Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Προς Ρεπούση - Μαράκι, αυτό δεν θα το πιστέψεις ούτε εσύ!!! - ΦΩΤΟ


Το θέμα της ημέρας
Μαράκι, στην Ιαπωνία έκαναν ένα μνημείο για τα θύματα της ατομικής βόμβας της Χιροσίμα, το οποίο επισκέπτονται εκατομμύρια άνθρωποι από όλον το κόσμο, ενώ κάθε χρόνο στην επέτειο πήγαινε εκεί ο Ιάπωνας αυτοκράτορας και όλη η κυβέρνηση.
Στη μέση του μνημείου υπάρχει η περίφημη "καμπάνα της Ειρήνης".
Η οποία έχει μια φράση, σε τρείς (3) γλώσσες.
Η μία είναι τα σανσκριτικά,
η δεύτερη τα Ιαπωνικά και
η τρίτη ....μάντεψε!


Δες τους κωλοκιτρινιάρηδες τι πήγαν και έκαναν:
Πήγαν και έγραψαν στην καμπάνα "ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ" !!!! Οι αλητήριοι!

Ακόμη και στη μακρινή Ιαπωνία, ένα πολύ σημαντικό μνημείο, με ένα κορυφαίο για την ανθρωπότητα μήνυμα, έχει επιγραφή στα Αρχαία Ελληνικά!







δες και την ιστορία, γιατί στην ιστορία είσαι σκράπας:
http://en.wikipedia.org/wiki/Hiroshima_Peace_Memorial_Park


Την καμπάνα τη δώρισε η ελληνική πρεσβεία και οι Γιαπωνέζοι με περηφάνεια την τοποθέτησαν.
The Peace Bell stands near the memorial to the A-Bomb Children and consists of a large Japanese bell hanging inside a small open-sided structure. Visitors are encouraged to ring the bell for world peace and the loud and melodious tolling of this bell rings out regularly throughout the Peace Park.


The inscriptions on the bell are in Greek, Japanese, and Sanskrit. It is translated as "Know yourself"...

Τις είδες τις επιγραφές απ΄όλο τον κόσμο στα αρχαία ελληνικά; εδώ, εδώ, εδώ, εδώ.

taxalia

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΗΤΗΡΙΟΙ ΠΗΓΑΝΕ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΑΛΑΝΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΦΡΑΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΚΟ !!! ΑΜ κυραΡΕΠΟΥΣΗΜ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΩΣΑΝΕ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΤΥΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΑΣΠΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΕΙ Ο ΚΙΣΙΓΚΕΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΟΤΙ , ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΤΑΞΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ! ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ : ΚΑΛΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΕ ΠΕΤΑΕΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΡΘΕΣ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ???????

Georgios είπε...

Συναφώς με το θέμα των Αρχαίων, θυμίζω ότι υπάρχει παγκόσμια δράση για τη διάσωση γλωσσών που κινδυνεύουν με εξαφάνιση (U.N.E.S.C.O.), ακόμη και αν τη μιλούν μερικά μόνον άτομα.
Επίσης, συγκριτικές μελέτες αποδεικνύουν την τεράστια σημασία και σχέση ανάμεσα στη βιοποικιλότητα και τη γλωσσική πολυμορφία.
''Μια μελέτη στις πατρογονικές ρήσεις των Μαορί αποκάλυψε νέες σχετικές πληροφορίες που αφορούν την ανάπτυξη των φυτών, τα εδάφη και τα θρεπτικά συστατικά, οικολογικούς θώκους και οικολογικές κοινότητες, καθώς και τις διαδικασίες του τοπίου''(U.N.E.S.C.O.)
Εθνοβοτανολόγοι & Εθνοβιολόγοι αναγνωρίζουν τη μεγάλη προσφορά στην προφορική παράδοση ακι στις γλώσσες των αυτόχθονων στην ταξινόμηση και δράσεις προστασίας απειλούμενων ειδών.
Γιατί λοιπόν πρέπει να μας νοιάζει η διδασκαλία των Αρχαίων, σας γλώσσα που είναι στις φλέβες της Ελληνικής, σε γραπτό και προφορικό λόγο. Γιατί το θέμα δεν είναι μόνον Ελληνικό, είναι Παγκόσμιο και Οικουμενικό. Ας μην ασχολούμαστε άλλο με την ή τον κάθε ΡΕΠΟΥΣ(Η)Α σε αψυχολόγητες και ανήκουστες πολιτισμικά ενέργειες. Καμία παιδεία και γνώση του παγκόσμιου γίγνεσθαι για ανθρώπους που νομοθετούν στη Βουλή. Ας ανοίξουν και κανένα καλό βιβλίο, και να μη ζουν μόνο με ανακοινώσεις. Σίγουρα όμως ''Ου γαρ οίδασι''....
Γιαυτό παραθέτω απο τα κείμενα της U.N.E.S.C.O. για τις γλώσσες σε κίνδυνο :
‘’Γιατί πρέπει να μας νοιάζει;
Κάθε γλώσσα αντανακλά μια μοναδική κοσμοθεωρία με το δικό της σύστημα αξιών, τη φιλοσοφία του και τα ιδιαίτερα πολιτιστικά χαρακτηριστικά. Η εξαφάνιση μιας γλώσσας έχει σαν αποτελέσματα την ανεπανόρθωτη απώλεια της μοναδικής πολιτιστικής γνώσης που είναι ενσωματωμένη σε αυτή εδώ και αιώνες, συμπεριλαμβανομένης της ιστορικής, πνευματικής και οικολογικής γνώσης που μπορεί να είναι απαραίτητη για την επιβίωση όχι μόνο για την ίδια, αλλά και αμέτρητες άλλες.
Για τις διάφορες κοινότητες, οι γλώσσες είναι οι δημιουργίες και οι φορείς της παράδοσης. Στηρίζουν την πολιτιστική ταυτότητα και αποτελούν ουσιαστικό μέρος της κληρονομιάς μιας κοινότητας. Ένας ποιητής απο τη Σιβηρία ο Alitet Nemtushkin (αναφερόμενος στη γλώσσα Evenki της ιδιαίτερης πατρίδας του) συνοψίζει τα συναισθήματα ομιλητών των γλωσσών υπό εξαφάνιση:
• Αν ξεχάσω τη μητρική ομιλία μου,
Και τα τραγούδια που τραγουδούν οι άνθρωποι μου
Τι μου χεριάζονται τα μάτια και τα αυτιά μου;
Σε τι χρησιμεύει το στόμα μου;
• Αν ξεχάσω τη μυρωδιά της γης
Τι χρειάζονται τα χέρια μου;
...................................

• Πώς μπορούν να πιστεύουν στην ανόητη ιδέα
Οτι αυτή η γλώσσα μου είναι αδύναμη και φτωχική
Όταν τα τελευταία λόγια της μητέρας μου
Ήταν σ’αυτή τη γλώσσα ..Evenki..""

*ο παππούς μου στο χωριό το τζάκι το έλεγε παραστιά (παρά τη εστία)
το υπόγειο κατώ(γ)ϊ, την τουαλέτα απόπατο και το ζορίζομαι στην αφόδευση "τανιέμαι" απο το αρχαίο τάνυμι, το νερόχιονο "δρολάπι" (λέξεις αυτούσιες στο Γαλλικό λεξικό αρχαίας ελληνικής του BAILLY) όπως και χιλιάδες άλλες λέξεις που ζουν όσο ακόμη ζουν μερικοί αιωνόβιοι στα χωριά, κουβαλώντας τις λέξεις απο το Όμηρο μέχρι σήμερα στην άγονη Φωκίδα και παντού βέβαια όπου ζουν Έλληνες!

Τα Αρχαία ευτυχώς δεν είναι θέμα των Πολιτικών και δεν μπορούν να τα πωλήσουν!!!!!!

Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2013
Γιώργος Πετσωτάς
Εκ μέρους του Πολιτιστικού Κέντρου Στρώμης