Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

«Μαλλιά κουβάρια» Μανανάς – Λαϊνη για το κλειστό Ιτέας. Χωρίς άδεια λειτουργεί το γήπεδο


- Στις 30 Ιουνίου λήγουν οι άδειες λειτουργίας όλων των αθλητικών χώρων του δήμου Δελφών
Βγήκαν τα μαχαίρια στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών, με το δήμαρχο Θανάση Μανανά και την αντιδήμαρχο κ. Γιώτα Λαϊνη να έρχονται σε πλήρη ρήξη.
 «Μήλον της έριδος» αποτέλεσε το κλειστό γήπεδο Ιτέας, το οποίο όπως «ομολόγησε» η κα αντιδήμαρχος λειτουργεί χωρίς άδεια και είναι πλέον επικίνδυνο.
Η διαμάχη μεταξύ των δύο αιρετών ξεκίνησε όταν η κα Λαϊνη έθεσε εκτός ημερησίας διατάξεως την αίτηση που έχει καταθέσει ο νεοϊδρυθέντας αθλητικός σύλλογος Ιτέας, προκειμένου να παραχωρηθεί το κλειστό για προπονήσεις, ενώ η κα Αντιδήμαρχος ξεκαθάρισε από την αρχή  πως επειδή το συγκεκριμένο γήπεδο δεν έχει άδεια λειτουργίας και υπάρχει εισαγγελική παραγγελία, αν δε συζητηθεί το θέμα θα καταθέσει παραίτησή από την αρμοδιότητα των αθλητικών εγκαταστάσεων.
Φανερά ενοχλημένος ο δήμαρχος κ. Μανανάς, ενημέρωσε το Σώμα πως το συγκεκριμένο θέμα δεν κατατέθηκε καν στη γραμματεία του προεδρείου, παρότι η κα Λαϊνη έθεσε εκτός ημερησίας την αποδοχή εθελοντικής εργασίας για τη βιβλιοθήκη Ιτέας από το μεσημέρι, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν είναι δυνατόν να μπαίνουν τέτοια σοβαρά θέματα στο συμβούλιο, χωρίς να γνωρίζει η υπόλοιπη δημοτική αρχή, η κοινότητα και χωρίς να έχουν προετοιμαστεί οι υπηρεσίες. Μάλιστα διαφωνώντας επί της διαδικασίας ζήτησε από το Σώμα να μη συζητηθεί το θέμα.
«Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι εκείνο που αποφασίζει για τις παραχωρήσεις των αθλητικών εγκαταστάσεων στα σωματεία. Ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι υπάρχει καίριο θέμα ως προς τη λειτουργία του κλειστού γυμναστηρίου Ιτέας. Το θεωρώ κατεπείγον γιατί θα πρέπει να το κλείσουμε το γήπεδο», ανέφερε απαντώντας η κα Λαϊνη, ενώ συνεχίζοντας επανέλαβε ότι υπάρχει εισαγγελική παραγγελία για το δημοτικό γήπεδο Ιτέας, για  ημέρα που δεν είχε άδεια λειτουργίας, από την επιτροπή αδειοδότησης.
Επεσήμανε ακόμα πως το θέμα είναι αν θα παραχωρήσει ο δήμος προς χρήση στο σύλλογο και αν θα αφήσει από εδώ και πέρα και τα υπόλοιπα σωματεία να κάνουν χρήση ενός γηπέδου που δεν έχει άδεια. Παράλληλα ανέφερε πως οι όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου Δελφών έχουν άδεια λειτουργίας μέχρι 30 Ιουνίου.
«Τα εκτός ημερήσιας της κα Λαίνη δεν ήρθαν στο προεδρείο. Επιπλέον είναι άλλο η παραχώρηση, άλλο η νομιμότητα των εγκαταστάσεων και άλλο η επικινδυνότητα. Αυτή τη στιγμή η και Λαϊνη θέτει ζήτημα να παραχωρηθεί χώρος, που η ίδια ως καθ’ ύλην αρμόδια ξέρει ότι δεν είναι σύννομος», ανέφερε ο κ. Μανανάς ενώ συνεχίζοντας ξεκαθάρισε πως πρέπει να τεθεί το θέμα ολοκληρωμένα για όλες τις εγκαταστάσεις και τις αδειοδοτήσεις στο επόμενο συμβούλιο, ώστε να υπάρχουν και οι σχετικές εισηγήσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Ο ίδιος ασκώντας έντονη κριτική για τη στάση της κα Αντιδημάρχου έκανε λόγο για ανωριμότητα προκαλώντας την αντίδραση της κα Λαϊνη η οποία ζήτησε να ανακαλέσει την έκφρασή του αυτή. Συνεχίζοντας η κα Αντιδήμαρχος τόνισε πως από τέλη Δεκεμβρίου του 2013 που έγινε ο τελευταίος έλεγχος της επιτροπής αδειοδότησης αθλητικών εγκαταστάσεων, είχε ενημερώσει όλους τους αρμόδιους για το τι έπρεπε να γίνει άμεσα. «Υπάρχουν ευθύνες. Αυτή τη στιγμή κινδυνεύουν όσοι είναι μέσα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Με  επιβεβαιώνεται για την ανωριμότητα που επικαλέστηκα. Ενώ παραδεχθήκατε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι γνωρίζατε το θέμα για μεγάλο χρονικό διάστημα ήρθατε στο και πέντε, παρότι είστε η καθ’ ύλην να πείτε αυτή τη διαδικασία. Είναι ανωριμότητα να έρχεται από την αρμόδια αντιδήμαρχο τέτοιου είδους θέμα, με άλλο τρόπο, για να χτυπήσει αλλού. Εφόσον το γνωρίζατε από το 2013 θα έπρεπε ήδη να έχετε κινήσει τις διαδικασίες. Έπρεπε να είχατε παραιτηθεί από τότε που δεν σας βοήθησαν, όπως είπατε. Σαν διαδικασία είναι απαράδεκτο να έρχεται το θέμα με άλλο τίτλο για παραχώρηση και να γίνεται καταγγελία στο Δημοτικό Συμβούλιο για όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Αυτό όντως επιτρέψτε μου να πω ότι ήταν ανωριμότητα», απάντησε ο κ. Μανανάς.
Κλείνοντας η κα Λαϊνη ζήτησε από το δήμαρχο για μια ακόμη φορά να ανακαλέσει τον όρο ανωριμότητα ενώ ξεκαθάρισε πως ήταν ενήμεροι όλοι για το ποιος έχει την ευθύνη και τι έπρεπε να γίνει.
Να σημειώσουμε πως τελικά το Σώμα απέρριψε κατά πλειοψηφία να συζητηθεί το θέμα που έθεσε η κα Λαϊνη εκτός ημερήσιας διατάξεως ως κατεπείγον, κι έτσι αναμένεται να επανέλθει στην επομένη συνεδρίαση το ζήτημα όλων των γηπέδων συνολικά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: