Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Reuters: Θύματα της κρίσης οι νέοι

Reuters: Θύματα της κρίσης οι νέοι

Το πρακτορείο επέλεξε να προβάλλει δέκα νέους από διαφορετικές χώρες, ώστε να αναδείξει το πρόβλημα της οικονομικής κρίσης  Στις «σελίδες» του φιλοξενεί την περίπτωση ενός 24χρονου στη Ελλάδα που ζει με τον «κατώτερο μισθό» των 4 ευρώ την ώρα… Ωστόσο, η αλήθεια στη χώρα μας κρύβεται πίσω από πολύ μικρότερους αριθμούς…
Το μείζον θέμα της οικονομικής κρίσης που έχει πλήξει τους νέους σε διάφορες χώρες επέλεξε να αναδείξει το πρακτορείο Reuters. Μεταξύ των θυμάτων και ένας 24χρονος Έλληνας, ο Δημήτρης, ο οποίος σύμφωνα με το ρεπορτάζ είναι ένας από τους πολλούς που προσπαθεί να βγάλει τα «προς το ζην».
Κρατώντας τέσσερα ευρώ στα χέρια του, όσο δηλαδή παίρνει την ώρα όντας σερβιτόρος σε καφετέρια, ο Δημήτρης που έχει σπουδάσει δημοσιογραφία, φωτογραφίζεται μπροστά στον φακό του Reuters αποτυπώνοντας, σύμφωνα με το αφιέρωμα, την ελληνική πραγματικότητα.
Ωστόσο, η ελληνική πραγματικότητα φαίνεται πως έχει ακόμα πιο σκληρό πρόσωπο, το οποίο δεν φαίνεται να αναδεικνύεται στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ.
Ένα αφιέρωμα, στο οποίο δεν αναφέρεται ούτε πόσες ώρες εργάζεται την ημέρα ο 24χρονος, ούτε πόσες ημέρες, αλλά ούτε και κάτω από ποιες εργασιακές συνθήκες.
Το συγκεκριμένο παράδειγμα του νεαρού Έλληνα, σίγουρα αποδεικνύει πως είναι θύμα ενός καλά οργανωμένου σχεδίου από τη Γερμανία, ωστόσο, δυστυχώς, οι περισσότεροι νέοι στη χώρας μας είναι άνεργοι και παίρνουν μισθούς που θυμίζουν αυτούς της Βουλγαρίας.
Και όλα αυτά την ώρα που το κόστος εργασίας στην Ελλάδα θεωρείται ότι παραμένει υψηλό…

Δεν υπάρχουν σχόλια: