Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Ένα ψηφοδέλτιο για όλα τα κόμματα στις δημοτικές εκλογές

Ε.Στυλιανίδης:Ένα ψηφοδέλτιο για όλα τα κόμματα στις δημοτικές εκλογές

Η πρόταση του Υπουργού Εσωτερικών θα ταράξει τα «λιμνάζοντα ύδατα» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης-«Μόνο έτσι θα ξηλωθεί το εξαντλημένο και ξεπερασμένο παλαιοκομματικό σύστημα»
Κόντρα στα ήθη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ετοιμάζεται να «πλεύσει» ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, με την πρόταση που προτίθεται να καταθέσει στον πρωθυπουργό και τους κυβερνητικούς εταίρους, για την κατάρτιση ενός ενιαίου ψηφοδελτίου για όλες τις παρατάξεις, στις επόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.
«Να θεσπίσουμε χωριστό ψηφοδέλτιο για περιφερειάρχες και δημάρχους, αλλά ενιαίο ψηφοδέλτιο για την εκλογή περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων», εξηγεί ο υπουργός Εσωτερικών, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», τονίζοντας πως αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να «εξοβελίσουμε τον κομματισμό από το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».
Συνεχίζοντας, ο κ. Στυλιανίδης, υποστηρίζει ότι έτσι θα επιτευχθεί επιπρόσθετα η αναγέννηση της τοπικής αυτοδιοίκησης και «θα αρχίσει το ξήλωμα ενός εξαντλημένου και ξεπερασμένου παλαιοκομματικού συστήματος».
Στην ίδια συνέντευξη, ο υπουργός Εσωτερικών δηλώνει έτοιμος να νομοθετήσει την ψήφο των ομογενών στις εθνικές εκλογές, για τους οποίους αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «έχουν πληγωθεί αρκετά».
Ο κ. Στυλιανίδης αποδίδει μεγάλη σημασία στο ρόλο της ελληνικής ομογένειας και πιστεύει ότι με τη συμμετοχή της στις εκλογές «θα αναζωογονήσει και θα εξυγιάνει την πολιτική ζωή», αφού «το προσωπικό κριτήριο ψήφου των ομογενών δεν είναι το προσωπικό ρουσφέτι, αλλά η ικανότητα των πολιτικών δυνάμεων να αποκαταστήσουν με τα έργα τους τη διεθνή εικόνα της χώρας».
Ανήσυχος, τέλος για την «πίκρα και την απογοήτευση που συσσωρεύονται σε κάποιες κοινωνικές ομάδες», ο κ. Στυλιανίδης εκφράζει την άποψη ότι θα πρέπει να ολοκληρωθεί γρηγορότερα η οικονομική ανάκαμψη και η επιστροφή της ελπίδας και της αυτοπεποίθησης στην κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: