Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Guardian: "Αναθέστε στον Βαξεβάνη την πάταξη της φοροδιαφυγής"


Τι αναφέρει η βρετανική εφημερίδα για την υπόθεση Βαξεβάνη με καυστικό χιούμορ
Με καυστικό τρόπο η εφημερίδα Guardian καλεί την ελληνική κυβέρνηση να αναθέσει το έργο της είσπραξης των φορολογικών εσόδων στον Κώστα Βαξεβάνη.
Η εφημερίδα γράφει ότι ο δημοσιογράφος θα μπορούσε να πάει στη φυλακή, αλλά αφέθηκε ελεύθερος και τελικά μετατράπηκε σε ήρωα, καθώς επικράτησε η δικαστική λογική.
Tο δημοσίευμα αναφέρει πως "το να χαθούν μερικά ονόματα φερόμενων φοροφυγάδων δηλώνει αμέλεια. Το να χάνεις όμως 2.059 ονόματα μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί ενδεικτικό της νοοτροπίας μιας πολιτικής ελίτ που προσπαθεί να αποκρύψει τις παραβατικές πράξεις των επιχειρηματιών φίλων της και, αν πράγματι η λίστα είναι έγκυρη, μερικών εκ των ανώτερων μελών της". Στη συνέχεια καταγράφει χαρακτηριστικά:
"Η κυβέρνηση της Αθήνας, αντί να παρενοχλεί τον κ. Βαξεβάνη, ας προτείνει μια λύση. Να του δώσει ένα από τα πιο σημαντικά καθήκοντα στη χώρα: Την πάταξη της φοροδιαφυγής. Έχει αποδείξει ότι διαθέτει τα απαιτούμενα προσόντα, πολύ περισσότερα από όσα φαίνεται να διαθέτουν οι πολιτικοί με βάση όσα έχουν κάνει ως τώρα. Έχει τα τέλεια προσόντα, για φοροεισπράκτορας".
ΠΗΓΗ: Guardian
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: