Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ: Πάει και η χειρουργική κλινική





Δεν χρειαζόταν να μου το επιβεβαιώσει  η πηγή μου αφού πλέον  είναι ηλίου φαεινότερο
 Το νοσοκομείο Άμφισσας έχει ήδη μετατραπεί σε ένα πολυδύναμο Κέντρο Υγείας , Αυτό σημαίνει ότι θα διαθέτει από ένα ιατρό κάθε ειδικότητας αλλά νοσηλεία δεν θα μπορεί να γίνει.
Έτσι μετά τον ένα και μοναδικό καρδιολόγο που υπάρχει, τον ΚΑΝΕΝΑ νεφρολόγο έχουμε πλέον μόνο ΕΝΑΝ  χειρούργο ορθοπεδικό ,  μετά τον διορισμό του καλού επιστήμονα Αποστόλη Φασούλα στη Λήμνο. Μας έμεινε λοιπόν μόνο ο κος  Ζαχαρόπουλος   ο οποίος όμως δεν θα κάνει προγραμματισμένα χειρουργεία γιατί ο νόμος  και η ηθική  για την ασφάλεια του ασθενούς ΕΠΙΤΑΣΣΟΥ  την παρουσία δύο χειρουργών για να αναλάβει ο δεύτερος σε περίπτωση που ο πρώτος πάθει κάτι-
Έτσι , πλέον θα μπορούν να γίνουν τα πολύ έκτακτα χειρουργού όπως πχ από τροχαία με την παρουσία γενικού χειρούργου ως δεύτερου ιατρού. Όσο για τα τακτικά χειρουργεία απλά θα διοχετεύονται στα διπλανά νοσοκομεία με ότι αυτό σημαίνει σε ταλαιπωρία και χρήματα για τον ασθενή και τους συγγενής του.
Αίσχος τους και πάλι αίσχος τους
Είμαστε άξιοι της μοίρας μας
Και όμως όλοι και όλες κινούνται σε ρυθμούς  πλήρους αδιαφορίας., Σαν να πηγαίνουν όλα καλά, Δεν βγήκε ούτε ένα πανό διαμαρτυρίας, δεν έγινε ούτε μια κινητοποίηση, δεν είχαμε κανενός την παραίτηση ή βρε αδελφέ τη διαμαρτυρία σε ανώτατο επίπεδο.
Και εδώ μην ακούσω τις βλακείες ότι φταίει μόνο η βουλευτής  Φωκίδας  , η κα Ασπασία Μανδρέκα, καθώς το πρόβλημα δεν είναι μόνο τοπικό αλλά αφορά κάθε νοσοκομείο, σε κάθε νομό.
Ειλικρινά δεν θέλω να βγάλω «λάδι» την κα Μανδρέκα που ούτως ή άλλως ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης στο νομό έχει τις δικές της τεράστιες ευθύνες.
 Όμως θα ήταν σαν να έβλεπα το δέντρο και να έχανα το δάσος αν ισχυριζόμουν ότι το πρόβλημα το έχει μόνο η Φωκίδα , αν έλεγα ότι η Φωκίδα είναι «κόλαση» και οι άλλοι νομοί «παράδεισος».
Για αυτό λέω και ξαναλέω ότι είμαστε άξιοι της μοίρας μας καθώς αν θέλαμε να αντιδράσουμε θα μπορούσαν όλοι οι κοινωνικοί φορείς να συνεργαστούν και να χαράξουν την δικιά τους επιθετική γραμμή.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΩ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΙΧΕ ΣΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΤΟΥ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΙΑΤΡΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΤΟ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣΕ ΚΑΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΤΑ ΧΡΕΙΣΗΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ....ΤΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΩΡΑ?

zacharopoulos είπε...

Συγχαρητήρια για το άρθρο!!!

Για μια ακόμα φορά η ανεξάρτητη δημοσιογραφική πέννα στόχευσε στη καρδιά του προβλήματος. Αφού έγινε η διασταύρωση των στοιχείων, και μετά από την επαφή του με τους εμπλεκόμενους, ο δημοσιογράφος απεφάνθη για τη μελλοντική λειτουργία του Ορθοπαιδικού Τμήματος του Νοσοκομείου της Άμφισσας.

Τι μας λέει λοιπόν ο αρθογράφος; Ότι από τη στιγμή που «μας έμεινε λοιπόν μόνο ο κος Ζαχαρόπουλος» «δεν θα κάνει προγραμματισμένα χειρουργεία (ποιος με ρώτησε;) γιατί ο νόμος (ποιος νόμος;) και η ηθική για την ασφάλεια του ασθενούς ΕΠΙΤΑΣΣΟΥ την παρουσία δύο χειρουργών για να αναλάβει ο δεύτερος σε περίπτωση που ο πρώτος πάθει κάτι» (η ορθογραφία και ο τονισμός του συντάκτη). Αλλά ταυτόχρονα «θα μπορούν να γίνουν τα πολύ έκτακτα χειρουργού όπως πχ από τροχαία με την παρουσία γενικού χειρούργου ως δεύτερου ιατρού» (εδώ άραγε που πήγε ο νόμος και η ηθική;). Δηλαδή όλα αυτά τα χρόνια ο ΩΡΛ και ο Ουρολόγος του Νοσοκομείου (που είναι χειρουργικές μονοειδικότητες), ο Οφθαλμίατρος (που επί σειρά ήταν μόνος του στο Νοσοκομείο), ο Γυναικολόγος (που σε διάφορα χρονικά διαστήματα λειτουργεί μόνος του μέχρι τον επαναδιορισμό του επικουρικού Γυναικολόγου), ο Ορθοπαιδικός (στα μεσοδιαστήματα διορισμού του επικουρικού Ορθοπαιδικού αλλά και στις περιόδους αδειών ή ασθενειών) και οι Γενικοί Χειρουργοί κατά τη διάρκεια των εφημεριών (που εφημερεύουν μόνοι τους χωρίς τη κάλυψη δεύτερου, σε ετοιμότητα, συναδέλφου τους) χειρουργούσαν ΠΑΡΑΝΟΜΑ;

Τι δεν λέει ο αρθογράφος; Ότι στη περίπτωση διακοπής των προγραμματισμένων χειρουργείων του Ορθοπαιδικού Τμήματος (με το πρόσχημα της εφαρμογής του νόμου – ποιου νόμου;- και της ηθικής) θα πρέπει να σταματήσουν ΟΛΑ τα χειρουργεία, όχι μόνο του Ορθοπαιδικού Τμήματος αλλά και άλλων Χειρουργικών Τμημάτων του Νοσοκομείου, τακτικά και έκτακτα.

Τι κρύβει (πίσω από αυτό το άρθρο του) ο αρθογράφος; Αυτό είναι μέλημα της Διοίκησης του Νοσοκομείου και των πραγματικών δημοσιογράφων να το ανακαλύψουν.

Αθανάσιος Ζαχαρόπουλος
Ορθοπαιδικός Χειρουργός .Γ.Ν Άμφισσας