Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Με δανεικά μετακινούνται οι φαντάροι λόγω "περικοπών"

Με δανεικά αναχωρούν από τις μονάδες της παραμεθόριου φαντάροι, λόγω της κατάργησης των καταστάσεων επιβίβασης και των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση που καταγγέλλει ένας γονιός στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων και το Δίκτυο Σπάρτακος. Ο φαντάρος πέρασε το στάδιο εκπαίδευσης στη Σπάρτη και έλαβε φύλλο πορείας για μονάδα στο Πλατή Έβρου. Μετά από 15 ώρες ταξίδι με τρένο έφτασαν στη μονάδα ωστόσο τους ενημέρωσαν πως την επομένη αναχωρούν με Πασχαλινή άδεια. Ο φαντάρος δεν είχε τη δυνατότητα να καλύψει το κόστος της νέας μετακίνησης και έτσι αναγκάστηκε να δανειστεί καθώς ο στρατός έχει καταργήσει τις καταστάσεις επιβίβασης.
Ανάλογες δυσκολίες αντιμετωπίζουν και άλλοι φαντάροι, όπως προκύπτει από τις καταγγελίες στο Δίκτυο Σπάρτακος, που καλεί το ΓΕΣ και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να αναλάβουν το κόστος της μετακίνησης των φαντάρων. Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας "μπορεί να δίνει 2.5 εκατ. ευρώ για να φτιάξει σάιτ ή εκατομμύρια ευρώ για να παρελάσουν τανκς και αεροπλάνα, αλλά τις καταστάσεις επιβίβασης-δωρεάν εισιτήρια στις άδειες για όσους υπηρετούν στις απομακρυσμένες μονάδες της παραμεθορίου, τα έκοψε εξαρχής κάνοντας οικονομία", τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Δικτύου.
 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΑΧΥΛΑ ΑΜΟΙΒΟΜΕΝΟΙ ΟΜΩΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ , ΤΖΑΜΠΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΜΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ , ΤΖΑΜΠΑ ΒΕΝΖΙΝΗ ΣΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ , ΤΖΑΜΠΑ ΤΥΑ ΔΥΟΔΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΑΛΛΑ ΤΖΑΜΠΑ , ΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΥΗ ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΣΚΑΤΟ ΤΟΥΣ ΠΑΞΙΜΑΔΙ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΨΗΦΟΥΣ !!!!!!!