Ψηφίστε τώρα για την σωτηρία του Δελφικού Τοπίου

Τρίτη, 24 Ιουνίου 2014

ΑΜΙΓΕΙΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΤΕΛΟΣ


Σαρωτικές αλλαγές αναφορικά με τη δόμηση φέρνει νέο νομοσχέδιο που προωθεί με τη μορφή του κατεπείγοντος στη Βουλή για ψήφιση η κυβέρνηση. Με εντολή της τρόικας θα μπορούν να χτίζονται τα πάντα, από ξενοδοχεία, μπάρ, εστιατόρια, καφέ και συνεδριακά κέντρα σε περιοχές που έως τώρα χαρακτηρίζονταν αμιγούς κατοικίας και επί 25 χρόνια δεν μπορούσε να χτιστεί τίποτε άλλο από σπίτι.
Ουσιαστικά με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή καταργούνται οι ρυθμίσεις που ίσχυαν για 25 έτη σε εκατοντάδες περιοχές σε ολόκληρη τη χώρα και απαγόρευε σε περιοχές αμιγούς κατοικίες άλλες χρήσεις.
Στις περιοχές που επιτρέπεται μόνο η κατοικία (Κ1) θα μπορούν να αναπτυχθούν εκθεσιακά κέντρα, τράπεζες, εστιατόρια, καφέ, μπαρ, κέντρα διασκέδασης, ξενοδοχεία και άλλες τουριστικές εγκαταστάσεις, χώροι στάθμευσης, πρατήρια καυσίμων, συνεργεία αυτοκινήτων, επαγγελματικά εργαστήρια κτλ.
Χρήση κατοικίας Κ1 δεν θα μπορούν να έχουν ιδιοκτησίες που βρίσκονται πάνω σε πρωτεύουσες και δευτερεύουσες αρτηρίες, σε λεωφόρους και στο βασικό οδικό δίκτυο.
Στις οικιστικές περιοχές με χαρακτήρα γειτονιάς (Κ2) προβλέπεται κατοικία σε ποσοστό τουλάχιστον 50% ανά κτίριο. Σε αυτές τις γειτονιές θα επιτρέπονται επίσης χρήσεις κοινωνικής πρόνοιας, βρεφονηπιακοί σταθμοί, οίκοι ευγηρίας, ορφανοτροφεία, γηροκομεία, ιδρύματα ατόμων με ειδικές ανάγκες, ιδρύματα χρόνιων πασχόντων, κοινωφελείς ξενώνες, άσυλα, κτίρια εκπαίδευσης , αθλητικές εγκαταστάσεις, θρησκευτικοί χώροι, ιατρεία, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά καταστήματα κ.ά.
Κατοικία ενδιάμεσου επιπέδου (ΜΚ): Επιτρέπονται όλες οι χρήσεις των περιοχών κατοικίας επιπέδου γειτονιάς, αλλά… επεκτείνονται σε περισσότερα τετραγωνικά. Έτσι επιτρέπονται χρήσεις ειδικής εκπαίδευσης, γυμναστήρια, αθλητικές σχολές, βιβλιοθήκες, αίθουσες πολιτιστικών εκδηλώσεων μουσεία, πινακοθήκες, θέατρα, κινηματογράφοι, συνεδριακά κέντρα, εμπορικά καταστήματα κτλ. σε έκταση που μπορεί να φτάνει τα 1.500 τ.μ. Τα νοσοκομεία και τα ξενοδοχεία μπορεί να έχουν 100 κλίνες και οι καφετέριες, τα εστιατόρια και τα μπαρ να «απλώνονται» σε 400 τ.μ.
Περιλαμβάνονται επίσης χρήσεις πολεοδομικού κέντρου, τουρισμού - αναψυχής - δεύτερης κατοικίας, εγκαταστάσεων κοινής ωφέλειας, ελεύθερων χώρων - αστικού πρασίνου, χονδρικού εμπορίου, εγκαταστάσεων μέσων μαζικής μεταφοράς, εγκαταστάσεων αστικών υποδομών κοινής ωφέλειας, παραγωγικών δραστηριοτήτων χαμηλής και μέσης όχλησης, παραγωγικών δραστηριοτήτων πολεοδομικής εξυγίανσης, τεχνολογικού πάρκου, εμπορευματικού κέντρου, παραγωγικών εγκαταστάσεων υψηλής όχλησης, ιδιαιτέρων χρήσεων, οροθετημένων οικισμών, κύριου οδικού δικτύου πόλεων.

1 σχόλιο:

Μισιρλης Γιωργος είπε...

Ευχομαι να γινει πραγματικοτητα αυτο το μετρο και επιτελους να επιστρεψει η διασκεδαση στο καλυτερο σημειο της Ιτεας τα "Κοκκινα παγκακια" Εκει που μεγαλωσαν τοσες και τοσες γενιες, αλλα για να κοιμαται ησυχος ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ , κατεστρεψε την οποια προοπτικη υπηρχε στον Τοπο για δισκεδαση και τουρισμο. Που ξανακουστηκε σε ενα παραλιακο μερος επινειο του ΔΕΥΤΕΡΟΥ σε επισκεψιμοτητα Τουριστικου προορισμου, το μοναδικο Club να βρισκεται μεσα στις ΕΛΙΕΣ και στην ΠΑΡΑΛΙΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ το ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ. Που ξανακουστηκε σε ενα πεζοδρομο με φοινικες να μην υπαρχουν μαγαζια και να υπαρχουν μεσα στο κεντρικο δρομο που περνανε τοσα και τοσα αυτοκινητα. Ποσα χρονια επρεπε να περασουν.....για να ερθει τελικα η ΤΡΟΙΚΑ να δωσει λυση???