Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

2.000.000 πρόσφυγες έτοιμοι να εισβάλουν στην Ελλάδα λένε οι ΗΠΑ. Κάτι ξέρουν;


Πού θα τους βάλουμε, πώς θα τους ελέγχουμε, και πώς θα τους ταΐζουμε, όταν σε λίγο δεν θα έχουμε εμείς οι ίδιοι να τρώμε...


ΕΙΣΒΟΛΗ δύο εκατομμυρίων προσφύγων στην Ελλάδα για τους επόμενους μήνες, προβλέπουν οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών και ήδη η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει το πολυσύνθετο αυτό πρόβλημα.

Η εξέλιξη του εμφυλίου στο Ιράκ και η διαφαινόμενη επικράτηση των λεγόμενων Τζιχαντιστών σε ένα μεγάλο μέρος της χώρας, θα πυροδοτήσει νέο κύμα φυγής, πλημμυρίζοντας την Τουρκία ως πρώτο σταθμό υποδοχής, με τουλάχιστον δύο εκατομμύρια Ιρακινούς.

Με δεδομένο ότι στην Τουρκία βρίσκονται ήδη ένα εκατομμύριο Σύριοι και Ιρακινοί, η κατάσταση θα εκτονωθεί με μαζική εισβολή προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα.

Το πρόβλημα είναι ότι τόσο οι Ιρακινοί όσο και οι Σύριοι δεν αντιμετωπίζονται ως λαθρομετανάστες, αλλά ως πρόσφυγες εξαιτίας των πολέμων που διεξάγονται στις χώρες τους με αποτέλεσμα να είναι σχεδόν αδύνατο να αποτραπεί η είσοδος και η προσωρινή εγκατάστασή τους στην Ελλάδα.

Στο μεταξύ οι ευρωπαϊκές χώρες και κυρίως οι Βρετανοί, αρχίζουν να λαμβάνουν σκληρά μέτρα γιατί τρέμουν στην κυριολεξία το ενδεχόμενο μαζί με τους πρόσφυγες να μετακομίσουν σε ευρωπαϊκές χώρες και οι «πυρήνες» της Αλ Κάιντα.

Γι αυτό επιδιώκουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε μια απέραντη χωματερή μεταναστών, με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη για την ασφάλεια της χώρας μας.
Γιατί ήδη η Ελλάδα έχει δεχθεί πολλαπλά κύματα μεταναστών και δεν έχει υποδομές και αντοχές, προκειμένου να υποδεχθεί, να φιλοξενήσει και να ταΐσει τα εκατομμύρια των προσφύγων από Συρία και Ιράκ, αλλά και άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα, όπως η Λιβύη και η Αίγυπτος.

Στο μεταξύ η Τουρκία, επιχειρεί να βρει τρόπους προκειμένου να απαλλαγεί από τα εκατομμύρια των Σύρων προσφύγων, οι οποίοι βέβαια σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να επιστρέψουν στη χώρα τους.

Ο Ταγίπ Ερντογάν ετοιμάζεται ήδη για πολεμική σύρραξη με τους Κούρδους, οι οποίοι έχουν καταλάβει τις πλούσιες σε πετρέλαιο περιοχές του Ιράκ το οποίο άρχισαν ήδη να εμπορεύονται αποκομίζοντας εκατομμύρια δολάρια με τα οποία σκοπεύουν να αγοράσουν υπερσύγχρονο οπλισμό.

Η διαφαινόμενη νέα πολεμική σύρραξη στο Ιράκ με εμπλοκή και της Τουρκίας βάζει φωτιά σε ολόκληρη την περιοχή, με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη για τον αριθμό των προσφύγων και των μεταναστών.

Το πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει η Ελλάδα, έχει αποτελέσει αντικείμενο μυστικών συζητήσεων τόσο σε επίπεδο των αρμόδιων υπουργών, όσο και στη διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους εταίρους και τους Αμερικάνους.

Η Ελλάδα δηλώνει απόλυτη αδυναμία να φιλοξενήσει νέο κύμα προσφύγων ή μεταναστών, τόσο για τεχνικούς λόγους όσο και για ζητήματα που έχει σχέση με την ασφάλεια του κράτους.

Καλά πληροφορημένη κυβερνητική πηγή αποκάλυψε στην Kontranews, ότι η χώρα μας δεν διαθέτει τις απαιτούμενες υλικοτεχνικές υποδομές για να ανταποκριθεί σε ένα μεγάλο κύμα προσφύγων.

Δεν διαθέτει επίσης τους οικονομικούς πόρους που απαιτούνται.
Αλλά και στην περίπτωση που οι Ευρωπαίοι εταίροι και οι Αμερικάνοι αποφάσιζαν να αναλάβουν το οικονομικό σκέλος του προβλήματος και πάλι θα ήταν αδύνατο να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία δύο επιπλέον εκατομμύρια πρόσφυγες.

kontranews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: