θα πλανάται είναι αν μπορεί η πατρίδα μας να σταματήσει τον Τουρκικό επεκτατισμό και δεν θα αρκεστεί στο προδοτικό : «η Κύπρος είναι μακριά» όπως ελέχθη στο παρελθόν. Εδώ μας οδηγεί και ίσως μας φτάσει και στην νέα Εθνική ταπείνωση , το δόγμα του : «Ανήκομε εις την Δύσιν» και όχι στην Ελλάδα και στην ψυχή του Ελληνικού λαού ,  που είναι ακόμη ζωντανός να επαναλάβει τον ηρωισμό του έπους του ’40.
 
Για την "ΚΑΡΤΕΡΙΑ"
Δήμος Γ. Παπαδήμας , Νοέμβριος 2014








Δεν υπάρχουν σχόλια: