Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

ΝΕΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ 19/11-21/11/2012


ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΠΙΟ ΝΕΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.

Νέα πιο σοβαρή επιδείνωση, με περισσότερες βροχές και τοπικές καταιγίδες, αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα το μεσημέρι, αρχικά στην δυτική χώρα και σταδιακά από το βράδυ της Δευτέρας και προς τα ξημερώματα της Τρίτης και στην υπόλοιπη χώρα. Οι πιο πολλές βροχές θα σημειωθούν από την Δευτέρα ως και την Τετάρτη. Από την Πέμπτη αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού. Από την Τετάρτη θα στραφούν σταδιακά σε πιο ανατολικούς, βορειοανατολικούς ανέμους.

Παρακάτω θα δείτε πιο αναλυτικά την πρόγνωση μας για τον καιρό που θα επικρατήσει στην χώρα μας, από την Δευτέρα ως και την Τετάρτη.

ΔΕΥΤΕΡΑ 19/11/2012 : Με αρκετή συννεφιά θα κυλίσει σήμερα η μέρα ως και τις προμεσημβρινές ώρες σε όλη την χώρα μας. Πιο πυκνές θα είναι η νεφώσεις στην δυτική χώρα. Από το μεσημέρι και μετά, θα αρχίσουν να σημειώνονται κατά διαστήματα βροχές ασθενούς ως και μέτριας έντασης, στα νησιά του Ιονίου Πελάγους, στην Ήπειρο, την δυτική Μακεδονία, την δυτική Στερεά Ελλάδα και την δυτική Πελοπόννησο. Από το απόγευμα και μετά τα φαινόμενα θα επεκταθούν ακόμα πιο ανατολικά, επηρεάζοντας και την Θεσσαλία, την υπόλοιπη Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια, τα πιο δυτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και την υπόλοιπη Πελοπόννησο. Στο Ιόνιο Πέλαγος, στην Ήπειρο και την δυτική Μακεδονία, τα φαινόμενα κατά τόπους θα έχουν έντονο χαρακτήρα. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα ενταθούν λίγο περισσότερο, κυρίως και πάλι στην Ηπειρωτική χώρα, ενώ θα επεκταθούν και λίγο ανατολικότερα.

Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει καμία αξιόλογη μεταβολή. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από νότιες, νοτιοανατολικές διευθύνσεις και θα είναι πιο ενισχυμένοι στο Ιόνιο Πέλαγος.

ΤΡΙΤΗ 20/11/2012 : Με αρκετές βροχές θα κυλίσει η μέρα σε όλη την χώρα μας, αλλά και στα νησιά του νότιου και ανατολικού Αιγαίου την Τρίτη. Τα πιο έντονα φαινόμενα κατά την διάρκεια της μέρας, θα εντοπίζονται στην Ήπειρο, την δυτική Μακεδονία και την Θεσσαλία. Πιο ασθενούς ως και μέτριας έντασης βροχές, θα σημειώνονται στην υπόλοιπη χώρα.

Η θερμοκρασία και πάλι χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Οι άνεμοι θα πνέουν και πάλι από νότιες γενικά διευθύνσεις σε όλη την χώρα.

ΤΕΤΑΡΤΗ 21/11/2012 : Πιο βελτιωμένος σε σύγκριση με τις προηγούμενες μέρες, θα κυλίσει ο καιρός την Τετάρτη στην χώρα μας, ωστόσο και πάλι κατά διαστήματα βροχές ασθενούς ως και μέτριας έντασης θα σημειώνονται κατά την διάρκεια της ημέρας, στην Θεσσαλία, την Στερεά Ελλάδα, την Ήπειρο, την Μακεδονία, την Θράκη, την Πελοπόννησο και τα νησιά του κεντρικού και νότιου Αιγαίου. Με αρκετή συννεφιά και ίσως λίγα διαστήματα με ηλιοφάνεια, θα κυλίσει ο καιρός στο Ιόνιο Πέλαγος. Μέσα στο βράδυ τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν σε όλη σχεδόν την Ελλάδα, σταδιακή πρόσκαιρη εξασθένηση.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση κυρίως στην βόρεια, βορειοανατολική χώρα.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: