Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Λαϊκή Συσπείρωση για το κολυμβητήριο της Ιτέας: «Απολύτως δικαιολογημένες οι ευθύνες που καταλογίζουν οι κάτοικοι της Ιτέας»


Για την κατάσταση των αθλητικών υποδομών μιλά σε σχετική ανακοίνωση της η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Δελφών.
 Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται οι ανάγκες και οι υποδομές για λαϊκή άθληση δε λύνονται ούτε με υποσχέσεις ούτε με παχιά λόγια, ενώ επισημαίνεται πως πρέπει επιτέλους να υποδειχθεί ποιος είναι υπεύθυνος γι’ αυτή τη κατάντια.
Παράλληλα τονίζεται πως στο Δημοτικό Συμβούλιο Δελφών αν και όλοι ήταν υπέρ των προτάσεων των φορέων και των πολιτών για τις αθλητικές υποδομές, στις αιτίες, δηλαδή στις κυβερνητικές ευθύνες και στον Καλλικράτη που τόσα δεινά έφερε στο λαό, όλοι σχίζουν τα ιμάτια τους ότι είναι αντίθετοι, αν και όλοι ψηφίζουν την υλοποίηση του.
 Αναλυτικότερα η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Στο Δημοτικό συμβούλιο της 29ης Μαρτίου του δήμου Δελφών, αθλητικοί σύλλογοι της Ιτέας καθώς και κάτοικοι της, έφεραν στο Δ.Σ , την υπολειτουργία και την εξαθλίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων της Ιτέας ( μπαλόνι - κολυμβητήριο). Οι αναφορές που έκαναν και  οι ευθύνες που καταλογίζουν ήταν απολύτως δικαιολογημένες αναγκάζοντας όλες τις δημοτικές παρατάξεις να πάρουν θέση υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων.
 Έχουμε να δηλώσουμε ότι οι ανάγκες και οι υποδομές για λαϊκή άθληση δε λύνονται ούτε με υποσχέσεις ούτε με παχιά λόγια, αν δεν δούμε το ποιος είναι υπεύθυνος γι’ αυτή την κατάντια (όπως και στην Άμφισσα το κολυμβητήριο που κατάντησε σαν τάφος προϊστορικού θηρίου, το «μπαλόνι» που πέταξε και δεν ξαναγύρισε).
 1ο Έχει κοπεί από την κυβέρνηση (από το 2011) το κονδύλι για συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων.
 2ο Φορτώνονται στο Δήμο νέες υπηρεσίες χωρίς τα αναγκαία κονδύλια (λόγω Καλλικράτη) με αποτέλεσμα να υπάρχει οικονομικό άνοιγμα και ..
 3ο Τα όποια κονδύλια ξοδεύονται για ζητήματα αθλητισμού πάνε σε εκδηλώσεις βιτρίνας που ούτε τον τόπο βοηθάνε, ούτε προσφέρουν κάτι στο λαό της περιοχής (OPTIMIST – σκαφάκια –διεθνής κολυμβητικοί αγώνες – μπιτς βόλεϊ κτλ) με τεράστια έξοδα που θα μπορούσαν κάλλιστα να καλύψουν τις υποδομές που αναφέραμε.
 Σ’ αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο αν και όλοι ήταν υπέρ των προτάσεων των φορέων και των πολιτών εν τούτοις, στις αιτίες, δηλαδή στις κυβερνητικές ευθύνες και στον Καλλικράτη που τόσα δεινά έφερε στο λαό, ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ σχίζουν τα ιμάτια τους ότι είναι αντίθετοι, αν και όλοι ψηφίζουν την υλοποίηση του.
 Στη Βουλή, ΝΔ –ΠΑΣΟΚ –ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ –ΛΑΟΣ υπερψήφισαν πάλι με χέρια και με πόδια τον Καλλικράτη με χεριά και πόδια. Στην ΚΕΔΚΕ οι ίδιοι το υπερψήφισαν και τώρα το υλοποιούν.
 Ειδικά οι Πολίτες στο Προσκήνιο παριστάνοντας τις παρθένες ωρύονταν ότι είναι εναντίον του ότι δήθεν είναι όργανο χωρίς κομματική ταυτότητα  κλπ. είναι η παράταξη που έφερε στη Φωκίδα δεκάδες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για να έχουν το εφαλτήριο στην κυβερνητική εξουσία που θέλουν.
Ώρα της Φωκίδας

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κ.Ιωσηφίδη,μάθε πρώτα ότι δεν υπάρχει στην Ελληνική γλώσσα,ούτε και σε άλλη,"ποδόσφαιρο στη θάλασσα"(για όσους σε θαύμασαν στο Δημ.Συμβούλιο)! Αυτό το άθλημα λέγεται υδατοσφαίρηση στα Ελληνικά και "γουώτερ πόλο" στα...ξένα. Ακόμα μάθε οτι η Ιτέα είχε ομάδα υδατοσφαίρησης στην Α΄Εθνική κατηγορία.Και ακόμα ότι τέτοιες παγκόσμιες διοργανώσεις όπως τα ΠΥΘΙΑ,άλλοι θα πλήρωναν τα δεκαπλάσια για να τους έχουν, για προβολή της περιοχής τους αλλα και για τα οποια οφέλη μας αφηνουν..και σε δεξιούς και σε αριστερούς.

Ανώνυμος είπε...

Και ρε συνάνθρωποι αν είναι δυνατόν!! Κουνήστε λίγο το κεφάλι σας να πάρει καμιά στροφή! Τα Πύθια και τα Όπτιμιστ φταίνε που δεν λειτουργεί το κολυμβητήριο;;; Θα πρεπε να ντρέπεστε και μόνο που το σκέφτεστε! Άλλο το ένα και άλλο το άλλο. Κατ αρχάς απαιτείται θέληση και ικανότητα να λειτουργήσει το κολυμβητήριο και δεν βλέπω να υπάρχει τίποτα απ τα δυο. Το αν θα γίνουν ή όχι τα Πύθια και όποια Πύθια είναι δευτερεύον. Αν γίνονται τα Πύθια και τα χουν χεσμένα οι Δημοτικοί δεν φταίνε τα Πύθια για αυτό. Αλλά αυτοί δεν ξέρουν να χρησιμοποιούν αυτά που έχουν σωστά, τι να σκεφτεί κανείς για αυτά που δεν έχουν. Λοιπόν, λειτουργήστε το κολυμβητήριο και αφήστε τις μλκιες.
Ο ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ

Ανώνυμος είπε...

τη σημερινη καταντια του νοι φιλε 6.24 να την αποδωσουμε και εκει που πρεπει και στην α1 του πολο.οσο για τα πυθια οταν δεν δεχτηκε ο τοτε δημος ιτεας τη διοργανωση για 2με3 χρονια δεν τα αναλαμβανε ΚΑΝΕΝΑΣ συλλογος η δημος σολη την ΕΛΛΑΔΑ αυτο για την ιστορια.οι μπυρες του ρωσου προπονητη που πληρωσαμε θα φταναν να φτιαξουμε κλειστο κολυμβητηριο

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι λίγο κουλό να ξοδεύεις τόσα λεφτά για τα Πύθια τη στιγμή που το κολυμβητήριο δεν λειτουργεί;

Πληρώνουμε να το βάλουμε μπρος για να πληρώσουμε να έρθουν εθνικές ομάδες νεανίδων απ'όλο τον κόσμο να παίξουν.
Ναι προβάλει την περιοχή και καλό κάνει η διοργάνωση καθαυτή. Με μια προϋπόθεση, πρώτα εμείς στο κολυμβητήριο να προπονούμαστε και μετά ας έρθουν και άλλοι.

Κλείνουν τα κολυμβητήρια στην Ελλάδα και εμείς αντί να το κρατήσουμε λίγο ακόμη ανοιχτό προτίμησαν να δώσουν τα λεφτά σε Πύθια.

Πληρώναμε παλιά τις διακοπές του προεδρείου της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος στην Ιτέα. Τότε είχαμε λεφτά ναούμε. Και τώρα να συνεχίζουμε;

Ανώνυμος είπε...

ρε σεις και τα πυθια γινονται και το κολυμβητηριο μπορει να λειτουργησει
μην πατατε την πεπονοφλουδα που σας ριχνουν
το δουλεμα παει συννεφο και καποιοι
επειδη ειναι ανικανοι να διαχειριστουν τα του οικου τους
προσπαθουν να γκρεμισουν οσα εχουν γινει τοσα χρονια στην Ιτεα
μην παιζετε το παιχνιδι τους αθελα σας

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ! ΑΝ ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΣΑΛΩΝΑ ΣΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ! ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΩΣ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΕΣΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΩΣΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΟΛΟΙ ! ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ !!!

Ανώνυμος είπε...

Τα ΠΥΘΙΑ γίνονται από το 1999 μέχρι και σήμερα και είναι ένας πετυχημένος και καθιερωμένος πλέον θεσμός στο "καλεντάρι" όλων των κρατών (Η.Π.Α.-Αυσταλίας-Ρωσσίας-και όλων των Ευρωπαικών).Τα έξοδα από τις χώρες τους μέχρι την Ιτέα τα επιβαρύνεται η Κολυμβητική Ομοσπονδία της Ελλάδος και τα έξοδα διαμονής τους στην Ιτέα (4 ημέρες)τα επιβαρύνεται ο Δήμος.Μια χρονιά το 2002 δεν έγινε στην Ιτέα και έγινε από τον Δήμο Χαλανδρίου στο Δημοτικό του Κολυμβητήριο.Καλό είναι, έστω και με τη βοήθεια κάποιων χορηγών, Ο Δήμος να μη χάσει αυτή την τεράστια για την περιοχή μας διοργάνωση.Απεναντίας ας βρεί τρόπο να το εκτεμαλευτεί και να βγάλει τα έξοδά του.Οι εποχές αλλάζουν και αυτή η διοργάνωση μπορεί να ωφελήσει το Δήμο Δελφών και τουριστικά και πολιτιστικά και αθλητικά. Οι παραστάσεις της νεολαίας από αυτό το τουρνουά και η προβολή της περιοχής μας δεν αποτιμώνται σε χρήμα.