Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

"Απεργία διαρκείας" από την ΟΛΜΕ από 16 Σεπτεμβρίου


Με απεργία και δη διαρκείας, η οποία θα έχει τη μορφή επαναλαμβανόμενων πενθήμερων, αρχίζει το σχολικό έτος, όπως δηλαδή έλεγαν όλες οι πληροφορίες το τελευταίο διάστημα
news247
Απεργία διαρκείας αποφάσισαν οι καθηγητές και έτσι το σχολικό έτος ξεκινά με κινητοποιήσεις.
Η μεγάλη κινητοποίηση ξεκινά στις 16 Σεπτεμβρίου, με τη μορφή πενθήμερων επαναλαμβανόμενων απεργιών.
Η μαραθώνια συνεδρίαση των προέδρων των ΕΛΜΕ ολοκληρώθηκε στις περίπου 10 το βράδυ της Δευτέρας.
Με αυτό ως δεδομένο, είναι πλέον πασιφανές πως το νέο σχολικό έτος θα ξεκινήσει σε κλίμα έντασης.
Νωρίτερα η ΟΛΜΕ είχε στείλει επιστολή στους γονείς και ζητούσε τη συμπαράστασή τους
ΟΛΜΕ προς γονείς: Σταθείτε στο πλευρό μας
Ανοικτές επιστολές προς τους γονείς και τους μαθητές απέστειλε η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) ενόψει των απεργιακών της κινητοποιήσεων.
Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των καθηγητών καλούν σε συστράτευση τους γονείς «στον αγώνα για το δημόσιο σχολείο που θα χωράει όλους τους μαθητές και όλους τους εκπαιδευτικούς».
Παράλληλα, θέτουν μια σειρά από ερωτήματα στην κυβέρνηση:
«Μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία με 16.000 λιγότερους καθηγητές; Μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία με 27άρια και 30άρια τμήματα, με μετακινήσεις μαθητών και κατευθύνσεων; Μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία χωρίς ένας μεγάλος αριθμός μαθητών των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ (περίπου 15.000) να βρίσκει τον καθηγητή του και τον τομέα στον οποίο φοιτούσε και θα ήθελε να συνεχίσει να φοιτά; Μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία με καθηγητές που δεν ξέρουν σε ποια και πόσα σχολεία θα διδάξουν, σε ποια περιοχή της χώρας θα δουλέψουν κι αν θα έχουν δουλειά το επόμενο διάστημα; Μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία με λειτουργικές δαπάνες μειωμένες κατά 60%;» ρωτούν, μεταξύ άλλων.
Στην επιστολή της, η ΟΛΜΕ ενημερώνει τους μαθητές ότι θα «ξεσηκωθούμε σε έναν απεργιακό αγώνα για την υπεράσπιση του Δημόσιου Σχολείου, της ζωής της δικιάς μας και της δικιάς σου».
«Αυτή τη μάχη ή θα την κερδίσουν οι πολιτικές της τρόικας και της κυβέρνησης που την υπηρετεί και θα επιβάλλουν την ερήμωση και τη δυστυχία ή θα την κερδίσουμε εμείς, ανοίγοντας τον δρόμο για το σχολείο του μέλλοντος, για μια δημιουργική και ελεύθερη ζωή για όλους» τονίζουν οι εκπρόσωποι των καθηγητών και καταλήγουν: «Εμείς, οι καθηγητές και οι καθηγήτριές σου, σου ζητάμε να σταθείς στο πλάι μας, να προσθέσεις την αποφασιστικότητά σου στη δική μας και να γίνεις μέρος του τεράστιου λαϊκού ποταμιού που θα γεμίσει τους δρόμους της χώρας και θα νικήσει!».
Με πληροφορίες από ΑΠΕ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΥΠΝΟΙ ΛΕΥΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΣΑΜΠΑ. ΤΟΣΟ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ, ΑΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΠΟΛΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΟΥΝ. ΤΟ ΒΡΗΚΑΝΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΟΛΠΟ.