Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Το χρονοδιάγραμμα των απολύσεων στο Δημόσιο




- Με οριζόντια μέτρα απειλεί το υπουργείο Παιδείας τους διοικητικούς των Πανεπιστημίων
- Από ΙΚΑ, ΟΓΑ και άλλα Ταμεία φεύγουν οι περισσότερη στο κύμα διαθεσιμότητας του Σεπτεμβρίου
- 1.500 με 2.000 υπάλληλοι θα φεύγουν από το Δημόσιο μέσα στο 2014 κάθε δύο με τρεις μήνες
- Δείτε το χρονοδιάγραμμα των απολύσεων
2.000 διαθεσιμότητες και με τη... βούλα του κυβερνητικού συμβουλίου από σήμερα. Όμως αγκάθι παραμένουν οι 1.500 διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημίων.
Οι μεγάλες δεξαμενές για τους διοικητικούς είναι το Καποδιστριακό, το Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Αριστοτέλειο της Θεσσαλονίκης.
Παρά τις αντιδράσεις των πρυτάνεων των Πανεπιστημίων το υπουργείο είναι αποφασισμένο να προχωρήσει, έστω λαμβάνοντας αποφάσεις για οριζόντιες απομακρύνσεις.
Με την τρόικα να καταφτάνει τέλος του μήνα δεν υπάρχουν περιθώρια, λέει το Μαξίμου, για καθυστερήσεις.
Το χρονοδιάγραμμα των απολύσεων μέσα στο 2014
Αντίθετα έχει ήδη καθοριστεί και το χρονοδιάγραμμα των απολύσεων για τον επόμενο χρόνο. Σύμφωνα με πληροφορίες θα πρέπει να έχουν απολυθεί από το δημόσιο μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους 1.000 υπάλληλοι.
Θα ακολουθήσουν μέχρι το τέλος Ιουνίου άλλα 4.000 άτομα και μέχρι τα τέλη Ιουλίου άλλοι 1.500 υπάλληλοι.
Για να κλείσει ο κύκλος των απολύσεων θα πρέπει να έχουν απομακρυνθεί από το Δημόσιο άλλες 3.000 υπάλληλοι μέχρι τις αρχές του Φθινοπώρου, έτσι το χρονοδιάγραμμα περιλαμβάνει 1.000 απολύσεις τον Αύγουστο και άλλες 2.000 τον Σεπτέμβριο.
6.000 συμβασιούχοι στον προθάλαμο της απόλυσης
Το μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση στο θέμα των απολύσεων είναι οι συμβασιούχοι. Εάν δηλαδή θα καταφέρει να πείσει την τρόικα ότι η λήξη των συμβάσεων ισοδυναμεί με απόλυση.
Στην περίπτωση αυτή οι 6.000 συμβασιούχοι που παραμένουν στο δημόσιο με δικαστικές αποφάσεις θα αποτελέσουν τη μεγαλύτερη δεξαμενή απολύσεων.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: