Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

ΙΤΕΑ… Ορμητήριο για πολλούς!

Με αφορμή το 1ο Rally Στερεάς Ελλάδας που έχει επίκεντρο την Ιτέα, και διεξάγεται στις 28 και 29 Ιουνίου, ας θυμηθούμε μία πρόσφατη και εντυπωσιακή επίσκεψη μίας μηχανοκίνητης λέσχης.
 

Με ορμητήριο την Ιτέα λοιπόν, ο Ελληνικός Σύλλογος Φίλων Κλασσικής Μοτοσυκλέτας διοργάνωσε ένα tour-rally ( 6ο hand shift rally) στις 14/06/2014. Μία διανυκτέρευση στο Γαλήνη, φαγητό – ποτό στην Ιτέα. Είχαν άριστες εντυπώσεις από την πόλη μας, τους άρεσε ο ήλιος, η θάλασσα. Εντύπωση έκανε και η ρυμοτομία της πόλης μας.
 

Η πιο παλιά μοτοσυκλέτα είναι η του 1930 (φώτο αριστερά) ενώ και η άλλη είναι του 1942. Η φωτογραφία δεξιά δείχνει μια μοτοσυκλέτα της Ελληνικής Αστυνομίας. Για όσους θυμούνται είχε Ηarley Davidson και το Αστυνομικό Τμήμα της Ιτέας.


Το site της λέσχης:http://www.classicbike.gr
 



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Τέλος σας θυμίζουμε και το πρόσφατο Ιστορικό Rally Ακρόπολις που είχε διανυκτερεύσεις στην πόλη μας.
 

Τι λείπει κατά τη γνώμη μας από την Ιτέα αλλά και την ευρύτερη περιοχή;Η σωστή προβολή. Θα αλλάξει επιτέλους κάτι; Θα δούμε…


Διαβάστε ένα αφιέρωμα για το ξενοδοχείο «ΓΑΛΗΝΗ» που βρήκαμε στο πρόσφατο Ελληνικό Πανόραμα.
 
 
Αναζητώντας ορμητήριο για περιηγήσεις σε έναν τόπο γνώριμο από παλιά και συγκεκριμένα από τα ‘Rally Acropolis’,φθάσαμε στη γειτονική και απλόχωρη Ιτέα.Το 2008 είχαμε εκτιμήσει τα χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητες της πόλης.Γράφαμε λοιπόν τότε: «Η επαφή μας με την Ιτέα μας αποκάλυψε μια μικρή, ήρεμη και ανθρώπινη πολιτεία, ένα βολικότατο ορμητήριο για σύντομες ή και πολύωρες εξορμήσεις». Κόσμημα της πόλης είναι η εκπληκτική παραλιακή της λεωφόρος,μια από τις ωραιότερες και πιο ευρύχωρες της Ελλάδας. Στο κέντρο της λεωφόρου συναντάμε το Ξενοδοχείο «ΓΑΛΗΝΗ.»Μας υποδέχεται με ανεπιτήδευτη εγκαρδιότητα και ευγένεια η οικογένεια Γεωργαντά:ο Παναγιώτης, η Ρίτα και ο γιός τους Γιάννης. Ελάχιστα λεπτά μετά αισθανόμαστε μαζί τους μια ευχάριστη οικειότητα, σαν φίλοι από παλιά. Αυτή η όμορφη διάθεση έμελλε να μας συνοδεύσει σ’ όλη τη διάρκεια της διαμονής μας.


Αν αναρωτιέστε πώς συμβιβάζεται η ονομασία ΄΄ΓΑΛΗΝΗ΄΄ με το πιο πολυσύχναστο σημείο της Ιτέας, η εξήγηση είναι απλή: καμιά βιασύνη, καμιά νευρικότητα δεν ταλανίζει τους ανθρώπους, ελάχιστο θόρυβο παράγουν τα τροχοφόρα, η έννοια του συνωστισμού είναι ανύπαρκτη σχεδόν.


Η οικογένεια Γεωργαντά μας υποδέχεται με εγκαρδιότητα και μας οδηγεί στο δωμάτιό μας. Ένα δωμάτιο ευρύχωρο και ευχάριστο, φωτεινό, λειτουργικό και προσεγμένο στην κάθε του λεπτομέρεια.Από το υπέροχο μπαλκόνι νιώθουμε τον ζωντανό σφυγμό της πόλης, αγναντεύουμε ανεμπόδιστα τα γραφικά μικρονήσια και την ανοιχτοσύνη του Κορινθιακού, τις πανύψηλες βουνοκορφές του Μωριά και κάποιες στέγες των σπιτιών του Γαλαξειδιού. Πολύ πιο συναρπαστική είναι η θέα από το roof garden του4ου ορόφου. Ο πρωινός μπουφές αλλά και οι βραδινές καλοκαιρινές ώρες εκεί πάνω, είναι μια εμπειρία μοναδική.


DSC 1116
Όταν πρωτολειτούργησε, στην δεκαετία του ΄30, ήταν ένα μικρό ξενοδοχείο με ισόγειο κι έναν όροφο με το όνομα ΄΄ΕΡΜΗΣ΄΄.Το 1963, με την ονομασία ΄΄ΓΑΛΗΝΗ΄΄, αποκτά 30 δωμάτια, και το 2006 ανακαινίζεται πλήρως από τον διευθυντή του, κύριο Π/ Γεωργαντά. Με καταγωγή από τη Δεσφίνα, με σπουδές και πολύχρονη εμπειρία σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και του κόσμου ο Παναγιώτης φέρει όλη την επαγγελματική και κοινωνική κουλτούρα, που είναι ορατή παντού.


ΠΗΓΗ: Ελληνικό Πανόραμα τεύχος 98 3ος-4ος2014
 
Το site του ξενοδοχείου "ΓΑΛΗΝΗ": http://www.galini-itea.gr/



Δεν υπάρχουν σχόλια: