Ψηφίστε τώρα για την σωτηρία του Δελφικού Τοπίου

Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2014

Ο Συνήγορος του Πολίτη κατά Δήμου Δελφών για τον κανονισμό Ύδρευσης -Αποχέτευσης


Μετά από παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη, ο δήμος Δελφών τροποποίησε τον Κανονισμό Ύδρευσης- Αποχέτευσης προκειμένου να μην σημειώνονται προβλήματα σε καταναλωτές δημότες του, σχετικά με τη χρέωσή τους.
Είχε προηγηθεί καταγγελία στην Αρχή, διότι οι υπηρεσίες του δήμου Δελφών δεν έκαναν δεκτό το αίτημα ιδιοκτήτριας ακινήτου για απαλλαγή από χρέωση αποχέτευσης.
Συγκεκριμένα, η ιδιοκτήτρια διαπίστωσε διαρροή στο εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης, που είχε ως αποτέλεσμα τη χρέωσή της με αυξημένα ποσά ύδρευσης και αποχέτευσης. Όμως, επειδή η διαρροή βρισκόταν σε σημείο όπου το νερό διοχετευόταν σε υπαίθριο χώρο και όχι στο δίκτυο αποχέτευσης, ζήτησε την απαλλαγή της από τη χρέωση αποχέτευσης, αίτημα που δεν έγινε δεκτό.
Ο Συνήγορος επισήμανε προς τις υπηρεσίες του δήμου την πάγια θέση της Αρχής, ότι εφόσον δεν επιβαρύνεται το δίκτυο αποχέτευσης, η de facto χρέωση όλου του ποσού εγείρει ζήτημα νομιμότητας, αφού το ποσό που θα εισπράττεται κάθε φορά από τον εκάστοτε φορέα ύδρευσης δεν αντιπροσωπεύει καμία ανταποδοτική ή άλλου είδους δαπάνη. Ως εκ τούτου, πρότεινε την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των ποσών αποχέτευσης σε αντίστοιχες περιπτώσεις, καθώς και την ικανοποίηση του αιτήματος της ενδιαφερόμενης.
Ο δήμος Δελφών ενημέρωσε εγγράφως την Αρχή ότι θα προβεί σε τροποποίηση του Κανονισμού Ύδρευσης- Αποχέτευσης, ώστε να είναι δυνατή η διευθέτηση παρόμοιων προβλημάτων.

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΕΣ ΟΠΟΥ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΤΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΑ ΠΟΛΛΑ ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ.