Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Κόλπα και νοθείες ακόμα και στην κινητικότητα;


Του Θανάση Νικολαΐδη
ΤΟΥΣ βλέπαμε να τρέχουν λυσσασμένα. Τους περάσαμε για ιδεολόγους και τους πήραμε το κατόπι. Καμιά φορά, τους ξεπεράσαμε. Ο πολιτευτής, το κόμμα, η «ιδεολογία». Και «είναι κόμμα η τρέλα των πολλών για το κέρδος των ολίγων». Μοίρασαν κάποια «ψιλά» σε παρατρεχάμενους, αλλά η βουλευτική έδρα με τις προσδοκώμενες αναβαθμίσεις (υπουργός…) ήταν όνειρο και ζητούμενο.
ΟΛΟΙ τους, λοιπόν, στο ίδιο κλαμπ. Θωρακισμένοι, φυσικά, μη μας πάθουν κάτι. Με τους προσωπικούς φρουρούς και με αποσπασμένες συζύγους, φίλους και…γκόμενες στο γραφείο. Με ντουζίνες ακριβοπληρωμένους συμβούλους ο υπουργός, «ανεύθυνος» μη τον καθίσουν στο σκαμνί, χωρίς έγνοιες πού θα βρεθούν τα λεφτά. Κι αν ακουστεί στο βάθος μια κροτίδα; «Τρομοκράτες!» αντηχεί από άκρου εις άκρον και τα τετράγωνα ζώνονται με ζωσμένους ΕΛΑΣίτες και ΜΑΤ χαρμάνηδων να δείρουν.
ΝΑ φύγουμε απ’ τα προνόμια και το πάθος τους να μας… κυβερνούν για το καλό μας και με το αζημίωτό τους. Να πάμε στην προέκταση της φροντίδας τους. Σε ευνοούμενους των παραπάνω, μαζικοποιημένα, μη δώσουν στόχο για προσωπικές επιλογές και εύνοιες.
ΑΝΕΛΑΒΑΝ υπό την προστασία τους «εργαζόμενους» της βουλής διορισμένους απ’ το παράθυρο και το «παράθυρο» δεν (ανα)γνωρίζει κόμματα και «ιδεολογίες». Το’ στρωσαν, λοιπόν, για τον εαυτό τους και τους ευνοούμενους-ψηφίδες που θα γίνουν ψήφοι, θωράκισαν τον κόσμο «πακτώνοντας» κάποια προνόμια με συνταγματικές ρυθμίσεις εξασφαλίζοντας «το φυλάξαι τ’ αγαθά» και οι δεκαετίες πέρασαν «εν ειρήνη».
ΟΛΟΙ (μας) βολεμένοι (με δανεικά), αυτοί ζούσαν καλά και οι «εργαζόμενοι» της βουλής καλύτερα. Με τα ιλιγγιώδη εφάπαξ από ταμείο «ανθηρό», όπου συνέρρεε δημόσιο παραδάκι και τα (απείραχτα) προνόμια που βγάζουν μάτι.
ΓΙΑ να «αφομοιωθούν» απ’ την κοινή συνείδηση οι πρωτοβουλίες σας, κ. Μητσοτάκη, πρέπει να πείσετε. Και να εμπνεύσετε. Κι αν οι… παθόντες, μαθαίνουν αλήθειες κρυμμένες, πληροφορούνται για κόλπα και ταχυδακτυλουργίες σε κινητικότητες κ.τ.τ., μην περιμένετε κανένας σας ανοχή και κατανόηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: