Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Γιώτα Γαζή: Ο Δήμος Δελφών χρηματοδοτήθηκε για πυροπροστασία


Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Γαζή, απαντώντας για χρηματοδότηση προστασίας και καθαρισμούς τονίζει:
Ο Δήμος Δελφών χρηματοδοτήθηκε για πυροπροστασία
- Οι Περιφέρειες δεν χρηματοδοτούνται για τέτοιες δράσεις, υποστηρίζει και υπενθυμίζει επιστολές διαμαρτυρίας της προς το υπουργείο.
- Ο καθαρισμός στην εθνική οδό έγινε σε δυο φάσεις κατά το τρέχον έτος, στις περιόδους Ιανουάριος – Μάρτιος και Μάιος – Ιούλιος, τονίζει.
“Ο δήμος Δελφών χρηματοδοτήθηκε με 128.000 ε για τρία έτη, υποστηρίζει η Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας κ. Γιώτα Γαζή, απαντώντας σε ερωτήματα της εφημερίδας μας.
Αναλυτικά η απάντηση έχει ως εξής:
Σε απάντηση των ερωτημάτων τα οποία μας καταθέσατε θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε τα εξής:
1) Η Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας δεν χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εσωτερικών για την Πολιτική Προστασία, όπως γνωρίζετε από διαμαρτυρία μας την οποία είχαμε αποστείλει φέτος αλλά και τις προηγούμενες χρονιές (στις 19 Δεκεμβρίου 2011, στις 13 Μαρτίου 2012 και φέτος στις 11 Απριλίου 2013), έγγραφα τα οποία άλλωστε τα δημοσιεύσατε κι εσείς στην εφημερίδα σας.
Η Περιφερειακή Ενότητα δεν χρηματοδοτεί Δήμους εκ του Νόμου. Οι Δήμοι χρηματοδοτήθηκαν το έτος 2013 για δράσεις πυροπροστασίας με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών (ΑΔΑ: ΒΕΑΥΝ-ΣΣΖ αριθμ. Πωτ. 11833/11-04-2013) και κατανομή από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας. Ο Δήμος Δελφών χρηματοδοτήθηκε για τις συγκεκριμένες δράσεις με το ποσό των 128.200,00 ευρώ. Για τα έτη 2011, 2012 και 2013, η Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας χρηματοδοτήθηκε με μηδενικό ποσό για ανάλογες δράσεις.
2) Σχετικά με το δεύτερο θέμα, πρέπει να γνωρίζετε ότι η αρμοδιότητα της Περιφερειακής Ενότητας είναι η συντήρηση και ο καθαρισμός μόνο του Εθνικού και Επαρχιακού οδικού δικτύου (ΦΕΚ για το εθνικό δίκτυο ΦΕΚ2190/Β’/30-09-2011/Απόφαση Περιφερειάρχη 62240/698/25-08-2011 και για το επαρχιακό δίκτυο ΦΕΚ2 7 0 / Γ Λ Α Π Θ / 1 0 - 0 6 - 2009/Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας 44070/2194/25-05-2009). Για τους καθαρισμούς στους οποίους αναφέρεστε, στους χάνδακες και στις περιμετρικές τάφρους δεν έχουμε ουδεμία αρμοδιότητα και δεν έγινε από μεριάς μας κανένας διαγωνισμός.
Από τη στιγμή που σαν αρμοδιότητα έχουμε το Εθνικό οδικό δίκτυο, από την Υπηρεσία μας συντελέσθηκε και ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός για το δρόμο Άμφισσας – Ιτέας – Ναυπάκτου, που είναι Εθνικός, κατά το τρέχον έτος στις περιόδους Ιανουάριος – Μάρτιος και Μάιος – Ιούλιος.
Η Αντιπεριφερειάρχης
Παναγιώτα Γαζή
Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

και μονον η ΟΜΟΛΟΓΙΑ της αντιπεριφερειαρχου ότι δεν ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΗΚΕ από την κεντρική εξουσία ως οφείλει αυτή κατ έτος να κάνει στις περιφέρειες και στα πλαίσια της πολιτικής προστασίας ΤΗΝ ΒΑΖΕΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΠΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΘΕΟΝ ΤΩΝ ΜΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ (ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΩΝ) ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!!!!

δηλαδη: το πρωτογενες πλεονασμα επετευχθει συν των αλλων στασεων πληρωμων και καταργησης των υποχρεωσεων του κράτους προς τους πολιτες και με το "καψιμο του ελαιωνα της αμφισσας" αφου ο προυπολογισμος της περιφερειας για δρασεις προληψης της πυρκαγιας ηταν μηδενικος!!!

ΣΣ: ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΘΩΩΝΟΥΝ.... ΗΤ;ΑΝ ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΚΑΟΥΛΑΙΝΤΕΡ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΣΤΗΝ ΦΩΚΙΔΑ
ΜΑΥΡΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΦΩΚΙΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΟΜΟΙΟΥΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΩΚΤΟΥ