Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

ΣΕΡΝΙΚΑΚΙ… Γιατί έσπασε ο πλάτανος; - ΦΩΤΟ


Χθες το πρωί στο Σερνικάκι είχαμε μία καταστροφή και παραλίγο τραγωδία! Ένα από τα δύο πλατάνια της πλατείας έσπασε και προξένησε σημαντικές καταστροφές σε δύο οχήματα και σε διπλανό κατάστημα.

Κάτοικοι αναφέρουν πως γεωπόνοι, είχαν επισημάνει πως το αιωνόβιο πλατάνι χρειάζεται συντήρηση διότι κινδυνεύει νε καταρρεύσει. Αλλά… φωνή βοώντος εν τη ερήμω
Χθες προληπτικά κλάδεψαν και το άλλο πλατάνι της πλατείας.
Ας πάμε περίπου ένα χρόνο πίσω, στις 5 Αυγούστου όταν καταστράφηκε από πυρκαγιά ένα μεγάλο μέρος του ελαιώνα μας. Τότε κάποιοι προσπαθούσαν να ρίξουν την ευθύνη  για την πυρκαγιά μόνο στους αγρότες που δεν καλλιεργούσαν τα κτήματα τους.
Τώρα ποιοί φταίνε για την πτώση του δέντρου; Σίγουρα όχι οι κάτοικοι!
Οι φωτογραφίες είναι από το amfissapress.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

είχαν ενημερώσει για τον πλάτανο αλλά δεν άκουγε κανείς. Εχθές απ' ότι έμαθα η Πρόεδρος του χωριού προσπάθησε να ρίξει το φταίξιμο στην ιδιοκτήτη της ταβέρνας παρότι είχε ενημερωθεί και αυτή εδω και πολύ καιρό. Σε κάποια στιγμή αφού έπεσε ο πλάτανος χρειαζόταν γερανός για να τραβήξουνε κάποια κομμάτια για να μην καούνε απο τα καλώδια τα παιδιά που με τα βενζιοπρίονα τον έκοβαν και η απάντηση της κυρίας Προέδρου ήταν "δεν υπάρχουν καθόλου λεφτά κόψτε το λαιμό σας". Αυτά είναι μία γεύση απο τα τραγικά που συνέβησαν εχθές. Για περισσότερες πληροφορίες δεν έχετε παρά να πάτε στο χωριό και να ακουσετε τις μαρτυρίες των ανθρώπων εκεί.

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΤΑΙΝΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑ.ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΑΤΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΧΥΛΕΣ ΑΝΤΙΜΙΣΘΙΕΣ.ΑΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΥΛΙΚΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ Η ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ