Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Γούρικο για 2 σκύλους το 2013 (Φιλοζωική Ομάδα Φωκίδας)


Βρέθηκε σήμερα το πρωί η End το σκυλί που είχε χαθεί πριν από μία εβδομάδα περίπου. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους μας πήραν τηλέφωνο και μας έδωσαν πολύτιμες πληροφορίες. Έτσι τέλος καλό όλα καλά για το σκυλί, αλλά και για την οικογένεια του που όλες αυτές τις μέρες αγωνιούσε για την τύχη του.


Όμως ο ερχομός της νέας χρονιάς στάθηκε τυχερός και για τον Λούλη, το σκυλί της φωτογραφίας. Είναι το γνωστό ημι-αδέσποτο της Άμφισσας, που σίγουρα το έχετε δει να τριγυρνά παντού (κάποιοι τον φωνάζουν Ντίνο). Την ημέρα των Χριστουγέννων ο Λούλης τρώγοντας τα αποφάγια του μεσημεριανού μιας οικογένειας που τον ταΐζει συχνά, είχε την ατυχία να καρφωθούν στον ουρανίσκο του ένα αιχμηρό κόκκαλο και μια οδοντογλυφίδα. Από την ημέρα εκείνη ο Λούλης είχε αιμόπτυση, δεν μπορούσε να φάει, πονούσε υπερβολικά και με τεράστια προσπάθεια έπινε λίγο νερό. Ο πόνος τον είχε πανικοβάλει και κανείς δεν μπορούσε να τον πλησιάσει, ούτε καν η οικογένεια που τον ταΐζει.


Έτσι ζητήθηκε η βοήθεια της Φιλοζωικής Ομάδας Φωκίδας (ΦΟΦ). Μετά από προσπάθειες πολλών ημερών μέλη της ΦΟΦ σήμερα, με τη βοήθεια και άλλων πολιτών, μπόρεσαν να «παγιδεύσουν» τον Λούλη μπροστά στο Δασαρχείο και ένα μέλος μας να τον κοιμίσει κάνοντάς του μια ένεση στον μηρό. Εκεί στη μέση του δρόμου με μια πένσα και μια τανάλια που δανείστηκαν από παρακείμενο κατάστημα, αφαίρεσαν το κόκαλο και την οδοντογλυφίδα. Προς το παρόν ο Λούλης είναι μια χαρά, χορτάτος και κουρεμένος. Θα παραμείνει για λίγες μέρες υπό περιορισμό, ώστε να του χορηγηθεί φαρμακευτική αγωγή και να κλείσουν οι πληγές στον ουρανίσκο αλλά και στην γλώσσα του, την οποία είχε πληγώσει σοβαρά προσπαθώντας να αφαιρέσει μόνος του το κόκκαλο. Έτσι τέλος καλό όλα καλά και για τον Λούλη.


Με την ευκαιρία να σας θυμίσουμε ότι ποτέ δεν ταΐζουμε τα σκυλιά με κόκαλα, επειδή ακόμα και αν μπορέσουν να τα θρυμματίσουν με τα δόντια τους ώστε να τα καταπιούν, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να σκίσουν τα έντερά τους και να πεθάνουν από εσωτερική αιμορραγία. Μακάρι η φετινή χρονιά να συνεχισθεί με λιγότερα αδέσποτα και γούρικη έτσι όπως ξεκίνησε.

Τηλ. επικοινωνίας: 6946005679 - 6972532019




 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: