Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

AITHΣΗ – ΠΡΟΤΑΣΗ κυρ. Ευσταθίου Μαρματάκη για τις Α.Π.Ε. της Δημ. Ενότητας Γαλαξιδιού

  A I T H Σ Η – Π Ρ Ο Τ Α Σ Η
                                                           
Ευσταθίου Μαρματάκη Προς τους κ.κ. Υπουργούς
Πρώην Προέδρου της - ΥΠΕΚΑ και
Κοιν. Πεντεορίων του - Εσωτερικών
Δήμου Δελφών
Κατοίκου Γαλαξιδίου
 
Γαλαξίδι 6/12/2013

ΘΕΜΑ. ΝΟΜΟΣ 4203/2013 , ΦΕΚ Α 235 1/11/

Κύριε Υπουργέ ,
 
Εν αναμονή της έκδοσης της κοινής υπουργικής απόφασή σας σε υλοποίηση του άρθρου 5 του παραπάνω νόμου σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις πίστωσης των λογαριασμών των οικιακών καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας έχω να σας γνωρίσω τα παρακάτω χωρίς πρόθεση επίρριψης ευθυνών σε κανένα , αλλά τουναντίον , να δώσω προτάσεις οι οποίες τυχόν να γίνουν αποδεκτές εκ μέρους σας και να δοθούν στη συνέχεια οι κατάλληλες οδηγίες.

Από το έτος 2011 λειτουργούν μονάδες Α.Π.Ε. στις Κοινότητες , Γαλαξιδίου  ( πρώην Δήμος ) Αγίων Πάντων , Βουνιχώρας και Πεντεορίων.
 
Από την παραγωγό εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας RETD S.A. ο Λ.Α.ΓΗ.Ε. Α.Ε. έχει παρακρατήσει το ποσοστό του 1% που προβλέπεται τόσο από τον ιδρυτικό νόμο 3468/2006 όσο και από τους τροποποιητικούς του 2010 και 2011. 
                                               
Το ποσόν μέχρι τις 30/6/2013 ήταν πάνω από 210.000.00 e για όλες τις Κοινότητες.

Μήπως με την έκδοση της κοινής υπουργικής απόφασή σας θα ήταν αναγκαίο και για απεγκλωβισμό από τυχόν νέα προβλήματα να δοθούν οδηγίες ώστε τα ποσά που αφορούσαν παρελθούσες χρήσεις να αποδοθούν στους δικαιούχους άμεσα με αυτόματο υπολογισμό ( συνολικό διαθέσιμο ποσό ανά Κοινότητα διαιρούμενο δια του αριθμού των μετρητών των δικαιούμενων καταναλωτών ).

Από την έναρξη των διαβουλεύσεων κ. Υπουργέ ,για την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών είχαν πεισθεί οι κάτοικοι ιδίως των μικρών Κοινοτήτων ότι δε θα πλήρωναν σχεδόν τίποτε για ρεύμα κι όχι μόνο δεν έχει γίνει τίποτε σχετικό αλλά όπως γνωρίζετε , έχουν προστεθεί κι άλλα βάρη .

Η περιφέρεια , από χωροταξική άποψη , είναι ο αιμοδότης του κράτους γιατί εκεί βρίσκεται η πρωτογενής παραγωγή ( γεωργία - κτηνοτροφία ) και δε θα πρέπει να παραμελείται αλλά τουναντίον να στηρίζεται.
 
Στην προαναφερόμενη όμως περίπτωση ο κόσμος ,συμπεριλαμβανομένου και του υπογράφοντος ως κατοίκου Γαλαξιδίου , έχει ως αναφαίρετο δικαίωμα , την προβλεπόμενη από το νόμο ελάφρυνση των βαρών του .
 
Το ζητούμενο δε θα πρέπει να είναι μόνο η αποκατάσταση της αξιοπιστίας στο εξωτερικό αλλά συγχρόνως το κτίσιμο της αξιοπιστίας στο εσωτερικό .
 
Μήπως στη δεύτερη περίπτωση , περιλαμβάνονται και οι εκ μέρους σας αναμενόμενες άμεσες ενέργειες ;
 
Κύριε Υπουργέ ,

Με την ελπίδα κατανόησης του αιτήματός μου που αφορά το τοπικό κοινωνικό σύνολο και τη βεβαιότητα επίδειξης του ενδιαφέροντός σας για την επίλυσή του , παρακαλώ να δεχθείτε τις εκ των προτέρων θερμές μου ευχαριστίες.
 
Με τιμή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

αξιότιμε κε μαρματακη, πολύ καλή η παρέμβασή σας και συγχαρητήρια για τον αγώνα που δίνεται για τον τόπο σας, προβληματιστήκατε όμως ποτέ για το ποιοι θα έγραφαν στα παλιά τους τα παπούτσια το ηλιοβασίλεμα από τους Δελφούς, τις αντιδράσεις και διαφωνίες των κατοίκων του τόπου μας που έχουν στο ηλιοβασίλεμα του σπιτιού τους τις ανεμογεννήτριές σας, την τουριστική προοπτική του πολύπαθου τόπου μας κ.λ.π.. μάλλον όχι. ξέρετε πόσα μέσα και διαπλοκή έβαλαν για να κάμψουν την άρνηση του Υπ .Πολιτισμού και να φτιάξουν τελικά αυτά τα εκτρώματα. Γιατί καλές και άγιες οι ανεμογεννήτριες κε μαρματάκη αλλά όχι παντού και σίγουρα όχι στου γείτονα. Δεν είναι αξιοπρεπές. μπλέξατε λοιπόν γιατί το τυρί το είδατε αλλά δεν είδατε την φάκα. και πάνω στο τυρί μας γράψατε και εσείς μαζί με αυτούς και δεν σας ενόχλησαν γιατί δεν είναι στην δική σας ανατολή του ήλιου και δεν τις βλέπετε στην θέα της παραλίας σας. καλά κάνετε και απαιτείτε και μαζί σας να τους υποχρεώσουμε να δώσουν αυτά που χρωστάνε. μόνο αν θέλετε, ας μην δεχτείτε να βάλουν και τις υπόλοιπες που θέλουν να βάλουν ακόμα και αν σας δώσουν ότι ζητάτε σήμερα. έτσι για να μην χέσετε στο πιάτο που ελπίζουμε να φάμε γιατί μετά θα βάλουμε και εμείς από εδώ άλλες τόσες στην δική σας θέα και τελικά θα έχουμε χέσει όλοι μαζί στο πιάτο που θα έπρεπε να φάμε όλοι μαζί και θα περιμένουμε όλοι μαζί τα ψίχουλά τους για να ελαφρύνει το δράμα της φτώχειας που έχουμε οι ίδιοι προκαλέσει. και αυτοί τρώνε και θα τρώνε και θα πίνουν στην υγεία των κορόιδων.