Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΕΛΦΙΚΟ ΤΟΠΙΟ ΚΑΙ UNESCO: Η ΑΠΟΡΙΑ




Η απορία…
Πέρασε ένας μήνας από την καταστροφική πυρκαγιά της 5ηςΑύγουστου και οι αντιδράσεις αλλά και η αγωνία αγροτών και κατοίκων συνεχίζονται για το μέλλον του ελαιώνα και της ευρύτερης περιοχής.Η είδηση για την καταστροφή μεγάλου μέρους του Δελφικού Τοπίου “θάφτηκε” πάση δυνάμει από τα μεγάλα (;) MME! Γιατί άραγε πέρασε στα ψιλά; Σίγουρα όχι για την αστεία δικαιολογία που ακούσαμε το βράδυ της πυρκαγιάς από τοπικούς άρχοντες ότι «το “σκεπάζουμε” για να μην χάσουμε τουρίστες»!
Τα παράξενα…
Στις ανακοινώσεις που δημοσιευτήκαν κανένας αρμόδιος δεν αναφέρει πως πρέπει να ενημερωθεί η UNESCO! Γιατί; Φοβούνται κάτι; Μνημείο της UNESCO είναι ο παραδοσιακός ελαιώνας της Άμφισσας. Ή μήπως δεν είναι;
Την Τετάρτη 21 Αυγούστου (16 ημέρες μετά την πυρκαγιά) κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ επισκέφτηκε την Πρόεδρο της UNESCO η οποία πληροφόρησε τους αντιπροσώπους του ότιβάσει της ενημέρωσης που έχει από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού δεν έχει καεί ούτε ένα ελαιόδεντρο που να βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας τηςUNESCO!!!
Σε επίσκεψη που πραγματοποίησε κλιμάκιο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στην περιοχή μας, αντιδήμαρχος σε ερώτηση που της έγινε δημόσια, απάντησε:«εμείς ενημερώσαμε την UNESCO ότι δεν κάηκε τίποτα στον περιφραγμένο χώρο»;!
Εμείς θα αναμένουμε, οι τοπικοί μας να καλέσουν την UNESCO στην πληγείσα περιοχή μας αν και έχει ειδοποιηθεί από συλλόγους και κόμματα.
Ο όροι...
Διαβάστε μια εργασία για σύμβαση της UNESCO για την προστασία της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς! Τα κριτήρια και τις διαδικασίες για την ένταξη των μνημείων και τοποθεσιών στο κατάλογο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Θεσμικό πλαίσιο της UNESCO για την προστασία της άυλης πολιτιστικής κληρονομίας.
Κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο

 

 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι όλος ο ελαιώνας στη ζώνη προστασίας της ΟΥΝΕΣΚΟ; Συμπίπτουν οι ζώνες προστασίας του Δελφικού Τοπίου με αυτή της ΟΥΝΕΣΚΟ;

Νομικίστικα μπορεί να μην ρειάζονται να ενημερώσουν την ΟΥΝΕΣΚΟ και έχουν και αυτή πάνω από το κεφάλι τους.

Ανώνυμος είπε...

ρε εσυ 11.16 οι ζωνες ειναι απολυτα ιδιες καραντι θα ελεγα.Οσο για την unesco δεν την θελουν τα κορακια αυτου του τοπου στο κεφαλι τους γιατι θα ριξει τετοιες σφαλιαρες που θα γφαφτουν στην ιστορια