Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Το απίστευτο αλαλούμ στον Αγ. Παντελεήμονα - Με ξεσηκωμό απειλούν οι μετανάστες - Κάτοικοι: "Είμαστε στη μέση"


- Αυτή τη στιγμή υπάρχει λαϊκή στη Μιχαήλ Βόδα με ανθρώπους της Χρυσής Αυγής να κάνουν "περιπολίες"
 - Το απόγευμα έχουν πορεία μέλη της Χρυσής Αυγής, αλλά και αντιεξουσιαστές που διαμαρτύρονται για το ρατσισμό
 - ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΤΟ ΦΑΚΟ ΤΟΥ NEWSIT
 - Οι κάτοικοι καταγγέλουν ότι σε κάποια μαγαζιά που έσπασαν γίνεται λαθρεμπόριο τσιγάρων

Με το πρώτο φως της ημέρας αποκαλύφθηκε το "βομβαρδισμένο" τοπίο στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα και συγκεκριμένα οι μεγάλες καταστροφές σε μαγαζιά μεταναστών στην Αγίου Μελετίου.



Πολλά μαγαζιά είχαν καταστραφεί ολοσχερώς και πέρα τούτου κάποιοι είχαν εξαφανίσει κατά τη διάρκεια της νύχτας όλο το εμπόρευμα των καταστημάτων, μιας και κανείς από την αστυνομία δεν μερίμνησε να περιφρουρήσει τα καταστήματα των συγκεκριμένων ανθρώπων.



Οι μετανάστες βλέποντας τις περιουσίες τους κατεστραμμένες δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους και προχωρούσαν σε καταγγελίες ότι η κατάσταση ήταν άγρια για αυτούς, αλλά μετά το περιστατικό με το μαχαίρωμα του κομμωτή, το κλίμα ξέφυγε από κάθε έλεγχο.

Οι κάτοικοι της περιοχής που σε πολλές περιπτώσεις έχουν πληγεί από την εγκληματικότητα κυρίως των παράνομων μεταναστών, συνεχίζουν και διαμαρτύρονται και αναφέρουν πως στην ουσία είναι στη μέση μεταξύ των μεταναστών και της Χρυσής Αυγής.

Κάτοικος της περιοχής που μιλάει στο NewsIt αναφέρει πως το κλίμα στην περιοχή είναι εκρηκτικό, σημειώνοντας πως οι περισσότεροι δεν είναι ρατσιστές αλλά πλέον οι συνθήκες ζωής είναι απαράδεκτες στη συγκεκριμένη περιοχή.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση καταστηματάρχη internet cafe, η οποία δηλώνει στο NewsIt πως είναι Ελληνίδα και παρόλα αυτά της έσπασαν το μαγαζί, καταγγέλοντας πως αυτό συνέβη γιατί ο σύζυγός της είναι αλλοδαπός.

Σε όλη αυτή την κατάσταση η αστυνομία είναι απούσα, ενώ υπάρχουν φόβοι για έκτροπα το απόγευμα, καθώς στις 19:00 μέλη της Χρυσής Αυγής έχουν προγραμματίσει πορεία στην περιοχή, ενώ νωρίτερα μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου οργανώνουν πορεία προς τον Άγιο Παντελεήμονα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ
www.newsit.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: