Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Στρατιωτικά όπλα, πέρα από κάθε φαντασία


Φλογοβόλες νυχτερίδες, αντιαρματικοί σκύλοι και άλλα όπλα που δεν θα πιστέψεις ότι υπήρξαν    
   
 
Η ιστορία είναι γεμάτη από παραδείγματα ανθρώπινης επινοητικότητας. Εν καιρώ πολέμου αυτή διοχετευόταν στο σχεδιασμό όπλων, που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα.
Αφιέρωμα του Bussiness Insider παρουσιάζει επτά υπερόπλα, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στο παρελθόν, ωστόσο για τους περισσότερους παραμένουν άγνωστα.

Φλογοβόλες νυχτερίδες


Αναπτύχθηκαν στις ΗΠΑ με σκοπό να χρησιμοποιηθούν εναντίον της Ιαπωνίας κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Κάθε βόμβα θα περιείχε 40 νυχτερίδες σε χειμερία νάρκη κάθε μία εκ των οποίων θα ήταν προσδεδεμένη σε μια μικρή βόμβα ναπάλμ.
Η βόμβα με τις νυχτερίδες δεν θα έπεφτε κατευθείαν στο στόχο της αλλά θα προσγειωνόταν αργά προς το έδαφος δίνοντας χρόνο στις νυχτερίδες να πετάξουν και να προλάβουν να χωθούν σε κάποια φωλιά. Αφού λούφαζαν θα εκρύγνειτο η μικρή βόμβα ναπάλμ η οποία είχε προσδεθεί πάνω τους και έτσι θα γίνονταν εκρήξεις σε 40 διαφορετικά σημεία.

Αντιαρματικοί σκύλοι


Οι σοβιετικοί σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να σταματήσουν την επέλαση των Ναζί έδεναν εκρηκτικά σε σκυλιά τα οποία είχαν εκπαιδεύσει να επιτίθενται σε γερμανικά τανκς. Η σοβιετική προπαγάνδα ισχυριζόταν ότι περίπου 300 γερμανικά τανκς καταστράφηκαν με αυτό τον τρόπο. Τους αντιαρματικούς σκύλους χρησιμοποιούσαν έως το 1996.

Υποβρύχιο αεροπλανοφόρο


Το ιαπωνικό ναυτικό, κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, διέθετε κάποια υποβρύχια-Sen Toku I-400, τα οποία ήταν τόσο μεγάλα ώστε μπορούσαν να μεταφέρουν υποβρυχίως τρία αεροπλάνα Aichi M6A.
Όταν χρειαζόταν έβγαιναν στην επιφάνεια, τα αεροπλάνα απογειώνονταν και στη συνέχεια τα υποβρύχια ξαναβυθίζονταν.

Πυρηνικές βόμβες μικρού βεληνεκούς


Τα συμβατικά πυρηνικά όπλα ήταν ικανά να καταστρέψουν ακόμη και ολόκληρες πόλεις. Κατά τη διάρκεια του "Ψυχρού Πολέμου" αναδείχθηκε, όμως η ανάγκη για μικρότερα πυρηνικά όπλα, περιορισμένης απόδοσης. Το σχέδιο ήταν να ξεκινούν από το έδαφος και κατέληγουν στο πεδίο της μάχης.

Αεροπλανόπλοιο


Το Ekranoplane δεν ήταν ούτε πλοίο ούτε αεροπλάνο αλλά κάτι ενδιάμεσο. Είχε σχεδιαστεί για να πετά σε ύψος τεσσάρων μέτρων πάνω από το έδαφος. Υποτίθεται ότι θα μπορούσε να μεταφέρει πυρηνικές κεφαλές και ότι θα ήταν γρηγορότερο από οποιοδήποτε άλλο πλοίο.

Επανδρωμένες τορπίλες


Κατασκευάστηκαν από το ιαπωνικό ναυτικό. Ήταν επανδρωμένες και αποτελούσαν μια παραλλαγή των όπλων αυτοκτονίας που χρησιμοποίησε η Ιαπωνία προς το τέλος του πολέμου. Υποτίθεται ότι θα ξεκινούσαν από υποβρύχια και οι πιλότοι τους θα μπορούσαν να τις κατευθύνουν στο στόχο που επιθυμούσαν.

Φλογοβόλα περιστέρια


Σχεδιάστηκαν από τον B.F. Skinner. Η λογική ήταν τα περιστέρια να εκπαιδεύονται με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να οδηγούν ένα βλήμα στον στόχο που του είχαν δείξει σε μία φωτογραφία.

 businessinsider

Δεν υπάρχουν σχόλια: