Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΣΤΑΛΛΕΙΟ-ΓΑΤΕΙΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΑΜΦΙΣΣΑΣ


Μετά τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στο οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει το Ίδρυμα, έχουμε την υποχρέωση να ενημερώσουμε τον κάθε πολίτη της Άμφισσας αλλά και ολόκληρης της Φωκίδας για τα παρακάτω :
Ως εργαζόμενοι του Γηροκομείου Άμφισσας έχουμε ήσυχη την συνείδησή μας ότι εδώ και δύο τουλάχιστον χρόνια με προσωπικό και οικογενειακό οικονομικό και ψυχολογικό κόστος προσφέραμε την εργασία μας με αξιοπρέπεια και σεβασμό για την επίτευξη του σκοπού του Ιδρύματος αντιλαμβανόμενοι την δουλειά-λειτούργημα που ο καθένας από εμάς είχε αναλάβει.
Γνωρίζουμε ότι τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ίδρυμα δεν μπορούν να λυθούν άμεσα δεδομένης της οικονομικής κρίσης που περνά η Χώρα μας και την αδυναμία της Πολιτείας να χρηματοδοτήσει ή να εκπληρώσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις απέναντι στο Ίδρυμα.
Γνωρίζουμε επίσης ότι η Διαχειριστική Επιτροπή   εξαιτίας του οικονομικού περιβάλλοντος αλλά και των γραφειοκρατικών και νομικών διαδικασιών δεν μπορεί άμεσα να βρει λύση στο οικονομικό αδιέξοδο και την απόδοση των δεδουλευμένων που μας οφείλονται αξιοποιώντας την περιουσία του Ιδρύματος.
Μέσα σε αυτό το περιβάλλον και με βάση τα παραπάνω δεδομένα δεχθήκαμε και συνεχίζουμε να δεχόμαστε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στο Ίδρυμα καθ όλη  την διάρκεια των προηγούμενων δύο ετών αμειβόμενοι για την εργασία μας όχι σύμφωνα με τις ατομικές και συλλογικές μας συμβάσεις με το Ίδρυμα αλλά από τα χρήματα που «περίσσευαν» από τα πάγια μηνιαία έσοδα του Ιδρύματος αφαιρουμένων των ανελαστικών μηνιαίων λειτουργικών εξόδων και που ανέρχονται σε ένα ποσό το οποίο κυμαινόταν από μηνά σε μήνα μεταξύ 250ευρώ – 500ευρω(έναντι του μηνιαίου μισθού), για τον κάθε εργαζόμενο.
Ταυτόχρονα με όλα τα παραπάνω είχαμε την υποχρέωση έναντι της προσωπικής και οικογενειακής μας αξιοπρέπειας, να προβούμε σε όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες οι οποίες θα μας διασφάλιζαν την διεκδίκηση και την πληρωμή όλων των δεδουλευμένων που μας οφείλονται από το Ίδρυμα. Αυτό πράξαμε και όλες οι μέχρι τώρα δικαστικές αποφάσεις μας δικαίωσαν !
Ενώ λοιπόν άρχισε να διαφαίνεται ότι η λύση του προβλήματος είναι κοντά (απόφαση δικαστηρίου για πλειστηριασμό ακινήτου στο Χολαργό, απόδοση οφειλομένων από ΕΟΠΥΥ), ενώ λοιπόν «…φάγαμε τον γάιδαρο και μείναμε στην ουρά..» άνοιξε η «κερκόπορτα».
Τρεις (3) από τους είκοσι έξι (26) εργαζόμενους επέλεξαν να προβούν σε κατάσχεση του μοναδικού λογαριασμού Τραπέζης του Ιδρύματος παραβαίνοντας κάθε συναδελφική δεοντολογία, παραβαίνοντας δημοκρατικές διαδικασίες που αφορούν την λήψη αποφάσεων βασιζόμενες στην «αρχή της πλειοψηφίας» και σε τελική διάσταση βάζοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια και την ζωή των τριάντα έξι (36) περιθαλπόμενων στο ίδρυμα μιας και μέσα από τον συγκεκριμένο λογαριασμό εξυπηρετείται η αγορά φαρμάκων, η αγορά αναλώσιμων προσωπικής υγιεινής των τροφίμων (πάνες, επιθέματα κτλ), η αγορά τροφίμων για την σίτιση, η αγορά καυσίμων για την θέρμανση κτλ.
Το γεγονός αυτό έχουμε την υποχρέωση να το καταγγείλουμε δημόσια ως πλειοψηφία των εργαζομένων στο ίδρυμα.
Δηλώνουμε προς όλους τους πολίτες της Φωκίδας πως δεν δεχόμαστε να γίνουμε «ηθικοί αυτουργοί» στο κλείσιμο του Ιδρύματος εξαιτίας μιας μικρής μειοψηφίας  «συναδέλφων» μας.
Δεν δεχόμαστε να «…ρίξουμε νερό στο μύλο…» όλων αυτών που θέλουν να δουν το ίδρυμα να κλείνει.
Δεν δεχόμαστε να αναλάβουμε ευθύνες άλλων για το γεγονός ότι το Ίδρυμα έφτασε σε οικονομικό αδιέξοδο.
Με καθαρή συνείδηση θα εξαντλήσουμε όλα τα χρονικά περιθώρια που μας επιτρέπουν οι αντοχές μας ώστε το Ίδρυμα να συνεχίσει την λειτουργία του.
Αντιλαμβανόμαστε ότι δεν είναι η στιγμή του καταλογισμού ευθυνών για το πώς φτάσαμε ως εδώ! Δηλώνουμε όμως ξεκάθαρα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι θα είμαστε οι τελευταίοι που θα κλείσουμε την πόρτα φεύγοντας, θα συνεχίσουμε να «..φυλάμε Θερμοπύλες..»  όσο καίει η φλόγα της ελπίδας για την σωτηρία του Ιδρύματος.
Κύριοι συνάδελφοι αποτελείτε μειοψηφία, οφείλετε να αναλογιστείτε τον αγώνα που δώσαμε όλοι μαζί τους προηγούμενους μήνες για την επιβίωση του Ιδρύματος.
Σας καλούμε έστω και την ύστατη στιγμή να αντιληφθείτε την ευθύνη που αναλαμβάνετε με τις πράξεις και τις ενέργειές σας, μην αφήνετε την οργή που όλοι μας νοιώθουμε να γίνει οδηγός αποφάσεων που θα βάλλουν «ταφόπλακα» στο Ίδρυμα.
Αν αγαπάτε την δουλειά σας, αν αγαπάτε και σέβεστε τα γεροντάκια που περιθάλπουμε , αν σέβεστε τους ευεργέτες και τους πολίτες αυτού του τόπου, έχετε την υποχρέωση να ανακαλέσετε την κατάσχεση του μοναδικού Λογαριασμού Τραπέζης που διατηρεί το Ίδρυμα. Στο κάτω – κάτω της γραφής ο άγραφος Νόμος της Ηθικής είναι ανώτερος από την διεκδίκηση χρημάτων που ανήκουν σε όλους μας, χρημάτων που μέρος αυτών ανήκουν στους τροφίμους που φροντίζουμε.
Η Διαχειριστική Επιτροπή του Ιδρύματος, η Πολιτεία και οι Κρατικοί φορείς κεντρικά και τοπικά, οι συγγενείς των τροφίμων και όσοι πολίτες ενδιαφέρονται για την σωτηρία του Ιδρύματος οφείλουν να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλίες για την εξεύρεση λύσεων.
Με καθαρή συνείδηση παραδίδουμε στην κρίση σας τους ‘συναδελφους μας’ :
1. Ανέστη Γεωργία, Πούλου Βιολλέτα και Κωστέλλου Δήμητρα (Νοσηλεύτριες),  και
2.το παραπάνω ΨΗΦΙΣΜΑ

Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

Υ.Γ. Η παρούσα ανακοίνωση-ψήφισμα να κοινοποιηθεί :
1. Στο Πρόεδρο και τα μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής του Ιδρύματος.
2. Στην Βουλευτή του Νομού.
3. Στον Δήμαρχο και το Δ.Σ. του Δήμου Δελφών
4. Στην Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής ενότητας Φωκίδας.
5. Στο εργατικό Κέντρο Φωκίδας.
6. Στους κηδεμόνες των τροφίμων του Ιδρύματος.
7. Στον ημερήσιο και εβδομαδιαίο τύπο του Νομού
9. Στα τοπικά ιστιολόγια του Νομού.
10. Στα τηλεοπτικά κανάλια της περιοχής.
11. Στο Σύλλογο φίλων Γηροκομείου Άμφισσας
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: