Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Πύρινος εφιάλτης στη Μαλεσίνα - Αναζωπυρώθηκαν οι εστίες - Χτυπούν οι καμπάνες στα χωριά - Μάχη με τις φλόγες


«Μια βροχή θα μας σώσει...» λένε οι κάτοικοι της περιοχής, που βλέπουν να απειλούνται τα σπίτια τους και οι περιουσίες τους...
Εφιαλτικό είναι το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί στην ευρύτερη περιοχή της Μαλεσίνας, που για περισσότερες από 24 ώρες η πύρινη λαίλαπα με τη βοήθεια του δυνατού αέρα και των υψηλών θερμοκρασιών έχει καταστρέψει περισσότερα από 20.000 χιλιάδες στρέμματα, ενώ έχει φτάσει πολλές φορές σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια των κατοίκων της περιοχής.
Η φωτιά ουσιαστικά βρίσκεται στο τετράπλευρο μεταξύ: Μούζι - Μαλεσίνα - Λάρυμνα - Μαρτίνο και μάλιστα, μεταξύ άλλων, έκαψε δάσος που είχε αναδασωθεί από προηγούμενη πυρκαγιά και τα δέντρα είχαν πλέον "ξεπεταχτεί" και δυστυχώς παραδόθηκαν και πάλι στις φλόγες.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις πάρα πολλές και επίγειες και από αέρος. Ωστόσο τα πράγματα είμαι εξαιρετικά δύσκολα, αφού τα μέτωπα είναι πάρα πολλά και κάθε τόσο και λίγο ξεφυτρώνουν καινούργιες εστίες ή αναζωπυρώνονται οι παλιές.
Όπως μας έλεγε κάτοικος της περιοχής, τα πύρινα μονοπάτια από χθες το μεσημέρι μέχρι και τώρα έχουν ακολουθήσει αλλόκοτες διαδρομές, γιατί οι κατευθύνσεις των ανέμων άλλαζαν κάθε τόσο και λίγο με αποτέλεσμα η κατάσταση να είναι ανεξέλεγκτη και τα πράγματα πολύ επικίνδυνα.
Σε Μούζι και Μαλεσίνα χτυπήσαν πολλές φορές οι καμπάνες και οι κάτοικοι κλήθηκαν να προστατέψουν τις περιουσίες τους και τα σπίτια τους.
«Παρακαλάμε να βρέξει για να γλυτώσουμε από τον εφιάλτη...», είπε κάτοικος της περιοχής στο LamiaReport, ο οποίος έχει ζήσει από κοντά όλο αυτό το εφιαλτικό σκηνικό το τελευταίο 24ωρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: